Край с небостъргача "Златен век", край с протестите в "Лозенец"

ДНСК ще спира строежа, след това на ход е съдът
Обновена: 8 апр 2019 14:37 | 8 апр 2019 12:25, Камелия Цветанова
168

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни, а и протестите, които организира Инициативният комитет "Лозенец" ще спрат през това време.
Още по темата
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращите, сред които е и Никола Вапцаров, който обяви, че докато не излезе заповедта на ДНСК няма да има демонстрации против строителството на небостъргача.

В същото време  регионалният министър Петя Аврамова увери, че тя ще бъде издадена в понеделник, 15 април.

"Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера и според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето", обясни Аврамова.

Според Никола Вапцаров срещата с премиера не е била лесна.

"Ние сме категорични в нашите искания относно спирането на строежа. Обяснихме много внимателно позицията си, разгледахме, че има един определен буферен период, в който те имат право да си подадат наново документите, но не са го направили. Следователно през 2018 г. строителното разрешение спира действието си и всичко, построено след това, е без разрешение", каза той.

9131 гледания   |  Още видео


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фъндъка мига отзад като мишка в брашно
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма място за сравнение между Артекс и Гинка Върбакова, сравнявате кокошка с кон.
Гинка може да спре тока у Банкя, Мирянови - НЕ.
135
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
събаряй
134
3
 
10
 
! Отговори
А Иванчева? преди 3 месеца
Държава, затънала до гуша в корупция! Отвратително е да се живее вече в нея. Между другото, да попитам защо всички се правят, че са забравили случая с кметицата на "Младост", издевателствата на съдебната власт, жестокото и безмилостно отношение към Иванчева и колежката й? Случайно ли не си спомнят съответните органи какво твърдяха двете жени за корупцията в строителството? Не се ли доказа всичко с бума на нови строежи в квартала, след като им сложиха прангите на краката?
133
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прекрасно, само че след като се размириса работата - става ясно че някой е можел и най-вероятно е строил почти 1.5 години. И сега изведнъж почваме да изпълняваме законите какт отрябва да бъде, и разбира се че няма връзка с изборите след месец...
Лесно е да се научиш как да управляваш общественното мнение, невъзможно е да заблуждаваш вечно обаче.
132
1
 
6
 
! Отговори
КараКанчева преди 3 месеца
Другарю Борисов комунисте мой !!!
Защо не ,, нареди " на Артекс да присъстват , както на Гинка Върбакова ???
Падишаха НАВРЕДИ !!!
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 123

Идният понеделник ще им връчат заповедта и тогава ще трябва да преустановят дейност.
В момента им е по-изгодно да го играят, че не знаят за какво става дума.
130
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Някой , който има фб, да снима и да го постна, дали наистина са спрели, лъжат според мен
129
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е пълна ***. Очакваме да спрат строежа и да съборят каквото е построено незаконно. Никой не казва там да не се строи сграда до 4-5-6-8 етажа, но не и с тези колосални височини 34 етажа на това малко място и толкова близо до Кемпински, без никакви подходи от тези малки улички. Такива сгради се строят на голям парцел с лице на главен булевард! ЧАКАМЕ ДА СЕ СЪБОРИ СТРОЕЖА! Всичко друго е прах в очите и протестите ще се разраснат, даже
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А НА БАС,ЧЕ СТРОЕЖА ШТЕ ПРОДЪЛЖИ,ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА ВАРНЕМЕ ЕФТИНИТЕ НИ АПАРТАМЕНТЧИТА
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Демокрацията в Атина е била предадена от един от най-образованите атиняни, който бил избран за пълководец напълно демократично. Той обаче искал да си начеше крастата да бъде най-великият пълководец. Предал атинската флота на Спарта и загубил 2/3 от атинската армия в Сицилия. Така че демокрацията ражда предатели които няма да познаете докато не получат истинска власт. Проследете интереса и ще видите каква е истината.
126
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Учителката да подава оставка веднага ! Направо нови избори , всички, които са в сегашния парламент да бъдат изселени от България заедно с ***.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Направихме преход към апартаментарна демокрация...
124
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гласувайте за ГЕРБ !
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние май имаме монарх на име ББ. Хаха царчетата вече много станаха. Коя династия е ще дойте после. И те ще искат да ядат, и нов небостъргач. Дайте им малко да хапнат и на ИК че мътят водата и на тях им се иска да хапнат.
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако столична община е проспала построяването на 100м небостъргач трябва отставка на кмета и на цялото правителство като част от ГЕРБ. Как може един човек да решава да се спре строителсво на 100тния етаж. Ами къде са биле досега. Да се изясни какъв е интереса на този ИК. И кой вече е предплатил за апартаменти в този строеж.
121
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За да хвърлят прах в очите на хората, че нямат никаква обща далавера със строителния бизнес ще унищожат Артекс. Какво им пука, на мястото на Артекс ще дойдат други строители, които пак ще имат нужда от политическа протекция срещу което пак ще се раздават евтини апартаменти. Просто ще трябва временно да се въздържат, докато скандалите затихнат.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това да не са собствениците на имота от лозенец които ламтят за безплатен небостъргач. И за целта да действат чрез инициативен комитет. Бас ловя че ако ги разследват ще излязат куп неща. А за действията на власта - дошъл някакъв и казал аз съм Царя и понеже някви си ми казакаха еди какво си аз реших еди какво си. Ще видим, ако не го съборят значи някой се е наял добре. Тая власт и всички в столичната управа са умрели от страх да не би да се стигне и до тях. То се половината правителство светна
119
0
 
15
 
! Отговори
"Златен век&quo преди 3 месеца
Aaa, хора не така!
Ние сме си платили на когото трябва, парите са дадени и вече изядени и изпити!
Така, че да не почнем да вадим разписките, че ще завият на умрело тея де'т си мислят че управляват държавата!
Така де! Тук е България! Каква я мислят там нек'ви си прoшляци де'т сънуват справедливост и демокрация!
Ай, моля ви се!
118
0
 
10
 
! Отговори
Бронзов век преди 3 месеца
Чорбаджийте от турско били първите депутати,след отстраняване турското присъствие...
Е имало и тук-таме поборници и купили си мястото. В кална София не било престижно да се живее...тогаз.Харчовете за хотели набъбнали и депутатите си "отчуждили" терени и си раздали по 10 000 "гроша".Направили си палати.
Сега новите/стари чорбаджии го карат подобному!
"Небостъргача" бе замислен като обиталище на по-сиропучните властимащи,та за всеки да има по троха(почти безплатна).
"Нейсе запуши я!"
ПРИНИЗЯВАНЕ !