Махат оградите на площад "Гарибалди", работата продължава

Дончо Барбалов: Приемаме обектите при качествена работа
Обновена: 26 мар 2019 15:08 | 26 мар 2019 15:05, Анисия Иванова
45

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премахват загражденията на площад "Гарибалди“.

"Работата на площада е доста напреднала, има дребни забележки. Но с цел да облекчим гражданите, които живеят и минават в района, от днес строителят ще премахне загражденията", каза заместник-кметът на София Дончо Барбалов при проверка на строително-монтажните работи.

Има ново осветление, нови мебели, пейки, водна стена, площадът до голяма степен е приключил, но обектът още не е приет, защото се работи, посочи Барбалов.

По думите му все още има работа по цялото протежение на ул. "Граф Игнатиев", а на улиците, които я пресичат, се правят връзките, отстраняват се недостатъци и забележки в градинката около храм "Св. Седмочисленици". "Работи се все още върху цялата зона, която е с площ около 36 хил. кв.м.“, коментира още той.

Барбалов предупреди, че проверките ще приключат и обектът ще бъде приет, когато работата бъде свършена качествено. Срокът не е най-важното, най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено, заяви той.

Обектът е открит в началото на май 2018 година, договорът е за 300 дни и към този момент по различни метеорологични причини има 86 дни признати от страна на надзора. "Строителят претендира за над 102 дни, но само 86 дни са признати към този момент“, уточни още той.

Барбалов съобщи, че е направена проверка и за качеството на материалите. "Що се отнася до физическите показатели, които са залегнали в договора, проверка е извършена в лаборатория и те отговарят на изискванията“, заяви той.

Относно ограничителите на ул. "Граф Игнатиев“ зам.-кметът коментира, че е възложено на експерти да намерят ново решение, което да бъде обсъдено. "Знаем за два случая на пострадали хора, имаме различни жалби и трябва да се намери най-доброто безопасно решение“, посочи той, цитиран от "Фокус".

Барбалов съобщи, че за ремонтните дейности на градинката "Кристал“ е имало много забележки. В края на миналата седмица надзорът даде конкретни указания по места, къде има недостатъци и неравности, каза той.

Днес, когато минах оттам видях, че е работено, но има още неща, които трябва да се оправят, заяви Дончо Барбалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Еврочиновник преди 5 години
След като замениха гранита с пясъчни павета от площадите в провинцията, ударно ги полагат в облагодетелствана София!
39
1
 
1
 
! Отговори
Амин дай Боже! преди 5 години
Да това е надгробният паметник на ОПГ ГЕРБ вожда и и престъпната кметица.
38
1
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Това от черния гранит да не е гроба на Фандъкова ??? Прилича на надгробен камък :))) Ама поне е от готин гранит .Този път поне има нещо истинско на среща ;) Следващия път да докарат и някоя хубава форма на гранита . Сега ще се направим че не прилича на паметник от гробищата ;)
37
1
 
2
 
! Отговори
++++ преди 5 години
.....Махат оградите на площад "Гарибалди", работата продължава....А оградите пред Съдебната палата - КОГА??????
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34/35За мен лично Бойковизъм или Ниновизъм няма! Има само БКП! Еднакво зло са и двете плюс ДПС и останалите отломки на БКП!
35
6
 
2
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Анонимник 34 , за твое сведение Бойковизма успя за малко да озапти тази шайка цоциалисти да не опропастяват държавата, но ти си една червена гадина,която като тях иска отново да ни натресе простотията си наречена цоциализъм. Ноооо, има Господ ,той гледа и ще въздаде това,което ви се полага ,другари !!!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковизма дойде на власт като сееше омраза към всички политици, а те били честни. Ето сега надминаха по крадене всички, само Костовите ги водят, но па се коалираха с тях. Каква ще е тая коалиция за евроизборите - коалицията пакет Макрон, корупция за милион. ГЕРБ-ДПС двете турски партии плюс крадците на прехода от СДС - трикаджиите
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си гледаш в краката като вървиш може да ти се завие свят от настилката, но ако не гледаш се спъваш в перки
32
1
 
12
 
! Отговори
Ретро мегдан! преди 5 години
Тодор Живков ли ще го открива това? Защото много ми мяза на социалистически мегдан построен за "корпуса" през 80-те. Е, не е толкова качествено, но външния вид е същия.
31
3
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Супер селски мегдан спретна Фандъковица на центъра на София. Явно даскаличката си я влече към село. Ще я пратим да си ходи. Изборите са скоро.
30
2
 
15
 
! Отговори
Води ни, ГЕРБ напред преди 5 години
Грозотийка си е, но пък е скъпо и некачествено. Най-любимото ми нещо са сивите плочи, които са като взети от някое турско село в Анадола. Но някой селтик от Прованса, който не си е показвал нослето от Боколандия може и да му харесат. Те повечето в София са такива, затова няма проблемация.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха наели Артекс, по цецови цени, за 22 милиона щеше да стане по-хубаво от Монте Карло. Говоря за целия център!
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стилът донякъде напомня мутробарок, но е с много лошо качество. Грозно е слабо определение за това, което натвори Фандъкова насред София.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апартаментите май са за отвличане на вниманието от милиардите, кото ГЕРБ открадна от обществените поръчки и еврофондовете.
26
2
 
11
 
! Отговори
хуху преди 5 години
Съобразяват се с хората ли? - Това ако го мислеха трябваше този ремонт да е свършил преди повече от 6 месеца. Друг е въпроса колко фирми фалираха и колко хора останаха без работа, колко пари не влязоха в хазната. Ама това са подробности.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужасно е. Сякаш Фандъкова е поръчала настилка за някой краварник в самоковско.
24
1
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Ей аз ако кажа на шефа си споко шефе срока не е от значение! Ей ако гледам тая кметица, дето явно и за учителка не става, та явно требе да ме позлати моя шеф и премия да ми даде и увеличение на заплатата също! *** той не мисли така! Ба си!? Явно моя шеф нещо не е от "образованите" КРАДЦИ ГЕРБЕРАСТИ! Срокове гони! Ба си!
23
2
 
18
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Много е соц архитектурата. Сигурна съм, че имаше много по-добри проекти.
22
1
 
24
 
! Отговори
аа1830 преди 5 години
Някаква страша грозотия се вижда на снимките. Явно толкова си можем по принцип - и в заданието, и в изпълнението и в контрола. В такъв случай това си и заслужаваме.
21
0
 
14
 
! Отговори
Корен от Тиква преди 5 години
Срокът не е важен ли?