Без WC: Туристи с часове стискат, опознавайки и обиквайки София

Туроператори сигнализират за пореден проблем
5 апр 2019 11:00, Петя Славова
128

Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили да посетят София, няма къде да отидат до тоалетна или дори да пият вода. Сериозен проблем е и липсата на места за паркиране на автобусите, които превозват туристите.

Проблемът възниква през 2017 г., когато с наредба бе забранено паркирането на автобуси около храм-паметника "Александър Невски".

Собственик на туристическа агенция Светослав Велков е сигнализирал Министерството на туризма за проблемите, но все още няма отговор. Велков призна пред репортер на Bulgaria ON AIR, че и не очаква да получи такъв.

"Имаме проблем с паркиране, тъй като то е ограничено само до 15 минути. Това трудно може да се спазва логистично. Самото място не е обезпечено откъм козирка и най-вече няма тоалетна. Обществените тоалетни са кът. Предупреждаваме туристите, молим ги да стискат в автобуса и търсим най-близката бензиностанция, където да ползват тоалетна", обясни Велков.

Екскурзоводът Марина Бакахурова също посочи като сериозен проблем местата за паркиране около "Александър Невски". Чуждите шофьори са гонени от мястото и не разбират къде трябва да отидат.

"Най-важното е остават ли доволни туристите. Спира автобус зад "Александър Невски", някой казва, че има естествени нужди и няма къде да отиде. Обиколката преминава в посока джамията и единствената тоалетна е в подлеза на Източната порта. Почваме да се молим на заведенията хората да влизат - понякога казват "да", понякога - "не". Многократно е писано до общината, но няма никакъв ефект", сподели тя в ефира на "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя София като цяло е една тоалетна,така че където и да се облекчиш няма проблем
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес...????
29
4
 
13
 
! Отговори
Пътуващ преди 5 години
Навсякъде в Европа е така, ако имаш нужда обикаляш заведенията. Обществените тоалетни са кът.
28
7
 
14
 
! Отговори
СТИГА ПОЛИТКОРЕКНОСТ преди 5 години
То понеже в чужбина има къде да се уpиниpa айде стига глупости, кои са тия чужди туристи - гърци и сърби ли?? Ей какви европейци, при тях е много по-различно с паркирането и тоалетните.. а пък англичаните и германците те са си свикнали - в храстите.. нали ги знаем по Слънчака кви ги вършат
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам ал Невски да се огради с тоалетни !
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите от малки опикават храстите в парка а като пораснат се насочват и към паметника на руската армия.
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето в моето гредче имаше два градски ***. Чужденците от километри надушваха къде са по миризмата. Пикашe се на една обща стена, а по голяма нужда се ходеше клекнал. Такава смрат на амоняк и фашкии, че предпочитам да ходя по паркове и градинки отколкото там! Отврат!
24
7
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Това, че няма тоалетни ПРЕД ХРАМА не е и няма как да бъде проблем. Проблем е, че някакви лyмпeни смятат за нормално площада ПРЕД ХРАМА да бъде автогара и нужник.
23
4
 
12
 
! Отговори
Vake преди 5 години
Откога в автобусите няма WC
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този проблем,кметицата го омаловажа-ва до спукване на черво.Кой и дадеакъл ,че с тези химични плстмаски щесе реши проблема.Защо невлезе в тазидо худ.галрия,само да влезе.Отвън да ячака линейка от инфекциозната.Но тамходят японци ,французи,немци...За мене интензивно мислене ,да не е решентози проблем,при все ,че "класическитеги има.Поне на300м -е решението.Нокато я виждам жалка в зоните на идейте...-пикам в храстите.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те туристите точно затова идват- за да видят кен.ефа на Европа.
20
10
 
18
 
! Отговори
Уважеми туроператори преди 5 години
Знаете, че в цяла Европа е така, не се правете на ощипани...
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом искат да разгледат хубавата ни столица, ще стискат!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чувал съм, че в Италия заведенията са ги задължили да не отказват ползване на тоалетнаДа, но тук за малка нужда на морето взимат левче!
17
12
 
14
 
! Отговори
dдфсф преди 5 години
Пословичната софийска дружелюбност към гостите на "прекрасния" им град... Никога не съм разбирал от къде го вадят това самочувствие. И без това са станали столичани по случайност. 140 години столица, 139 години град, ха-ха
16
4
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Да, така е и тук и в Европа. Въпросът е дали е редно. Това са големи градове с много туристи. Или да бъдат пуснати да опикават улиците. Или регламенти се правят за щяло и нещяло, ама ако ти се присере се спасявай. Та не ми сочи като пример държавите от Западна Европа.В случая примера е негативен.
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като изключим Природата ,всичко останало в България е Псевдо !-здравеопазване-икономика -политика -строителство -правосъдие -образование Фалшива Красота Корупция ,Комплексарсво и пълно размиване на ценностна система !Това са и основните проблеми за Двмографския срив !
14
2
 
18
 
! Отговори
А 2 преди 5 години
Така е, няма цивилизовани условия за тая (естествена) нужда в София ! За сметка на това има една улица, която винаги е прясно ремонтирана ?! Бездънната яма "Граф Игнатиев" !
13
3
 
12
 
! Отговори
Grom преди 5 години
Чувал съм, че в Италия заведенията са ги задължили да не отказват ползване на тоалетна.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туроператорите на стоварват туристите пред моловете да се облекчат и после да правят разходки.