144 хиляди пътници са използвали нощния транспорт в София

Навърши се една година от пускането му
5 апр 2019 20:45,
5
144 хиляди пътници са използвали нощния транспорт в София
Снимка: архив "Булфото"

Нощният градски транспорт в София навърши една година. За този период от време 144 хиляди пътници са се възползвали от него, каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров, съобщава Агенция "Фокус".

Още по темата

"Най-натоварено е петък срещу събота и събота срещу неделя – това е съвсем нормално. Нощният транспорт е нова услуга и градът свиква с него. Надявам се с оправянето на времето и вдигането на температурите да се повиши и използването му", заяви Петров.

Той посочи, че целта на пускането на нощния транспорт е била да се подобри цялостната услуга, която ЦГМ предлага на гражданите. По думите му така се дава алтернатива на придвижване в по-късните часове на денонощието. "Към момента нощните линии са четири и по тях работят общо 14 автобуса, като интервалите на движение са точно 40 минути. Всяка от линиите може да бъде използвана от 150 пътници на час. Цената на билета е 2 лв., като важи за всички линии", припомни Петров. Той посочи, че до момента не са възниквали сериозни инциденти с пътници.

Най-натоварена е линия  N2, която обслужва кварталите Обеля и Студентски град. За една година 57 хиляди от общо 144 хилядите граждани са се возили по нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАвтобус 60 не е нощен. Той е само от 5:00 до полунощ и е от гарата то Овча Купел 2, а не до Обеля 2. От гарата до Овча Купел 2 нощно време се взима N2 към центъра и се сменя на N3 при двореца, а до Обеля 2 - само N2, но в другата посока. Между 00:00/00:30 и 4:00/4:30.
2
3
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Това са онези, които не са се осквернили с жени, защото са девственици.
1
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
От тези 144 000 няма нито един депутат.