Пожар в магазин за алкохол: Търговска война или хулигани?

Втори сериозен палеж в магазин "Аванти" само за година
4 апр 2019 10:30,
5

За втори път в рамките на няколко месеца столичен магазин за алкохол беше запален. Търговска битка или хулиганска проява стои в основата на пожарите?

В ранните часове в сряда мъже с качулки подпалват магазин "Аванти" в столичния кв. "Люлин. Преди почти година, на 4 май, складът на търговската верига в кв. "Красна поляна" изгоря. Щетите тогава бяха за 4 млн. лева.

Още по темата

Този път причинителите на пожара са заснети от видеокамери.

"Абсолютно всичко е записано. Виждат се бруталните дейности, които са предприети. На една от камерите се вижда добре лицето на един от извършителите. Това нападение е срещу марката, която се развива с бързи темпове. Хората са супер доволни от нас. Нямаме проблеми с никого. Извършителите трябва да се разкрият. На никого не дължим пари. На всеки помагаме. Досега не е имало подобни набези", коментира собственикът на изгорелия магазин в кв. "Люлин" Светослав Йорданов.

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че всичко е описано от застрахователите.

"Ние сме едни от малкото, които работим на светло. Щетите са за десетки хиляди лева", категоричен бе той.

"Двата случая на палежи срещу "Аванти" трябва да са свързани. Прокуратурата и МВР трябва да си свършат работата. Във веригата работят над 300 човека. Ние сме голяма фирма, внасяме големи данъци. Остава ни чувство на горчивина и болка. Чувстваме се изоставени от държавата. Никой наш магазин не е получавал заплахи", подчерта собственикът на верига "Аванти" Наталия Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, принципно ако не застраховат обект се стига до там, ама те имат и застраховка... Гадна му работа, да не би да не са си платили рекета на някого?
4
2
 
11
 
! Отговори
T преди 5 години
Отидете в произволна голяма търговска верига и вижте цените на бутилките вино. После отидете в магазин на фирмата от статията и вижте цената на същата бутилка. Сега вече имате обяснение защо ги палят. Тепърва ще се опитват да ги отстранят. Хрисимите и милички немци не понасят някой да е по-добър от тях. На два пъти в историята са го показвали. Бутилка вино в немска верига - 15 лева, в магазин на запалената фирма - 11 лева. Четири лева разлика не са никак малко, та това са над 26% по-ниска цена.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкуренцията не спи!
2
7
 
2
 
! Отговори
bra brackets cancer преди 5 години
яСНО, ПАК ГЕРМАНЦИТЕ.ПОЗНАЙТЕ КОЙ ГИ ДОВЕДЕ? ГРОБАДЖИИ!!!
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако не сте платили заплати , хората много не му мислят ,