Фандъкова нареди: Да се махне "водната стена" от Гарибалди

Не мога да гадая какъв е замисълът на проектанта, обяви кметът
Обновена: 28 мар 2019 14:44 | 28 мар 2019 14:35, Нели Христова
230
Фандъкова нареди: Да се махне "водната стена" от Гарибалди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Стена на плача за геройски падналите на перките" или Българският вход за ул "Диагон Али" от "Хари Потър"? Нито едното – черният мрамор, който се появи на ул. Гарибалди, е  "водна стена", чийто живот бе прекалено кратък.

Още по темата
След вълната от недоволство и подигравки, които монументът предизвика, кметът на София Йорданка Фандъкова поиска той да бъде премахнат, съобщи bTV. 

"Бях на място и видях за какво става дума. Категорично тази т. нар. водна стена не се вписва там, защото площадът е малък. Разпоредила съм водната стена да бъде премахната. Какъв е бил замисълът на проектанта - аз не мога да гадая", каза Фандъкова.

Още с откриването на "водната стена" започнаха и шегите по неин адрес. Много я оприличиха на котешка тоалетна, а други – на мутренски гроб.

Пред журналистите Фандъкова заяви, че пред тях е трябвало да застане проектантът на монумента, но той не пожелал да отговаря на въпросите, защо е предвидил водна стена там.

"Аз нямам време да го чакам", категорична бе тя.

Все пак "Монолитът от филма на Стенли Кубрик "2001: Космическа одисея" ще намери своето място под слънцето, тъй като кметът щял да разговаря с  ректора на УАСГ за да може водната стена да бъде поставена в двора на университета. Това може да се възприеме като акт на наказание, тъй като причината за искането е за да "може всеки бъдещ архитект и проектант да знае, че носи отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой е приел проекта за стената? Ами нали е одобрен и платен от хората на същата г-жа Фандъкова?...?
199
2
 
4
 
! Отговори
Честен преди 5 години
Толкова много ремонти в София и толкова много гафове. От всякакво естество и на всякакво ниво.А бре софиянци, че то на мало и големо му стана ясно, че тая ваша кметица е крайно време да изгоните от кметския стол. ВИЕ САМИТЕ лавинообразно започнахте да се възмущавате от нея.Ми махнете я, бре. А така и така сте почнали, махайте и ГЕРБ. Иначе " Цветановците " пак ще Ви прекарват!
198
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечната кметица била наредила.Напълнихте си гушите с пари.Накрадохте се.Ненаситни сте.
197
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ИЗБИРА НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ ПРОЕКТАНТИ .ЗАТОВА ВСИЧКО Е ГРОЗНО И СМЕШНО.
196
0
 
27
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Чудя се как така се оказва,че проектите все са несъгласувани и Фандъкова все нищо не знае.По принцип проектите се одобряват и съгласуват от някого,нали?Общински съвет ,зам.кмет или кмет,но за да са ги монтирали тези "шедьоври",значи "някой" ги е харесал.Този някой с подписа си,нека си плати масрафа от 24000 лв
195
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София вече всеки разбира от строителство и дава съвети за Графа.
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде четох,че престъпникът Ваклин бил рода с Сашо мехура шуменската начална учителка,дето са го писали за евродепутат от СДСто.
193
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твореца на гербавия гробарски монумент ще върне ли стотиците хиляди левове? Или колкото апартаментчиците ще върнат апартаментите
192
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой "сътвори" обелиска, кой разпореди да го поставят на площада - има имена - кои са. Някой трябва да плати за издевателствата над хората. Докога в 21 век ще се работи на принципа проба -грешка.
191
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и предсрочни избори Иванчева кмет, за да пукнат олигарсите - изедници и медиите техни проводници и гербевите ***.
190
0
 
9
 
! Отговори
До №139 преди 5 години
До До 136Не ме учи на български, бе пале! Написано е "разпоредила съм", без "се". Изпуснал си запетаята пред "преди" в твоя текст. Това граматично време стана много характерно в последно време. Любимо е на Цветанов и Борисов - еталони на словестност!В езика търсим точност и елегантност. Защо да не употребят в такива случаи минало свършено, та ще използват минало неопределено?Отговор - защото нищо не са свършили, освен кражби, безобразия, простотии!
189
1
 
14
 
! Отговори
La France преди 5 години
И малкото хубави места в София ще съсипят самоковката и кликата й. Никаква естетика. Личи си, че тиква е правила тази надгробна плоча.
188
1
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Това е резултат на една тенденция в бг да се направи нещо безмислено и скъпо да могат да се краднат някакви пари
187
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Тук виждам, някакви не толкова сериозни хора, се шегуват, че тоз "монумент" можело да се използва за тоалетна, явно тия хора, не са обикаляли София в търсене на градска тоалетна; аз се присъединявам към искането, вместо монументи, да се учреди такваз тоалетна, този град миналата година навърши 140 години като столица на тази страна, има минерален извор в самия център, няма една обществена тоалетна в центъра и не само! Нима архитектите у нас, ги е сТрам да проектират общ. тоалетни?
186
4
 
2
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Анонимен197- не желая да съм неприятен но , в защита на мнението ти казвам "обелиск " е в памет на някой си , тук виждам ЕДИН ИЗБИЧЕН ПАРАЛЕЛОПИПЕД от КАМЪК ! и той има душа , защо се подигравате с КАМАКА !
185
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на тази надгробна плоча ще започнат да й викат "Черния обелиск"
184
0
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Анонимен193 - Аз немога да бъда съдник на ВРЕМЕТО . Времето ще каже кое как е и най-важното съобрзно конюктурата . В историята няма празно , винаги всеки ще намери своята истина и когато надделее ще бъде "победител " но , него вече няма да го има .....
183
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
185 - ооооо, проекто. Фандъкова казва - вината е на проектаните. За графа пък вината бе зам-министъра. В тази жена никога няма вина.
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искал да отговаря на въпросите?Това да не е концерт по желание?Все пак надгробната плоча се намира на площад Гарибалди,а не в спалнята му.
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пак комунистите са виновни. Съвременният вид на Славейков, Графа, Гаибалди и въобще - центъра е оформен още през 20-те и 30-те години на миналия век.