Край с небостъргача "Златен век", край с протестите в "Лозенец"

ДНСК ще спира строежа, след това на ход е съдът
Обновена: 8 апр 2019 14:37 | 8 апр 2019 12:25, Камелия Цветанова
168

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни, а и протестите, които организира Инициативният комитет "Лозенец" ще спрат през това време.
Още по темата
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращите, сред които е и Никола Вапцаров, който обяви, че докато не излезе заповедта на ДНСК няма да има демонстрации против строителството на небостъргача.

В същото време  регионалният министър Петя Аврамова увери, че тя ще бъде издадена в понеделник, 15 април.

"Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера и според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето", обясни Аврамова.

Според Никола Вапцаров срещата с премиера не е била лесна.

"Ние сме категорични в нашите искания относно спирането на строежа. Обяснихме много внимателно позицията си, разгледахме, че има един определен буферен период, в който те имат право да си подадат наново документите, но не са го направили. Следователно през 2018 г. строителното разрешение спира действието си и всичко, построено след това, е без разрешение", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми не е точно така,скъсали са ги от проверки,след което получават апартаментите,това не е ли рекет и злоупотреба със служебно положение?Или вие вече толкова претръпнахте срещу престъпленията,че не ги виждате?
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер 60 - добре им го каза. На всички видяли строежа само по новините, идете наистина да видите къде е, застанете, погледнете го отдолу нагоре и тогава пишете.
91
3
 
14
 
! Отговори
прах в очите. преди 5 години
Що си мисля, че една сграда, която се извисява колкото японския хотел няма как да бъде спряна от строеж вече, защото е вече "много" построена. Корабчета плуват в морето.
90
5
 
7
 
! Отговори
Земетръс 7 Рихтер преди 5 години
Стройте, стройте, аз мамичката ви ще разгоня като се настроите!
89
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много пишещи тук, започнаха да оневиняват Артекс, че видиш ли какво толкова са направили... Ами *** на властта! След като са толкова добри и строят качествено да бях запазили и честта си! Ако бяха честни и достойни нямаше да има за какво да ги изнудват, нямаше да раздават евтини апартаменти... Е, сигурно нямаше и 34 етажа да вдигнат ама това са бели кахъри...
88
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строежът ако въобще спре, в която не вярвам, то ще е до изборите.Така че мислете, за кой ще гласувате, ако не искате след изборите, строежът пак да продължи.Което ще се случи сто на сто, ако спечели Шайката.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Мирянова, по пример на съпругата на Безос, може да стане третата най-богата жена в държавата и да запази парични активи, като напусне мъжа си да се спасява както може.
86
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали има нарушение на закона ще реши разследването...но моралната страна е по-важната!Освен това право да спира строежа има единствено ДКСН, а не Премиера.Нали уж имаме разделение на властите ?Навремето низвергнаха великан като Хелмут Кол за намерени 30 000 евро недекларирани в касата на партията му!!!!И го извадиха завинаги от политиката!Та така.....Крайно време е ГЕРБ да си отидат след толкова много гафове.
85
2
 
13
 
! Отговори
Българана от бостана преди 5 години
Поредния фарс. На мен лично ми се повръща вече от тЕа!
84
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пускам един цитат на един от най-смислените коментари по темата.Сори майна. Правихте хубави малки кооперации, но станахте алчни и взехте да садите краставици из скъпите квартали в София с обяснението, че това е модерното строитество. Не, не е модерно, не се вписва в архитектурната картина на града, но е икомонически изгодно, на едно петно да построиш 20 етажа отколкото 6. Да не се правят на света вода ненапита от Артекс. Няма строителна фирма на жилищни сгради в София, която да няма политичес
83
4
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Каво значи край, докато не го сравнят със земята няма никакъв край. Ако го оставят, значи се планира да мине известно време, да позатихнат нещата и да се продължи строежа. Което не е никакъв край
82
1
 
3
 
! Отговори
щктщ преди 5 години
До Отдавна трябвашети май не си ходил на децка - неграмотнико.
81
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Значи тия алчни се ляндури от ГЕРБ ще завлекат една от малкото читави фирми в строителния бизнес в България." А тази ЧИТАВА фирма не е ли укрила купища данъци, като е сключвала сделките за продажба не по реалната им цена, а по данъчна оценка?
80
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецЕ да но това минава, както виждаш българина смята спирането на икономически проект за голямо постижение, не е нужно даже основателна законова обоснована причина - веселбата е пълна, а това че някакви си хора остават без поминък и дом, на кой му пука? Така наречената партия Зелените даже се представя за дясна и участва в уж дясната коалиция Да България.
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой, някъде сега си налива Моет по екзотичните острови и тайничко се надсмива на всичко това. Който и да си ти - ЕВАЛА!
78
0
 
13
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ако това вЕрно стане и спрат строежа след като играят толкова много пари ще последват разни случаи в областта на криминалните новини познайте кои ще бъдат "печелившите".
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега го спират строежа ще постой така 20 години после някой ще го вземете без пари като сградата на работническо дело на Окръжна болница.
76
3
 
12
 
! Отговори
пена преди 5 години
Е тва е - уличните *** започнаха да раздават правосъдие без съд а тиквата им приглася чинно. честит ви комунизъм!
75
11
 
12
 
! Отговори
демокрация преди 5 години
заради така наречените протестъри няма модерни сгради няма лифтове няма централи на биогаз,защото им мирише но като власта се чуди на кого да угоди и се оплита като пате в кълчища
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирянов Джуниър да се преквалифицира на модел. Ще има по-голям успех.