Край с небостъргача "Златен век", край с протестите в "Лозенец"

ДНСК ще спира строежа, след това на ход е съдът
Обновена: 8 апр 2019 14:37 | 8 апр 2019 12:25, Камелия Цветанова
168

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни, а и протестите, които организира Инициативният комитет "Лозенец" ще спрат през това време.
Още по темата
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращите, сред които е и Никола Вапцаров, който обяви, че докато не излезе заповедта на ДНСК няма да има демонстрации против строителството на небостъргача.

В същото време  регионалният министър Петя Аврамова увери, че тя ще бъде издадена в понеделник, 15 април.

"Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера и според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето", обясни Аврамова.

Според Никола Вапцаров срещата с премиера не е била лесна.

"Ние сме категорични в нашите искания относно спирането на строежа. Обяснихме много внимателно позицията си, разгледахме, че има един определен буферен период, в който те имат право да си подадат наново документите, но не са го направили. Следователно през 2018 г. строителното разрешение спира действието си и всичко, построено след това, е без разрешение", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната лъжа на Сужуците.Не зная останала ли още бал ъци да кълват на гол ба стун.
72
2
 
7
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Я стига глупости. Нито Цуци, нито някаква мижава фирмичка са интересни в случая. Ключовото е от къде тръгнаха нещата ? А ? От "Свободна Европа" тръгнаха. Нали се сещате, че за да излезе там подобен материал, то той е съгласуван /и вероятно поръчан/ от една друга служба. Аха, оная служба, с едни големи глави в щатите, които мислят 100 години напред.
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България иначе добрата идея за НПО и активисти, се изро.ди в рекетьори, групи за натиск и черен ПР - който плати за него ще викаме.
70
5
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"Е какво значение има бизнеса и заетите в строителството, важното е че бетона е лош и трябва да се забрани, за да може червени *** да се почувстват велики."Това все повече започва да намирисва на лява, площадна демокрация без оглед на закони и правила. Настанили сме се в квартала и повече съседи не ни трябват. Това като левичарските формации в стил - "Зелените", със симпатизанти, които си живеят в центъра ама искат да определят и как хората по селата покрай морето ще си управляват имотите.
69
1
 
21
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Артекс, идея си нямам кои сте, но съвета ми е бързо да разпродавате активи. Ама всякакви! Просто заложихте на куция кон. Наясно сте, че кредитите ви тепърва ще ви притиснат така, че ще виете от безсилие. Разпродавай и се изнасяй с каквото можеш да отнесеш! Попаднахте под кръстосан огън. Че и ваши вече ви отстрелват. Другото е *** надежди.
68
1
 
8
 
! Отговори
Вмро преди 5 години
Прокуратура и трябва за артекс. Муленници. Тръгнали да ми строят в градинките. Събаряййй
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШишиЕ какво значение има бизнеса и заетите в строителството, важното е че бетона е лош и трябва да се забрани, за да може червени *** да се почувстват велики.
66
15
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
До Отдавна трябвашеУха - "Ние, гражданите на Лозенец"! Ние народът! Да конфискуваме и факриките, и магазините, национализация? А тия с по-големите апартаменти да ги изгоним и да настаним нуждаещи се семейства на другари от малките населени места? Давай, давай, още може другарю!
65
6
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
Лесно е ако имаш знания, умения и абмиция да ги приложиш, тогава можеш да имаш къщи, автомобили и т.н., ако си кух мързел като теб, се свираш в панелния коптор и сипеш плюнки по онези които успяват в живота.
64
8
 
10
 
! Отговори
Шиши преди 5 години
Значи тия алчни се ляндури от ГЕРБ ще завлекат една от малкото читави фирми в строителния бизнес в България. Толкова са се оплели в лъжи и схеми, че директно започват да рушат бизнеса. Скоро в тази държава ще останат само "гаражните" фирми с отвратително обслужване на политиците, които оперират с подставени лица. Жаллко за Артекс, бяха читави. Да не говорим колко подизпълнители и най-обокновенни бачкатори ще изгорят покрай този цирк със "Златен век" забъркан от ГЕРБ-аджиите.
63
4
 
7
 
! Отговори
Отдавна трябваше преди 5 години
Общината да го конфискува и да стане на голяма децка градина, докъдето е стигнал. Това е варианта....иначе събаряййй. Ние, гражданите от Лозенец, няма да допуснем този проект, независимо колко апартаменти с а подарили от Артекс за подкупи
62
0
 
11
 
! Отговори
Дюлгерин преди 5 години
Кофти е като се обвържеш само с една партия. Щото тя помага, ама докога ?! Я е на враст утре, я не. Пък един такъв проект ако загробиш - директно отиваш към фалит. За това се играе с всички. Иначе ставаш косвена жертва.
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банките са символа на запада и просперитета ,сега сме в ЕС и НАТО !Благодарения на тях имаме къщи с басейни и мерджани !Лесно е отиваш в магазина и хоп бмв,хоп мерджан !
60
0
 
15
 
! Отговори
Who преди 5 години
Хахахаха, значи имаме някакъв политически скандал, който застрашава Краля Слънце, и в момента върви активно мероприятие с Артекс в стил "лов на вещици" и "комсомолска наказателна акция". Законът за пореден път ще се спазва "според зависи", и ако на Него му изнася. Наистина, не след 10, не след 20, ами и след 50 години ще сме си на същото дередже.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецПо-скоро прилича на отмъщение, ти ми каза, че така ще стане и никой няма да разбере, сега се оказва, че съм прецакан и ти ще си платиш. Това което се е случило е че въпросните политици, са си купили апартаменти на реални цени, но понеже нямат произход на парите са поискали от Артекс в нотариалните актове сделките да се изповядат на данъчна оценка. Сега понеже гръмна скандала и някой трябва да го отнесе.
58
4
 
12
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Давайте другари, да пребием фабрикантите с лопати, да им вземем апартаментите, за да може ние да живеем в тях! Диктатура на пролетариата!
57
1
 
5
 
! Отговори
Евгенийй Бакърджиев преди 5 години
До Анонимен 58Ааа, няма да остане паметник.Аз оправих мавзолея та тези Артекс няма да оправя.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 56.Пречи,че е искат да е ненормално висок.Ти въобще ходил ли си да видиш къде е?
55
13
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Вероятно на много хора няма да им хареса това, което ще напиша, но според мен това което се случва с Артекс не е редно. Първо, това е една от настина читавите фирми на пазара, строителството им е страхотно, материали, дизайн, и т.н. Ако са продали апартаменти на по-ниски цени от пазарните, това не е забранено и не е престъпление. Ако иска някой да докаже дали и какво са получили в замяна от държавните лица. До момента такова доказателство няма. Това със "Златен век" прилича на соц. бунт!
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А построеното в какво ще се превърне паметник на тъпотията,Порутен замък ,кой зарязва небостъргач на половина бе ашлаци колко пари са потрошени и човекочаса работа,тез които са против лопата и мистрия хващали ли са през търтейския си живот,такива глупости вбесяват хората с акъл.