Студентски град става кампус? Реално ли е?

Идеята датира още от 2008 г., обясни кметът на района Димитър Дилчев
18 апр 2019 10:10, Красимир Ангелов
35

Едно от най-обичаните места в София от младите - Студентски град, може да се превърне в кампус. Целта обаче не е да се изграждат още общежития, а да се построят обществени сгради, които да станат център за срещи и събития на учащите се.

Още по темата
Идейните проекти за това се събират до 7 май.

Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев разкри в "България сутрин", че идеята за изграждане на кампус датира още от 2008 година. Той допълни, че това е сложна задача, тъй като има много проблеми със собствеността на терените.

"Точно тази територия е добра възможност да видим как хората си представят този кампус - общежития, паркоместа, право на достъп. Всеки, който иска може да участва в проекта и да даде своята идея", каза Дилчев.

Кметът обясни, че няма как кампуса да обхване целия Студентски град. Въпреки това той е категоричен, че изграждането на подобно нещо ще спомогне за въвеждането на ред в района.

"Нямаме възможност кампуса да обхване целия Студентски град. В плана са предвидени 12 малки кампуси, чиято цел е да бъде въведен ред тук. Когато проекта бъде готов и сметките са ясни ще говорим за финансиране. Всеки е отговорен за средата, в която живее", разказа Дилчев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
е кадие преди 5 години
Първо да направат места за паркиране че 94 и 280 немогат да се разминат щот само улиците са тесни после да мислат кампус мампус
30
0
 
3
 
! Отговори
Баровец преди 5 години
А къде ще тровим младежите? Как без заведения? Как без барове?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А В ЦЕНТЪРА ДА СЕ ПОСТРОИ ЕДНА ГОЛЯМА ДЕСТИЛЕРИЯ ЗА АЛКОХОЛ, ЧЕ ВЕЧЕ С ВЪНШНИТЕ ДОСТАВКИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАСМОГНЕ.
28
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Къде ще ги строите тея сгради то и там няма място. Най добре да се разпродаде всичко там и наново някъде да се построи със забрана за барове и заведения...
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да не става кампус.Сега си е екстра нещо като Лас Вегас е.Който иска учу.Който иска -купонясва.
26
0
 
5
 
! Отговори
А бе преди 5 години
То цяла София се е превърнала в клоака,та камо ли Студентски град!Единственото радикално решение е преместването на столицата другаде,на изцяло ново място,където може да се изградят и съответните кампуси.Ако земята се изкупи преди да бъдат обявени плановете за строеж,само от ниската и цена ще се направи страхотна икономия!Иначе София може да си остане икономически център,само че няма да е пренаселена като сега.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студентски град се опорочи, преди ходеха и ги учеха, сега ги правят зависими от различни дизайнерски субстанции, държавата няма как да прокопса докато студентите биват подложени на такива разрушителни влияния. Вижте как е в чужбина, университета и кампусите в гората. Който иска да бушува си хваща таксито и изчезва от кампуса, както трябва и да бъде. Хиляди талантливи деца стават наркозависими, а това е много много жалко.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се превърна в едно от най-гнусните места в столицата. И нищо "студентско" не остана в него. Бapgak. Неспасяемо е.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалга-кампус сигурно...
22
0
 
15
 
! Отговори
Exec преди 5 години
Докато не се прекъсне строенето на "студентски общежития", които реално са жилищни сгради, които се продават, няма как да се внесе ред в квартала. Презастроиха го с жилищни сгради, а който е минавал край която и да е тях е видял табелата "студентско общежитие". Уви едва ли вече някой би посмял да събори или регулира тези сгради, така че това да си стане кампус само със студенти.
21
0
 
24
 
! Отговори
Joko преди 5 години
За "Студетски град" можеше да се говори преди 25 години.Сега този район представлява една невъобразима гмеж! Вече нищо не може да се направи !
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от БерлинТова е грубо. Някой се бори за промяна, ти си против това. А какво да се направи?
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Едно от най-обичаните места в София от младите - Студентски град, може да се превърне в кампус"Като млад човек, аз съм изключително обиден от това изказване.
18
0
 
18
 
! Отговори
ЛЛ преди 5 години
Крайно време е да се въведе ред в тази територия на Студентски град, превърнала се в к'лоака! Чалготеки, наркотици, кал до колене! Въведете РЕД!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този шизофреник защо не е в Карлуково да ги разправя тия на Наполеон и Цезар? Как изобщо е станал кмет? Какъв кампус, бе? Нарко-кампус? Земята е частна! Върнахте я на потомците на местните земеделци, които преди 100 години там са имали ниви! Ст. Град БЕШЕ кампус, а сега си е един гъстонаселен и доста скапан шумен и мръсен квартал. Да спре дрогата, да оправи тротоарите, че вече няма такива. В дупките по пътя има жаби лятото! Паркинги срещу адресна регистрация, платен наем и заверен семестър.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако под обществени згради разбират чалготеки, тия згради ше са много посещаеми, ако не, пари хвърлени на вятъра!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Слънчев бряг кога? Отваряме филиал на филиала на някой измислен университет и е готов за кампус!
14
3
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 5 години
Някои хора нямат никаква връзка с реалността.... Какви кампуси, какви пет лева, бе ахмак?!нЕмам думи
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен кампус на разврата да стане
12
2
 
23
 
! Отговори
Ай сиктир преди 5 години
Този луд ли е или неграмотен че ги бращолеви такива небивалици?! Да иде по света да види какво значи кампус.