Паметник от бъдещето: Борисов със светещи очи на "Гарибалди"

Около него звучи "Батальонът се строява", популярни реплики на премиера
Обновена: 1 апр 2019 10:57 | 1 апр 2019 10:45, Камелия Цветанова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Деня на шегата - 1 април, столичният площад "Гарибалди“ осъмна с нов паметник.

Изненадващо, но двуметровата статуя е на премиера Бойко Борисов.

Паметникът е поставен до фонтана на реновирания площад , който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието премахване предстои.

"Това е стар проект, но е паметник от бъдещето“, обясни авторът му скулпторът Андрей Врабчев.

Според него монументът на Борисов наподобява паметник на комунистическия съветски лидер Ленин.

Монументът е изработен от стъклопластика.

При приближаване до фигурата очите ѝ започват да светят в червено.

Има и вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя като една от тях е "Сongratulations" - поздравления. 

Тя явно трябва да напомни за откровенията на Босиров от преди години, който призна, че когато на срещи в Брюксел "чуя "конграчулейшънс“, Борисов и спирам да слушам“

В едната си ръка Борисов държи ножица, за да символизира рязането на летнички, а в другата - три книги, на една от които пише БКП.

Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години "Батальонът се строява".

Новият паметник обаче беше пред очите на столичани за кратко.

Около 10 ч. авторът на проекта го демонтира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
6
 
3
 
! Отговори
! преди 5 години
Този паметник не трябваше да бъде махнат а преместен на местото на комуниста Гарибалди. Хубавото е че не след дълго отново ще бъде върнат, надявам се на по видно място. Г-н Бориов олицетворява развита и независима България затова е нормално да има паметник на един от най доказаните български и европейски политик.
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих се зарадвал повече на паметник осмиващ Борисов за това че е направил малко в сравнение с предходните. За съжаление единственото с което съм запомнил предните министър председатели е:Пламен Орешарски - назначи Делян Пеевски като шеф на ДАНССергей Станишев - въведе плоския данък и по негово време влязохме в ЕССимеон Сакскобурготски - открадна огромна държавна недвижима собственост, по негово време влязохме в НАТО
113
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметникът на мен лично ми харесва. Но не мисля че е особено популярен на това място. Може би на Позитано или в Правец биха му се радвали повече.Иначе адмирирам всяка критика на настоящи и минали управляващи. Нали затова са демокрацията и плурализмът.
112
2
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ей тва е бг Художествената интелигенция. Строи безплатни паметници, монтира ги и ги демонтира сама и чака да я оценят.Победа беше малко смешно ама по скоро е тъжно. Няма работа и взел че моделирал паметник. Що не се съберат всички единомишленици и да редят тухли барем някой се зарадва с безплатна къща
111
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Автора ,автора,заслужава уважение,само не от страна на ,,компетентните" органи.
110
1
 
7
 
! Отговори
само питам преди 5 години
Бате Бойко в Банкя ли си взема паметника след като са го демонтирали?? Догодина ще видим ли паметник на Бате Бойко и Цецо прегърнати като Кирил и Методий???
109
1
 
2
 
! Отговори
Scissors преди 5 години
Абе коя шивачка / лесбийска патица му е дала ножици на тоя бе?Да му ги отнемем!Not funny
108
2
 
9
 
! Отговори
Евроизбори преди 5 години
И какво му е смешното? Този "политик" ще ни стои в учебниците по история с 3 мандата. Могат ли тези, които гласуват за Герб да обяснят на децата това по някакъв начин?
107
0
 
10
 
! Отговори
НЕЩО КАТО НИЩО преди 5 години
ДА, ПАМЕТНИК НА БЪДЕЩЕТО. ДАЙ БОЖЕ НА БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ. ТИКВАТА НИТО Е БЕЗСМЪРТНА, НИТО ВЕЧНА, НИТО НЕУЯЗВИМА. БЕЗСМЪРТНА Е САМО ПРОСТОТИЯТА, БЕЗМЕРНАТА МУ АЛЧНОСТ И ПОЛИТИЧЕСКАТА СТРАХЛИВОСТ. В ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ ТАКИВА СА "ПАМЕТНИЦИТЕ" НА МУТРИТЕ. ТАКА ЧЕ ПРИЛИКАТА С ЛИЦА И СЪБИТИЯ НИКАК НЕ Е СЛУЧАЙНА. САМОЗАБРАВИЛИЯ СЕ ПАЗВАНТИН НА БАЙ ТОШО СИ ИЗДИГА УЖ НА ШЕГА НЕ КАКВО ДА Е, А ПАМЕТНИК. ЗАБРАВИ ШУТА БОКО РАНГА СВОЙ И СЕ ВЗЕ ЗА НЕЩО НИЩОТО МУ. БИВА НАГЛОСТ И ТЪ ПОТИЯ,АМА СЪВСЕМ ПОЛУДЯХА
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази която паметника не и харесвал много бързо се издаде. Едно изречение и аргумент не може да формулира, ествестно че ще е гербава....
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не стига.Трябва да му направим и пирамида и свинкс на фараон Тутантиквуний първи.И до него два други паметника на Цветано Цветани и адаша му ***.ко Мафани и разбира се на Винету.Що му светят очите това да не е проклятието на мумията или Бойко е рода на Супермен.Ех такъв един Тиквун много клониране много ГМО и много си камък трябва, че да поникне на юнашкото, софийско поле.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите като жената от клипа са много сбъркани.
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статуята не е реалистична. Има 3 книги, тиквун не е прочел дори една :)
102
0
 
20
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Не знам кои са тези д.ебили, които цвъкат минуси на хората, които осмиват еднокнижника. Явно това са хора с умствен дефицит, които просто не си пият редовно лекарствата. Да харесваш Боко и Цв. Цв. означава, че самият ти не си съвсем наред.
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи в бъдещето вече ще е прочел 3 книги.
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябвало е да го направи с Цвъки - двамата един до друг като Пижо и Пендо.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Боко е обиден, че са го изкарали, че е прочел 3 книги. Затова е наредил паметника да се махне. Всички знаем, че лично вожда каза, че е прочел само книгата Винету. Сега ще го монтират в Банкя, в двора на тиквата.
98
2
 
6
 
! Отговори
МДАААА преди 5 години
До МБЕЕЕЕКато гледам лайковете..в България на това се смеят, за съжаление! И добре, че не живея от 30 години с инфантили!
97
8
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тоя склуптор няма ли кой да го глоби за незаконно строителство, замърсяване на околната среда и т.н и да му вземат лиценза за склуптура . Майтап шси прави с властта ... затвор затвооор , Аман от майтапчии и сеирджии
96
3
 
12
 
! Отговори
Сакън преди 5 години
Бойко ако прочете три книги ще изпадне в умствено изтощение!