Внимание, столичани! Кучета и подивял козел нападат в парк!

Опасността е във "Въртопо" между "Младост", "Дървеница" и "Малинова долина"
Обновена: 21 мар 2019 10:56 | 21 мар 2019 10:45, Камелия Цветанова
106

Високоадреналинова среща е имал столичен колоездач, след като е бил атакуван от глутница бездомни кучета, предвождани от подивял козел. Случката се разиграла в парк "Въртопо", който е между кварталите "Младост", "Дървеница" и "Малинова долина".
Още по темата
Преди няколко дни Йордан Палпурин е бил нападнат от глутницата, докато карал колело напът за работа.

"Исках да избегна трафика и затова реших да мина през този район, тъй като предпочитам да използвам зелените площи. Във вторник бях нападнат от тези кучета. Не успяха да ме нахапят, тъй като използвах колелото да се предпазя. Обадих се на тел. 112 и виках за помощ. След 20 минути дойде един човек, който ми помогна. Той каза, че имам късмет, че кучетата са ме срещнали тук, защото ако бях продължил малко по-надолу, има поне още 20 такива кучета в един катун", разказа потърпевшият в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Палпурин допълни, че кучетата са с марки и са кастрирани. И отбеляза, че преди години в този парк е бил нахапан 88-годишен мъж, който е починал от раните си.

"Козелът пък бил избягал отнякъде и живее заедно с кучетата. Може и той да ги кара да са по-агресивни. Някаква част от парка трябва да е със същия статут като останалите зелени площи. Някой трябва да носи отговорност за тези кучета", каза още Палпурин.

Козелът стана сензация в социалните мрежи в края на миналата година. Тогава собственикът заяви пред медиите, че се казвал Митко и бил навършил три години. Според него това, че е различен от кучетата не му пречи да се обичат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата става много лесно: Разрешава се на ловната дружинка на Горубляне да се "разходи" за половин ден в тази територия, и... готово!
71
1
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
какво се оплаквате? дори и животните са в крак с евроатлантическите ценности. кучетата са си избрали за водач чужденец.... всичко е наред!
70
3
 
1
 
! Отговори
Bene преди 5 години
Ако бяха застроили парка, това нямаше да се случи.
69
0
 
1
 
! Отговори
ахахай преди 5 години
само да попитам, тва в квартала с иванчева ли е?? случаенос? не мислъ... и не могъ де
68
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Колинс 68:Не не може, а не иска.
67
4
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Псетата вместо да се кастрират и пускат обратно да хапят хората - най-добре с една флоберка в черапа, хем хуманно, хем евтино ( патрончето е около 10 стотинки парчето ).Ама нали "наши хора" печелят от кастрацията, хората кучета ги яли!
66
0
 
15
 
! Отговори
Колинс преди 5 години
Театарът на абсурда в България достига космически размери. След като стана ясно, че така наречената "държава" не може се постави на мястото им освирепелите роми и всички видове мутри, сега на бял свят излиза и факта, че кормчиите на България не могат да защитят своите поданици даже от 20 подивели кучета и един бесен козел-предводител! Бог да ни пази!!!!!!!!!
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toзи козел беше заснет през декември 2018 да рови из кофите на Младост 2, по крайната улица. Явно е слязал надолу във Въртопо. Крайно време е този парк да се изгради или поне което е останало от него. Артекс завзеха 1/3 от неговата територия със поголовното застрояване на обиколната улица на Младост 2, а от другата страна откъм Дървеница и Малинова долина пак се строят разни коптори и нелегални авто сервизи и морги. Тази останала част да вземат да я направят един парк, че има нужда в Младост
64
2
 
7
 
! Отговори
Armeec преди 5 години
Подивял Козел е много опасно животно! По-опасно дори от пощръкляло *** на Герена!
63
2
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Козелът на снимката ли е?
62
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
E какво искате този КОЗЕЛ или по точно пръч като не е виждал или имал среща с коза ще буйства и ще накара кучетата да му задържат колездача да се освободи от енергията която се е насъбрала у него.Следващият път колездача да си завърже на връзка една козичка и няма да има проблеми.
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее ... Хубава работа, ама българска.
60
1
 
17
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Какво стана? Нали това щеше да бъде парк с алеи? Беше обещано.Проблемът с кучетата не се решава с десетилетия в тази уж европейска столица. КОЙ допуска да се строят катуни в парковете? Докога? Оставка!
59
7
 
24
 
! Отговори
За това преди 5 години
Козела на пастърма,а кучетата в приют плюс дебела глоба на общината,защото е допуснала това! Който е против,нека се разходи в тоя район и може да разбере дали има живот след смъртта,след като го изкорми козела и кучетата го разкъсат на парчета
58
4
 
15
 
! Отговори
Козел Водач преди 5 години
Явно козела е лидера на тази глутница!!! Браво на козела
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам го репортерчето как маа с тоа прът...има късмет, че кучетата не му обръщат внимание... иначе да са му съдрали гащите... ей, капка съобразителност нема туй момче...
56
6
 
7
 
! Отговори
Сто преди 5 години
Да не е расъл в саксия този! Само той ли иска да се разхожда по парковете и улиците. Да си седи вкъщи !
55
0
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Много достолепен козел! Какви рога има само! Досущ див козел! Всъщност животното е наистина забележително, доколкото се сещам тоя козльо е млад още... 3 годишен е.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо му няма.Ще си изпере гащите.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте да заградим всички паркове, входа да е само с партийна книжка.