Фандъкова с четвърти мандат като кмет на София? Ще видим!

Графа ще е строителна площадка поне до края на май
83
Фандъкова с четвърти мандат като кмет на София? Ще видим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната кметица Йорданка Фандъкова, която довършва третия си мандат на този пост, призна, че още не е решила дали да влезе в надпреварата и на изборите през есента.

Още по темата
Тя вече има подкрепата на столичната организация на ГЕРБ, за да се бори за поста за пореден път, но дали ще се съгласи - предстои да видим. 

Относно скандала около строителството на небостъргача "Златен век" тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строителство е изтекло в края на 2018 г.

Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, уточни кметът.
 
"Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона (станала известна като поправката "Артекс") не важи за този обект, допълни Фандъкова пред bTV.

"Строителството в тази зона на София - в жк. "Лозенец“, е това, което е заложено в общия устройствен план от 2007 година. Заложеното там е строителство на доста по-ниска сграда“, обясни тя.

Кметицата подчерта, че е не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлез на стойност 20 млн. лв. пред спорната сграда.

Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" тя уточни, че той все още е строителна площадка – отстраняват се нередности и предстои озеленяване.

Въпросът с ограничителите е сериозен, затова се намесих и поисках да бъдат заменени с елементи, които да бъдат по-сигурни за хората, коментара Фандъкова.
 
Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май, ако фирмата изпълнител се забави, ще плащат по 200 лв. на ден неустойки, обяви кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Данчето има моята подкрепа. Успех.
73
0
 
0
 
! Отговори
Ганеца преди 4 години
Тоя па .. каква Иванчева?! Фандъкова прави само положителни неща за столицата, ако не щеш да знаеш! Айде кажи с какво не е допринесла за развитието на столицата, дай да видим, ...
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванчева трябва да им е кмет на софиянци,да им разкаже игрите !И само си викам - Дано,дано, дано!Че и на нас от провинцията тогава да ни завиждате.
71
3
 
4
 
! Отговори
До 75 преди 4 години
Казваш, герб ще управлявали? Кого ще управляват по- точно? Вече няма какво да се управлява, нещастнико! Явно и ти имаш вина за случилото се! Некомпетентни, зли и алчни гробчета загробиха цял един народ! Линч ви е малко!
70
2
 
1
 
! Отговори
Дрън- дрън преди 4 години
Когато имало спорове, се решавали в съда. Изтъркано до болка клише! Кой винаги е прав според съда? Естествено този, който може да им плати за "правотата" си. Има ли съд в България- да разбира се, когато трябва да смажем някого, неудобен за баш мафиотите
69
3
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
Махай се, махай се ,махай се ! Омръзна ни с фалшивите ти ремонти за усвояване на милиони - некачествени , продължителни , скандални, айде стига толкова си мъчила софиянци!
68
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Боже опази!Пу,пу..
67
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ще управлява поне още 3-4 мандата. Или поне до пълното закриване на "столетницата"
66
5
 
10
 
! Отговори
mandati_bezbroi преди 4 години
Интересно, защо хвърлят токова много пари за изборите,като фалшифицират резултатите, самоназначават се и имат намерение да управляват по 5-6 мандати, такъв е и примиера и някои депутатиБи търябвало със закон да се забрани/под натиск/ каквато и да е публична длъжност да се заема повече от един мандат, иначе ще е пълен застой в градовете и страната, една постоянна клика живяее в суперлукс и много работещи са почти бедни
65
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте *** гласувайте пак за Фъстъкова, да се ви увеличи тока,парното и водата, и тия да продължи да си събира бонуси от ремонти оценени на 5ти по висока цена отколкото реално струват.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sram i posor ako fandakova pak e isberat sa kmetiza taja ot stroeji patischta remonti nischto ne tasbira har4i eu pari vsima komisionni i e milionerka kolko spartanenta ima tja daschtera i seta i dr rodnini nai nekadarnata kmetiza na bg no koi i e sad garba to se snae koi e sas garba na pavlova milionerkata
63
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТурчинаХайде стига вече с тези секта зелени простотии! Като искаш зеленина отивай да живееш в гората! В града се гради, там живеят хора, а не животни. Така наречените зелени са едни хипи-комунисти пропавядващи поредната захаросана утопия.
62
4
 
17
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Десислава Иванчева се бореше за "Зелен Младост".Представете си София да е " зелен град"!Представете си цяла България да е "зелена"!Представете си "Зелена Европа"!Представете си "Зелена планета"!Представете си...!
61
2
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
С Тиквата...напред и Данчето...отзад,може всеки да стане...селски кмет.
60
3
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
фандъкова да каже колко струва един КИТАЙСКИ "ЕКО "автобус- и защо екоавтобусите са ТУРБОДИЗЕЛИ??? ХМ !!- питам аз и отговор не искам -
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не!Благодаря,много сте мили!
58
3
 
24
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Няма ли наи после бог да с е смили и ни отърве от целия селсъвет на София. които превърна родния ми град в претоварен вечен строеж и всичко с цел грабеж.
57
4
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
Точно заради графа,трябва,да си отиде,учителката ни по руски.
56
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мерси
55
6
 
27
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Данче, молим те слез!