Трамваи в ежедневен капан: Трябват ли спешни промени?

От "Спаси София" настояват мястото на спирката зад Съдебната палата да се подобри
11 апр 2019 11:10, Красимир Ангелов
25

Трамваи в столицата се оказват в ежедневен капан. Сигнал към общината за това е подаден от неправителствената организация "Спаси София".

Оттам настояват да бъдат премахнати местата за паркиране при спирката на трамвай номер 5 и номер 8 зад Съдебната палата. Всеки ден трамваите се ползват средно от 80 хиляди души, а спирката е една от основните в столицата.

От "Спаси София" твърдят, че върху самия спирков остров, където хората се качват и слизат от трамваите, са обособени 4-5 места за платено паркиране. В резултат на това пространството за пътуващите е силно ограничено и недостатъчно.

"Пречат, разбира се. Нито има информационни табла тук, нито нищо. Всичко трябва да се промени", сподели столичанка пред Bulgaria ON AIR.

Освен паркиралите автомобили, проблем се оказват и контейнери с боклук, както и антипаркинг колчета. От неправителствената организация са категорични, че инфраструктурата на спирката трябва да се подобри.

Те призовават за премахването на паркоместата, преместване на колчетата до бордюра и разширяване на спирката до нейните първоначални граници.

За да се осигури достатъчен комфорт за пътуващите, от организацията предлагат и изграждане на навес, засаждане на няколко дървета за естествена сянка през лятото, както и да бъдат премахнати павилионите, разположени върху тротоарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спаси София ако зависеше от тях всички щяхме да сме без коли, да пътуваме с градски транспорт и да сме ***.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ще се прави цялостна реконструкция на транмвайната линия и пероните, какво пак мрънкат от Спаси София.
2
13
 
19
 
! Отговори
БАтко преди 5 години
Да, пътувам редовно от и към съдебната с 5, но това ли е проблема? Въпреки, че имам клаустрофобия никога не съм се чувствал натясно там. Има достатъчно място за всички! Все пак там спират и хора, които живеят в центъра. Града има какви ли не проблеми те се хванали за това.
1
4
 
15
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
, жената каза : не е трудно ?!?!