Фандъкова с четвърти мандат като кмет на София? Ще видим!

Графа ще е строителна площадка поне до края на май
83
Фандъкова с четвърти мандат като кмет на София? Ще видим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната кметица Йорданка Фандъкова, която довършва третия си мандат на този пост, призна, че още не е решила дали да влезе в надпреварата и на изборите през есента.

Още по темата
Тя вече има подкрепата на столичната организация на ГЕРБ, за да се бори за поста за пореден път, но дали ще се съгласи - предстои да видим. 

Относно скандала около строителството на небостъргача "Златен век" тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строителство е изтекло в края на 2018 г.

Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, уточни кметът.
 
"Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона (станала известна като поправката "Артекс") не важи за този обект, допълни Фандъкова пред bTV.

"Строителството в тази зона на София - в жк. "Лозенец“, е това, което е заложено в общия устройствен план от 2007 година. Заложеното там е строителство на доста по-ниска сграда“, обясни тя.

Кметицата подчерта, че е не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлез на стойност 20 млн. лв. пред спорната сграда.

Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" тя уточни, че той все още е строителна площадка – отстраняват се нередности и предстои озеленяване.

Въпросът с ограничителите е сериозен, затова се намесих и поисках да бъдат заменени с елементи, които да бъдат по-сигурни за хората, коментара Фандъкова.
 
Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май, ако фирмата изпълнител се забави, ще плащат по 200 лв. на ден неустойки, обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари