"Артекс": Спираме строителството на "Златен век"

Проектът е законен, съдействаме на институциите, твърдят от фирмата
6 апр 2019 18:37, Анисия Иванова
45
"Артекс": Спираме строителството на "Златен век"
Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Артекс" преустановява строителството на "Златен век", съобщиха от строителната фирма.

"В момента работим по осигуряване на безопасността на обект "Златен Век“, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК като технологичният срок за това е до 15.04.2019 г. Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на Министър Председателя г-н Бойко Борисов. Конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия.", пише в съобщението, изпратено до медиите.

Още по темата

Преди два дни кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че разрешителното за строежа на сградата е изтекло. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова каза, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството. В резултат на заключенията  премиерът Бойко Борисов разпореди ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът на сградата да не продължава.

От "Артекс" са категорични, че проектът "Златен Век“ е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа.

"Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и МРРБ - за извършване на проверки на строежа и документацията. Припомняме на цялото общество, че "АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД е строително-инвестиционна компания, която е от 25 години на пазара. Името ни е синоним на качество, законност и коректност. Спазваме стриктно всички закони на Република България. Никога не сме участвали в приватизационни сделки, обществени поръчки и не сме усвоявали средства по европейски фондове", се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
sina преди 5 години
До Анонименпарите на изгорелите "на зелено" да ги връща артекс-а, с ппечалбата която ще реализира от продажбата на 2те панелки, които купи от Цветан Цветанов от ГЕРБ.Нали за печалба са ги купили от него, с нея ще покрият загубите на останалите "на зелено".
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кога ще го довършат?
35
0
 
5
 
! Отговори
най-после преди 5 години
Столицата на Велика България !!! ВЕЛИКО ТЪРНОВО останалото е ПАРОДИЯ (:
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Небостъргачът е хубав за Цариградско шосе при останалите други в бизнес зоната, но не му е място в нискозастроената архитектура на Лозенец.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те документите 100% са изрядни или с минимални разминавания, които ще се отстранят. Но издалите ги са за затвор. Само като се види къде се строи, подходи, отстояние от сгради и Кемпински и ти става ясно, че ти или аз не бихме били с изрядни документи за това място.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирате ли, че всичко е прах в очите на хората!?...Боко разпорежда, Дана спира, ама всико било законно. :) Тука има, тука нема...Или: Цацата разпорежда прокурорска проверка, накрая всичко е законно...Цвинокио обвиняем по незнам-си колко дела, ама излиза, че пак всичко е законно....Абе, гербаджийска бащиния го направиха...
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артекс е на Бойко Борисов с поставено лице 100%
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да добавя че фирмата Артекс е на Бойко Борисов,в Дианабад до басейна има един небостъргач и докато тиквата риташе на басейна все поглеждаше дали въртят 5те крана и се радваше с очите си го видях дали не е негова фирмата.
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво сега, хората дето са си купили апартаменти на зелено в тая сграда горят с парите заради Нинова и тъпите софиянци дето им пречела височината на сградата. Шопи! Не важно на мен да е добре, важното е на Вуте да е зле. Днеска тая сграда утре може да спрат и вашата, тарикати.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,..От "Артекс" са категорични, че проектът "Златен Век е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книva.'' Ами тогава какъв е проблемът???? Аааааа кинтитеееее,нема вече кинтиииии.Нема вече мераклииии.Данчето Фандъка да се произнесе моля.
27
0
 
6
 
! Отговори
МОЛБА ЗА ИНФОРМАЦИЯ преди 5 години
ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ ДАНЪЧНИТЕ СЛУЖБИ НА МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА ИМОТ ОСВЕН:"УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА"ИЗДАВАЛИ СЪЩО:"УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПАЗАРНА СТОЙНОСТ" ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО В ТОЗИ СМИСЪЛМОЛЯ ЗАПОЗНАТИТЕ ЗА ТОЧЕН ОТГОВОРПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ДНСК действа "Съобразно своите компетенции",ОТ КАКЪВ ЗОР Тиквун "ТРЯБВА" да разпореди за това?!?!?!-По принцип си прав, но Министър-председателят е глава на Изпълнителната власт и може да издаде такава забрана. Въобще трябва да си давате малко сметка, че той се явява в момента Капитан на Кораба.
25
8
 
5
 
! Отговори
обществено опасни преди 5 години
Защо услужиха на БСП като съблазниха наколко народни представители от ГЕРБ с изгодн сделки? За мен това е престъпна конспирация с цел компрометиране на политическия живот в България. Този метод е добре познат от Византия и за мен истинските престъпници са в Артекс които услужливо работят за враждебни на България сили.Трябва да бъдат разгледани внимателно деянията на тази фирма и гарантирано ще бъдат открити много кирливи ризи.
24
3
 
23
 
! Отговори
Дас преди 5 години
Бойко спря строителството на новия апартамент на цецо.
23
3
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе,за колегата долу /и не само за него/..:Цвъки беше уличен в ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,подаде оставка,и..готово:-"Пито,платено"..Няма разследване,няма наказание..Сега и тия:-Щом спират строителството,значи "ЯКО СА НАГАЗИЛИ В КИРЕЧА"!Ще го спрат за месец-два,докато се измирише,след което ще го продължат..и тук "Пито-платено".....Няма в историята на света друг такъв трагикомичен театър,който се разиграва вече 10 лета в България.......па и не само 10!
22
3
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
о,Боже Боже Боже!!!!!ама вижте:"В резултат на заключенията премиерът Бойко Борисов разпореди ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът на сградата да не продължава."?!?!?!?!Ако ДНСК действа "Съобразно своите компетенции",ОТ КАКЪВ ЗОР Тиквун "ТРЯБВА" да разпореди за това?!?!?!.Ей хора,вие се майтапите,но това същество-Банкянския Шлангоразпъвач,ЛИКВИДИРА ВСЯКАКВО ПОНЯТИЕ за държавност,"институции",ред!Що за "институции" имаме,когато за да се задействат,трябва ЗАПОВЕД от Мтрьо?
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спонсорите врътнаха кранчето,и Артекс веднага даде назаден ход.Питайте ги в Артекса,от къде са получавали траншовете до сега.Да не се правят на ощипани моми,и те са в играта.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега как ще връщат парииии
19
5
 
36
 
! Отговори
Ирина преди 5 години
Как го спирате, като леете бетон и имате 50 работници на обекта ли? Нищо не са спряли, дори и днес се работеше здравата. Бързат да вдигнат още някой и друг етаж. Алчни и крадливи са с подкрепата на Ц. Ц. и сие!
18
4
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 15. НЯМА.