Пак скандал в училището в Банкя

Учителка се жалва от репресии от страна на директорката
Обновена: 19 апр 2019 12:08 | 19 апр 2019 12:03, Красимир Ангелов
10

Нов скандал избухна в училище в Банкя. От Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система предоставиха на медиите запис, в който се чува как учителка се оплаква от репресии от страна на директорката на учебното заведение.

Още по темата
Преподавателката потвърждава, че все още е в сила забраната за комуникация между учители и родители. Междувременно стана ясно, че и трите проверки направени в училището показват, че има констатирани нарушения.

В "България сутрин" част от недоволните родители обясниха, че има много сигнали за нередности в училището и дори е сезирана прокуратурата. Те допълниха, че искат директорката да бъде отстранена от длъжност, докато тече цялостна проверка на учебното заведение.

"В училището има много жалби. Има сигнали в прокуратурата. Учители и родители споделят, че атмосферата в училището е много тягостна. Очакваме безкомпромисни мерки от министъра на образованието", казаха недоволни родители и продължиха:

"Искаме директорката да бъде отстранена докато тече проверката. Не може да има толкова сигнали, а тя да продължава да работи. Никой не желае да саботира учебния процес, а просто искаме смяна на ръководството".

На съвсем друго мнения пък бяха защитниците на директорката Весела Неделчева. Те са категорични, че скандалът е изфабрикуван и цели единствено да се наруши реда в учебното заведение. Час от учителите подкрепиха думите им и споделиха, че атмосферата в училището е изключително добра и скпокойна.

"Тук не говорим за конкретен педагог. Неделчева е в пенсионна възраст и за нея не е проблем още утре да си тръгне. Тук става дума за шантаж. Това е тормаз, който само ще наруши реда в училището. Никой няма информация протоколи от държавната агенция за закрила на детето", разказаха защитници на директорката пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
4
 
! Отговори
Родител преди 5 години
Скъпи плюещи, училището е супер, нашият ккасен ръководител е страхотен. Децата са с униформи, има хубава храна, чист и топъл басейн. Не усещате ли, че вие сте лъжицата катран в кацата с мед и сте се повлекли с рекетьора-скандалджия Васил Николов?
9
3
 
10
 
! Отговори
Изпатил преди 5 години
Тая Неделчева трябваше да я изритат от училището преди много години,а не да я оставят да тормози с наглостта и крясъците си родители и деца в продължение на 20 години.Съсипа училището!От най-голямото на Балканите,го направи най-празното!!!
8
7
 
12
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Писна ми от това село Банкя. И ние се жалваме за един самозабравил се директор от там, преди е бил пожарникар, а сега е директор на България ООД!
7
3
 
25
 
! Отговори
768 преди 5 години
В много училища атмосферата е тягостна, дори бих казала токсична. И всичко това идва от управата, по-скоро от директорките. Не може 30 години един и същ човек да е директор. Той вече се е обградил с верни и послушни хора, за които всичко може , а за останалите - не. Така се разпределят и парите за допълнително стимулиране. Абсолютно безпринципно. този който не е в системата не може да си представи каква е обстановката. За всичко са виновни някои учители. Едни и същи хора се товарят, а други мина
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво толкова обвинявате жената. Тя поне не крие, че е диктатор. Някои служители на далеч по-високи държавни постове все гледат да се запишат много либерални.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Неделчева е в пенсионна възраст и за нея не е проблем още утре да си тръгне"Ми да си ходи, кво чака? Обявете нов конкурс за директор, ако е толкова квалифицирана - да се яви отново и да го спечели.
4
2
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Директорки с дипломи за докторантура си правят каквото искат в училище. За тях няма мандатност по близо 20 години директорство защото си имат връзките в РУО . Делят хората на наши и ваши и нашите естествено са първи информатори . Но пародията в образованието е пълна. Една баба Янка Такева от 35 години все лидер на СБУ. Ученици учат , че нямало турско робство, изхвърлиха Вапцаров, Смирненски, Пеньо Пенев, Вазов за да се учат други глупости.Пишем на ромите 3-ки иначе трябва да ги учим допълнително
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Училищата не са концлагери, че да лишават деца и родители да си казват мнението по отделните въпроси! Всички трябва да си спазват отговорностите и задълженията ( директори, учители, родители, деца), а не да се прикриват проблемите.
2
2
 
20
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Борисов да се намеси - на всяка манджа мерудия 11
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно не й мястото там, щом учители и родители се оплакват и има жалби! Много такива има като нея из училищата и трябва да си ходят.