Фандъкова с четвърти мандат като кмет на София? Ще видим!

Графа ще е строителна площадка поне до края на май
83
Фандъкова с четвърти мандат като кмет на София? Ще видим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната кметица Йорданка Фандъкова, която довършва третия си мандат на този пост, призна, че още не е решила дали да влезе в надпреварата и на изборите през есента.

Още по темата
Тя вече има подкрепата на столичната организация на ГЕРБ, за да се бори за поста за пореден път, но дали ще се съгласи - предстои да видим. 

Относно скандала около строителството на небостъргача "Златен век" тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строителство е изтекло в края на 2018 г.

Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, уточни кметът.
 
"Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона (станала известна като поправката "Артекс") не важи за този обект, допълни Фандъкова пред bTV.

"Строителството в тази зона на София - в жк. "Лозенец“, е това, което е заложено в общия устройствен план от 2007 година. Заложеното там е строителство на доста по-ниска сграда“, обясни тя.

Кметицата подчерта, че е не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлез на стойност 20 млн. лв. пред спорната сграда.

Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" тя уточни, че той все още е строителна площадка – отстраняват се нередности и предстои озеленяване.

Въпросът с ограничителите е сериозен, затова се намесих и поисках да бъдат заменени с елементи, които да бъдат по-сигурни за хората, коментара Фандъкова.
 
Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май, ако фирмата изпълнител се забави, ще плащат по 200 лв. на ден неустойки, обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
27
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Не вярвам да има наглостта да се кандидатира отново. НО, кой знае. Човек израсъл на село граници няма.
53
4
 
30
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Благодаря за оценката ! Правиш обаче една съществена грешка. НЕ софиянците, а живущите в София пришелци избират такива като фандъкова. Жалко, но е факт. Тази женица не познава духът на града. Да не говорим за тези около нея. От Лом, Враца, Червен бряг.... и т.н.
52
3
 
20
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Първи април не мина ли?
51
2
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 4 години
Макар и да съм роден и да живея в провинцията, винаги съм изпитвал уважение към софиянци и съм намирал общ език с тях, защото ги смятам за по-будни и по-напредничави хора от останалите.Точно за това не мога да повярвам, че те отново ще изберат тази тотално компрометирана личност - Фандъкова.Всъщност, когато наричаме Фандъкова личност това е силно преувеличено.Тя е просто една кукла на конци.Знаем кой е нейният кукловод ...
50
6
 
7
 
! Отговори
айде бе преди 4 години
Кмета не трябва да е от бсп,но задължително трябва да е завършил Руската гимназия.Господ нея пази я.
49
2
 
27
 
! Отговори
хайде преди 4 години
Хайде стига ви толко господа от герб. Оляхте се! Парички, колички, женички......апартаменти, къщи за гости! То човек трябва и малко срам да има!
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛЕД ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ С ГРАФА-НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕЯ ИЛИ ЗА ГЕРБ!!!
47
2
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Тя самата не го иска ,кога ще си харчи парите,никой не живее с орлите или пък тези си вярват?
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дългото задържане на 1 такова място, говори за корупция
45
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАне е за вярване колко тъ по същество си!..Ей да не си ти самата "Кромпирка"?!..Или се надяваш да та назначи да метеш кабинета й?!
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ!!!
43
1
 
7
 
! Отговори
Asterix преди 4 години
Жената сака, че неустойката е 200 000 лв. на ден, а не 200 лв. Нещо редакцията заблуждава ли...
42
18
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Фандъкова ще изкара толкова мандата, за колкото се кандидатира. Това е положението, другари! А София, никога няма да има кмет от БСП. София не е като бастионите на комунистите в Северозападна България. Там са най-пропадналия регион в Европа, именно защото за комунисти.
41
2
 
11
 
! Отговори
кокошка и прошка преди 4 години
Ей,нямат срам нахалниците.За Иванчева тепърва ще има възмездие свише.Защо не я накара да си подаде оставка,кактоправи сикаджията с вашите крадци-милионери.
40
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква Иванчева ,...тук има хора дето съвсем са изперкали
39
3
 
10
 
! Отговори
Инженера преди 4 години
Главният архитект да си ходи още сега. Чакат го в северна България да им блокира гл.улици с недомислия. Как Крусев си тръгна и той да си върви!!! А кметицата само за даскалките мисли и сади цветя дажи и през зимата. Ама трайте си. Пари има.
38
3
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ако "софиянци" ОТНОВО се оставят да им пробутат Кромпирка,значи...значи няма и искрица светлина в тунела!..Тая длъжност-"кмет",особено на СТОЛИЦАТА, НЕ Е ПО СИЛИТЕ на жена с професия "учител по руски език"!!!!!!!Тук е необходимо лице с ЮРИДИЧЕСКО образование и ПРАКТИЧЕСКИ БОГАТ ОПИТ В управлението било на бизнис,било на някакви проекти!Funдъкова е просто една КУКЛА НА КОНЦИ от "театъра на стария Буо",именуващ се днес "Б.Б."
37
0
 
18
 
! Отговори
сина преди 4 години
по 200 лева на ден закъснение, а 24 000 000 - за тази малка уличка как ви се струва ?!? За 24 000 000 се прави магистрала 20 километра в полето върху нищото, бе ?!?! А кривите плочки, а езерото, което се оформя пред църквата при дъжд върху "новоизградения" площад, кметице ?!?! спиш, и понеже спиш е време да ометем боклубанкя...
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да не влиза. Видяхме и "възможностите".
35
2
 
14
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Строителната мафия година и половина се мъчеше да даде един подкуп на кмет Иванчева. Падна къртовски труд, накрая съдията я оправда по обвинението, че е получила въпросния подкуп. Осъдена е, по """надеждни""" свидетелски показания, че била искала подкуп. Според мен ако кметовете искат само по един подкуп на две години ще са златни. Затова ще гласувам за Иванчева и срещу Фандъкова, която не е следяна и не знам взимала ли е не е ли. Според мен