Прах, мръсотия... София се готви за пролетното почистване

Общината продължава и борбата със старите и ненужни гуми
20 мар 2019 10:12, Петя Славова
18

Боклуци, прах и мръсотия. На прага на пролетта Столичната община започва голямото почистване. От днес до края на месеца всички софийски улици, междублокови пространства и градинки трябва да бъдат почистени. Пролетното почистване се провежда за петнадесета поредна година.

Директорът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева посочи пред репортер на Bulgaria ON AIR, че почистването ще протече в два етапа. Първата част на кампанията е до 31 март и насърчава почистването на собствения квартал и дворните места.

Вторият етап се нарича "Да изчистим София от пластмасата". "Да се огледаме около себе си и да видим, че освен фасове, изхвърляме и много пластмаса", отбеляза инж. Георгиева за зрителите на "България сутрин".

Столицата продължава и борбата със старите и ненужни гуми. Пунктовете за събиране са на своите места и продължават работа.

"Изгарянето става не само през зимата. Молим гражданите да закарат своите гуми на местата или да ги оставят там където ги сменят", призова директорът на Столичния инспекторат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Лили преди 5 години
Всички улици трябва да се мият поне веднъж в месеца, но не да се замазва прахта, а наистина на бъдат излизани.Трябва да се оправят/направят ивици и т.н., с което да се ограничи изсипването на пръст върху пътните настилки и тротоарите.И не на последно място да се оправят кварталните улици за да имат смисъл горните две упражнения. До кога общините на София ще отчитат дейност, какъвто е случая с Дружба, само с телевизия ли ще се решават проблемите и намесата на СГО?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нямам нищо против почистването. Само старите блокове имат градинки, като междублоково пространство, новите блокове са все в плочки. Та тия новодомци, не излизат да чистят. София е УЖАСНО МРЪСНA. СО да обърне внимание на фирмите които чистят, да си уплътнят работниците. Нито метат тротоарите, нито пък са оборудвани като хората. Къде са машините, които мият и метат, по др.държави ги използват?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яка цензура се прилага на практика, моля Софийска община от целият си бял дроб, измийте улиците
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които "работят" у социалО да започват да чистят София срещу парите които получават като помощи а не да лентяйстват по цял ден.
9
1
 
11
 
! Отговори
ФАСЪТ Е ПЛАСТМАСА преди 5 години
"освен фасове, изхвърляме и много пластмаса"Едно пояснение, от химическа гледна точка фасовете са по-скоро пластмаса, отколкото хартия. Период на раграждане 10+ години, степен на замърсяване - средна!За пушачите, които четат - моля ви, не изхвърляйте фасовете на улици и тротоари, това не е хартия!
8
1
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Целия този прах се дължи на паркираните таралясници в зелените площи. После като тръгнат и цялата кал се нанесе по улиците. Няма толкова мръсен град колкото София. Обиколил съм половин Европа с кола но такува чудо като тук няма.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всяка гума вносители и производители плащат еко такса за рециклирането им в бъдеще. Тези, които са прибрали парите, т.е. държавата да се погрижи
6
0
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
При нас в "Дружба",община Искър всичко е само тръни, храсти, дървета до 8ми етаж.Толкова ли е трудно да се купят 5 машини за почистване на прахоляка по улиците и още 5 за косене на трева.Улицата от гара Искър до кръстовището на Горублянското ханче покрай КЦМ и ТЕЦ е в ужасно състояние от 30 години
5
1
 
22
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Селянката от село Доспей да си подава оставката и да хваща метлата !
4
0
 
23
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 5 години
Парите за миене на улиците в София, са най-лесно откраднатите пари от бюджета! Миналата година те бяха 7 млн. лева, като може да се мие 6-7 месеца в годината. София изглежда да е мита, около миналите избори. Пишем 20 измити улици, а мием 1! Веска, заверява отчета и готово!Тази са 20 млн. ?! Хайде да се хванем на бас, че отново няма да измият Витошка нито веднъж! В София има два сезона - кален и прашен! Но е хубаво, все пак!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо плащам данъци? Селската кметица да хваща една метла и а почва.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Налѝ ще фалира този дето прови тенекиите от сирене на модерни уреди за сметопочистване .
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зверски прахоляк вдигат тия роми с метлите, бе, докога! Чудя се вече откъде да заобикалям, за да ги избегна, разбирам - по програма "Временна заетост" бачкат и нека бачкат, ама това всички го дишаме! Не може ли нещо друго да им се намери, а за почистване да се вземат машини, какви са тия метли в 21 век?!