Хиляди посетиха фермерския пазар в София

Подарени са над 7000 дръвчета
21 апр 2019 18:12,
28
Хиляди посетиха фермерския пазар в София

Хиляди столичани и гости от страната и чужбина изпълниха днес ул. "Оборище" за традиционния национален фермерски пазар на Цветница, съобщиха от "Пазари Юг" ЕАД. Евродепутатът Ева Майдел и зам. кметът на София Тодор Чобанов са открили събитието с новината, че пазарът става месечен.

Още по темата

"Пазарът е чудесен и всеки голям европейски град има такъв. Радвам се, че в София вече ще се прави всеки месец. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това", е заявила Ева Майдел. След откриването на пазара е имало културна програма.

По данни на организаторите от столичното дружество "Пазари Юг" на пазара се очакват над 20 000 посетители. Фермерите от цялата страна са над 100 и предлагат всичко за Цветница и Великден. Осигурени са и се подаряват над 7000 дръвчета. Организаторите са обещали и занапред да има културна програма, както и да бъде открита сцена за млади таланти.

Общинските съветници в София гласуваха миналата седмица всеки месец да се организира национален фермерски пазар на ул. "Оборище", се напомня в прессъобщението. Организатори на събитията са "Пазари Юг" ЕАД, Столичната община и няколко фермерски организации. Те са под егидата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТези, които произвеждат нямат време да висят по щандовете. Те работят, така че и ножът и хлябът пак са в търговците. На един познат му изкупуват дините и тиквите по 4 ст. за килограм. Да сте видели дини по 5-6 ст. примерно?
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не се направи постоянен пазар на който производителите от всички браншове да предлагат стоките си без посредници и без надценки. Да не би да ги е страх че големите вериги магазини ще фалират а за тях ще остане от трите най дългото.
2
3
 
26
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Надрусали едни цени, ум да ти зайде. Хората вървят, гледат и се спират само, ако има нещо за опитване:))
1
3
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
За аванта щом е пръв съм там, кога ще се раздават пак ?