Дали? 3 минути чакаме рейс, трамвай, тролей, метро в София

Столичани се возят по 27 минути, пътуват основно до офиса
52
Дали? 3 минути чакаме рейс, трамвай, тролей, метро в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичани чакат на спирките на градския транспорт между 1,6 и 3,4 минути.

80% от придвижванията с автобус, тролей, трамвай или метро в София са с продължителност между 22 и 32 минути, или средно пътуването отнема 27 минути. Това сочат данните на последното изследване, направено от екипа на общинската инициатива "Визия за София".

Още по темата
Всички придвижвания с градски транспорт в столицата са с продължителност в интервал 22 - 56 минути.

Според анкета основното движение на хората е от и до работните им места и заради това трафикът е по-усилено в сутрешния и следобеден пик.

80% от средното време за ходене от спирка до спирка отнема между 9 и 13 минути.

От екипа на “Визия за София” са изготвили мерки, които да съкратят времето за пътуване, за да стане градският транспорт по-достъпен и атрактивен.

Увеличаване на средната скорост на движението му и намаляване на интервалите, за да се чака по-малко по спирките, са сред предложенията.

По-високата средна скорост на градския транспорт може да се постигне с обособяване на самостоятелни трасета за движение, приоритет при преминаване през кръстовища, бус ленти, обща е-система за таксуване за всички видове наземен и подземен транспорт и др, смятат от организацията.

Изследването проследява и достъпа от спирките до зоните с концентрация на офиси и работни места в столицата.

Определени са 78 такива зони, за които е установено, че се обслужват от 400 спирки на градския транспорт, и е оценена достъпността до тях според показателите време и директност.

Според получените данни достъпността до 88% от спирките е определена като "средна", "добра", "много добра" и "отлична". А "слабо” и "лошо" обслужване по отношение на достъпността получават 12% от спирките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
15
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 5 години
Ликуй, народе! Живееш във Фандък Сити, столицата на бостанското царство Тикволандия - най-красивия, чист, уреден и модерен град в цялата галактика. Из неизброимите луксове, на които се радват жителите на този град на бъдещето, са фини прахови частици, перки от акули, дупки като ями, екзотични дилижанси, километрични задръствания, тъмни улици и изкорубени тротоари, кучешки минни полета, както и самите източници на мините, придружени от бълхи и изгладнели за месцето на жителите и гостите на града.
19
4
 
8
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 5 години
А за целия този град на бъдещето, като съща майчица, с ангелска усмивка и благ поглед се грижи не друг, а самата Данчето Фандъкова, разбира се, подкрепяна безрезервно от вожда и учителя, любимия ръководител, премиера-слънце, нашия бащица и пожизнен диктатор цар Боко Първи Тиквун. Ликуй, народе, че в XXI век още живееш на бостана.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Да! Да дойдем, за да гледаме хипстерясали прасенца и разни козички, които учат актьорскомайторство!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Това за минутите не се отнася за междуселските автобуси, част от които се отбиват и до София, за да могат пътниците им да видят и нещо друго, освен прасенца и козички!
16
2
 
12
 
! Отговори
Да, бе..... преди 5 години
Предизборни глупости. Всеки знае, че това не е вярно. Скоро ГЕРБ пропагандата може да започне да повтаря, че в София се телепортират хората. Истината - градския транспорт е тотална ***, все още се таркалят разни Икаруси на 30-40 години, вътре смърди на гнус... изобщо е трагедия.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столичния транспорт, ама не в нашата столица ;)
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае? Защо пише нулеви емисии на рейса? Аз трябва ли, на електрическия си мотопед да сложа нулеви емисии? Като едно време с "тунинг" лепенките по голфовете, дето даваха по 5 коня мощ на лепенка?
13
0
 
24
 
! Отговори
:) преди 5 години
"Столичани чакат на спирките на градския транспорт между 1,6 и 3,4 минути."И спрях да чета. Ползвам градски транспорт относително рядко, но това категорично не е истина. Може би се случва в Паралелната Вселена, в която живее клептоманката Фандъкова. Но в реалността е многооооо по-зле.
12
0
 
26
 
! Отговори
Летящия хайдук преди 5 години
Между 1,6 и 3,4 минути - само в сънищата на Фандъцата! Напоследък даже са разредили рейсовете, в пиков час са през 15-20 минути, народът се гъчка като сардели в кутия... Нямат шофьори, ама го крият, рейсовете са малки и тесни - не са направени да минават веднъж на половин час, а да са през 3-5 минути, за да не се пълнят. Но това е в други страни, не тук. Като сложиш и задръстванията и пътуването се превръща в ад. Но дреме ли й на Фандъцата, тя е цялата в бяло и кретуните пак ще я изберат.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Cтоличани чакат на спирките на градския транспорт между 1,6 и 3,4 минути.Съгласявам се, през останалите 20 -25 минути, през които висят на спирката пушат и си чоплят по телефони.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е вица на седмицата!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 8Еее, какво не ви хареса Аз ви казах, че е възможно, не че е лесно или евтино.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е правено в някой почивен ден, когато всички линии са работели, а Софиянците са се прибрали по родните места.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Възможно е , но трябва да се утроят автобусите.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен5Има еднодневки карти бе ***.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната тъпотия на калинките отиваш 2 мин преди пристигането на тролейбуса чакаш 2 мин. Много спирки значи и много билети и дупчене и качване на пътници и слизане ама нали трябва да се прибират едни пари.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 минути? Естествено че не е е вярно! Минимум 10 минути.А ако има трафик .Може и повече от 20 минути!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глупости!!! чака се много повече
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това значи да има много спирки чакаш 3 минути спираш на 20 спирки за по 3 минути пътуваш един час 5 километра.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столичани чакат на спирките на градския транспорт между 1,6 и 3,4 минути.Яааа!?!?!?Тези, които твърдят това дали ползват обществен транспорт?Известно ли им е, че интервалите в делничен ден са между 6 и 15 мин.(средно, има и по-големи!), а в събота и неделя - достигат средно 30 мин.!Или ни взимат за канарчета?