Край с небостъргача "Златен век", край с протестите в "Лозенец"

ДНСК ще спира строежа, след това на ход е съдът
Обновена: 8 апр 2019 14:37 | 8 апр 2019 12:25, Камелия Цветанова
168

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни, а и протестите, които организира Инициативният комитет "Лозенец" ще спрат през това време.
Още по темата
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с представители на протестиращите, сред които е и Никола Вапцаров, който обяви, че докато не излезе заповедта на ДНСК няма да има демонстрации против строителството на небостъргача.

В същото време  регионалният министър Петя Аврамова увери, че тя ще бъде издадена в понеделник, 15 април.

"Ние следваме законовата процедура за спиране на строежа на "Златен век", не го правим под обществен натиск. Ще спазим законовата процедура – след изтичане на 7-дневния срок на ДНСК ще издадем заповед за спиране на строителството. След това съдът ще каже. Ние смятаме, че законът няма ретроактивно действие – това е становището на всички нас и на премиера и според нас тази заповед ще бъде стабилна във времето", обясни Аврамова.

Според Никола Вапцаров срещата с премиера не е била лесна.

"Ние сме категорични в нашите искания относно спирането на строежа. Обяснихме много внимателно позицията си, разгледахме, че има един определен буферен период, в който те имат право да си подадат наново документите, но не са го направили. Следователно през 2018 г. строителното разрешение спира действието си и всичко, построено след това, е без разрешение", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""Заповедта за спирането на строителството на небостъргача "Златен век" ще бъде издадена след 7 дни""Спирането на един строеж не значи прекратяването му.Както е спрян,когато позатихне шума покрай него тихичко с друга заповед може да тръгвне без всякакъв проблем.А народа вместо да гледа силуета и красотата на витоша,ще гледа силуета на небостъргача.По преме на "тъмният" социализъм имаше един закон според,който сградите строени в пососока на Витоша се строяха с намаляване на тяхната височина.
152
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Що до 10, нали са 6 там
151
0
 
8
 
! Отговори
И АЗ преди 5 години
Какво означава край, някой ще ми обясни ли? Край за сега? Край до след изборите? Грешно заглавие - няма нищо подобно?Питам , понеже съм реших да се включа там "на зелено" и предполагам точно сега са паднали цените. Нали разбирате :)
150
3
 
7
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
Изгорех, Артекс ми бяха обещали апартамент на 33 етаж, сега като спряха до 10-ти какво ще правим? Тия апартаменти дето досега са готови няма да стигнат за всички заслужили гербери със срочни нужди от апартаменти.
149
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Бряво
148
2
 
9
 
! Отговори
biserov преди 5 години
Това се казва Октопод.Няма спасение.Изхода е един-Револуция.Всички вън-Герб,Бсп,Слави,....и др.Трябва нови лица-по на 25 години,млади,все още некрали,чисти,идеалисти.Просто няма спасение.Всеки който е крал-на площада,с камъни.
147
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ви кажа сценария, сега ще спрат за 1 седмица покрай великденските празници, след това ще излезе някакво решение което никой няма да чуе, но ще са във всички норми и продължават с пълна сила до акт14 преди някой друг да е чул и видял.
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШокНикой не отрича построяването на сградата, височината няма да е тази. С останалите неща се съгласявам с теб.
145
2
 
10
 
! Отговори
Шок преди 5 години
Пълни глупости ще видите, че тази сграда ще се построи.Въпросът, който трябва да се постави е за всичките сгради на Артекс, да се установи и при тях ли е имало порочна практика.Както и да се отнемат тези жилища, които са закупени на ниски цени и ако госпожите/господата решат да доплатят разликата, да им се върнат. Дано има воля да се разкрият тези порочни практики и след това да се прекъснат.Иначе кучето си лае, а керванът си върви.След време те ще са ощетените работодатели и горко му народа
144
0
 
10
 
! Отговори
ИНФАРКТНО преди 5 години
СЕГА Е ТОЧНИЯ МОМЕНТ ДФА КУПЯ НА БЕЗЦЕНИЦА ЖИЛИЩЕ СИ МИСЛЯТ НАИВНИТЕТОВА С ОТМЕНЕНОТО РАЗРЕШИТЕЛНО Е СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ.ИГРАТА Е ОТ" МАКЕДОНСКИ" ТИП :"ПИСМОТО ДЕКА МИ ГО ПИШЕШ ЗА ПАРИТЕ НЕ СЪМ ГО ПОЛУЧИЛ......."ГРАЖДАНИ БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ - РАЗРЕШЕНИЕТО КАТО СИ "ОТПОЧИНЕ" ЩЕЕ СИ СЕ "ЗАВЪРНЕ"ЧИТАТЕЛИ СЪС СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ НЕ ЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА
143
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ли Бойчо ви обеща да вземе ЧЕЗ от Гинка за България ???ТОЗИ ли Бойчо спира строителство на автомагистрала ???ТОЗИ ли Бойчо ,,изхвърли" Джи Пи Груп и сега строят Железница ???.........ах , ТОЗИ всезнайко !!!
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наивници! Лансиранити цени в "Златен век" бяха от 4000-5000 евро нагоре. Тоя строеж има добро бъдеще ,само родолюбците Мирянови трябва да свалят прилично цените на "ателиетата от 300-400 м2 на по 500 еврака и работата заспа. Ще вдигнат 100 етажа ако искат.
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези, които сравняват Джи Пи Груп с Артекс, пропускате факта, че Джи Пи Груп минаха от тънка линия, защото реално нямат адекватен заместител / конкурент на пазара. Артекс не са единствените, които строят. Джи Пи Груп обаче са единствените, които печелят поръчки поради факта, че имат целият арсенал за това.
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в хазарта и в бизнеса трябва да знаеш кога да спреш. За това някои имат стабилни доходи, други си продават жилищата за да заложат на невъзможен изход в мач. Е, Артекс не спряха когато трябваше. Заповедта ще се издаде в понеделник и ще спрат.
139
2
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До А Иванчева? 135 Иванчева си е добре. Там и е мястото. От нея се рапрлете чорапа.
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНСК ще спира строежа, след това на ход е съдът-------------------------------------------------------------------------Горното как се отнася към крещящото, категорично заглавие? Дали "репортерите" могат да обяснят това "ЩЕ" в подзаглавието?Излиза, че нищо не е спряно, няма КРАЙ, а има "ЩЕ" и "АКО"!Мила ми Калинке - Ако беше баба с мъжка и беше с дръжка ... Нататък се сети сама!
137
0
 
5
 
! Отговори
до всички преди 5 години
То пък много яко да го з...т тоя строеж... поредната изоставена сграда...
136
0
 
4
 
! Отговори
един наивник преди 5 години
Ха, ха, на ход е съдът ? Съдиите в този съд имат ли стомаси ?
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на ВКС ще трябва да избира между родата и между премиера.
134
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като Мирянови, Мегз и подобни видни далаверисти на едно място. Артекс можеше и да оцелее ако не се бяха лакомили толкова.