Внимание, столичани! Кучета и подивял козел нападат в парк!

Опасността е във "Въртопо" между "Младост", "Дървеница" и "Малинова долина"
Обновена: 21 мар 2019 10:56 | 21 мар 2019 10:45, Камелия Цветанова
106

Високоадреналинова среща е имал столичен колоездач, след като е бил атакуван от глутница бездомни кучета, предвождани от подивял козел. Случката се разиграла в парк "Въртопо", който е между кварталите "Младост", "Дървеница" и "Малинова долина".
Още по темата
Преди няколко дни Йордан Палпурин е бил нападнат от глутницата, докато карал колело напът за работа.

"Исках да избегна трафика и затова реших да мина през този район, тъй като предпочитам да използвам зелените площи. Във вторник бях нападнат от тези кучета. Не успяха да ме нахапят, тъй като използвах колелото да се предпазя. Обадих се на тел. 112 и виках за помощ. След 20 минути дойде един човек, който ми помогна. Той каза, че имам късмет, че кучетата са ме срещнали тук, защото ако бях продължил малко по-надолу, има поне още 20 такива кучета в един катун", разказа потърпевшият в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Палпурин допълни, че кучетата са с марки и са кастрирани. И отбеляза, че преди години в този парк е бил нахапан 88-годишен мъж, който е починал от раните си.

"Козелът пък бил избягал отнякъде и живее заедно с кучетата. Може и той да ги кара да са по-агресивни. Някаква част от парка трябва да е със същия статут като останалите зелени площи. Някой трябва да носи отговорност за тези кучета", каза още Палпурин.

Козелът стана сензация в социалните мрежи в края на миналата година. Тогава собственикът заяви пред медиите, че се казвал Митко и бил навършил три години. Според него това, че е различен от кучетата не му пречи да се обичат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Хахааааа..., яко! Козел водач на глутница кучета. Подобни симбиози между животните съм наблюдавал често,з ащото не е верно, че тревопасните чифтокопитни, нямат разум. те са толкова разумни, колктоо сме и ние, само, че еволюцията им тече в друга плоскост. Наблюдавал съм, как се сдружават кон и коза и всякакви такива, на пръв поглед несъвместими животни. Причините са много, но в случаят, какво друго може да се случи въе "Въртопо"?;))) Вие ми кажете;))) Козльо Куцулан!
31
6
 
68
 
! Отговори
баща преди 5 години
Класика е когато излезна, забележете, на детската площадка с три годишната си дъщеря и някой пес се затича към нея. Детето се плаши. И отсреща с аристократично пренебрежение животновъда се провикне - Спокойно, то не хапе, само си играе !Писна ми да им обяснявам, че моето дете не е играчка за неговото куче и това, че животното не е агресивно е субективна фикция на животновъда, която не се споделя от детето ми !
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След дългото кметуване на учителката по руски от самоковско, нищо не ме учудва. Съсипа София!!!
29
2
 
36
 
! Отговори
Местен преди 5 години
Мдааа, младежа просто не е знаел. Вероятно е отивал към Бизнес парка на работа. В този парк има един *** катун, който създава проблемите. Принципно всички избягват да минават от там заради кучетата и ман галите. Много често минават с каруците, хвърлят бо.клуци, кучетата са навсякъде, изобщо класика. Съжалявам го този младеж, куетата са поне 10-тина и са големи. Ако беше някое момиче или дете, изобщо не мисля какво щеше да се случи. От там принципно не минава никой и няма кой да помогне.
28
2
 
22
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 5 години
До hahahaВреме е да се огледаме в родната *** и да видим как всички сме закъсали заедно и няма нужда да се обиждаме на софиянци и провинциалисти. Българите си хвърлят *** из природата, безотговорно се отнасят към всичките си навици - шофиране, кучета и т.н., а и цялостно игнорират закона. Всеки трябва да се промени. Навсякъде.
27
3
 
26
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 5 години
И какво толкова? Пред нас точно на една градинка хората си разхождат домашните любимци, които са също толкова агресивни и опасни. Естествено - няма каишки, няма намордници, не им събират и екскрементите. Мила родна картинка.. Каква е разликата?!
26
4
 
14
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Да докараме виетнамци не било лоша идея....
25
3
 
15
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Сигналът за въпросните агресивни кучета е пуснат още преди 4 месеца. Резултат - нулев!https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/119521
24
6
 
23
 
! Отговори
сф преди 5 години
Българския столичанин има здрав селски корен. Той обича да си чува животинки. На село, най-естествено е остатъците от трапезата на хората да се дават на прасенцата и кокошките. В условията на панелна действителност, столичанина компенсира този свой рефлекс, като щедро изсипва хранителните си остатъци пред входа. Така хем се чуства цивилицован - обичащ и обгрижващ кучета, котки, гълъби...плъхове и ***, хем си прави густо на селската душица.
23
4
 
15
 
! Отговори
hahaha преди 5 години
До Striker, не знам дали знаеш, но има места в "прованса", които не изглеждат толкова нелепо колкото родния ти град, т.нар. столица. Козел и безодмни кучета нападат хаха, в селото, в което живея няма такива небивалици. Замисли се с какво се гордееш, че си роден и живееш в *** ли? А Прованс е област в Южна Франция, да те светна, столичанино.
22
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яво е време кучетата да бъдат приспани, от общината няма да го направят, така че остава на гаждание да го свършат това дело. А козелът най-добре на пастърма, щом е толкова агресивен. Всъщност много се смях на "подивял козел"
21
0
 
32
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Е това не е ли същият козел, който посрещаше туристите до летището преди около година? Дето си имал приятел едно куче.
20
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21 век, европейска София...? Така ли не го разрешиха този проблем с кучетата?
19
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че има кучета и козли, които поне малко да озаптят наглите велосипедисти.
18
5
 
63
 
! Отговори
Един преди 5 години
Друго си е в парк на европейска столица да те нахапят кучета и да те oнoди подивял пpъч. Ово йе стандард! Да не забравя - положението е стабилно!
17
3
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Дърт козел млада върба лющеше ...
16
4
 
31
 
! Отговори
Колоездач преди 5 години
Автобус ме блъснаааааКуче ме ухапаКозел ме ръгна....
15
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казваше една ромка: " *** то жунгла бе, жунгла...."
14
9
 
37
 
! Отговори
Сега преди 5 години
на някои им е смешно, но все ще се намери кой да вземе нещата в свои ръце. После кучезащитниците ще реват ***, убиец, за една нация се съди по отношението към животните, следващия път на човек ще посегне и пр. глупости.
13
2
 
53
 
! Отговори
ex преди 5 години
козела е водача на групата щото не е обрязан и има топки