МФ отговори на УНСС: Пари - след като усвоят пари

Проектът за нова сграда бил поскъпнал с милиони
23 апр 2019 20:14,
12
МФ отговори на УНСС: Пари - след като усвоят пари
Снимка: БулФото

Българската държава ще осигури средства за новия учебен корпус на УНСС, но след като университета усвои ресурса по Оперативна Програма "Региони в растеж" и само до размера на проекта по основния договор, съобщават от финансовото министерство на своя сайт.

По-рано днес от ръководството на университета съобщиха, че учебното заведение е в сериозен финансов риск. Причината, според УНСС е, че държавата не е изпълнила договор за съфинансиране на проект за нов учебен корпус. Той е сключен след спечелен конкурс, чрез който се осигуряват 4.5 млн. лв. европейско финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж".

Още по темата
Потвърден е ангажимент за 7.5 млн. лв. съфинансиране от страна на Министерството на финансите чрез Министерството на образованието и науката – по 2.5 млн. лв. за всяка от трите години 2017-та, 2018-та и 2019 г.

От финансовото министерство отбелязват, че към момента предвидените в проекта 4,5 млн. лева по оперативната програма не са усвоени и затова все още не следва да се дават пари от бюджета.

"Също така Министерството на финансите не може да подкрепи направеното искане за допълнителни средства, които са вследствие от сключено допълнително споразумение към основния договор за 1,2 млн. лв. с фирмата-изпълнител "ГВ 2016" ДЗЗД заради открит топлопровод под строителния парцел след приключване на процедурата, както и за 1,5 млн. лв. за обзавеждане и оборудване на учебните помещения", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Уау преди 5 години
Егати златното крило на университет! Защо държавата да плаща при условие, че ме всички сме висшисти? Ами няма нужда мойте данъци да отиват във безумни строежи и мякой да си *** комисионни.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ там положението е същото - не им стигат 3,5 млн за 2019г. Явно в България тези които преподават финанси, бизнес и икономика са на нивото на 90-те години на миналия век. Цоцат от студентите , държавата и ЕС и до там!В същото време всяка година 10 000 българи отиват в Великобритания да следват! Търсят науката и своето развитие.
7
2
 
14
 
! Отговори
Що за икономисти, преди 5 години
след като не могат да боравят с наличните пари така, че да ги увеличат многократно или поне неколкократно?Ако са некадърни икономисти, те не могат да подготвят кадърни такива. Защо тогава да наливаме бюджетни пари там?!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали щеше да реагира по този начин ако идеше реч за свищовското школо, на което възпитаник е безвъзмездния наемател?
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** знае ли, че хората плащат данъци за подръжка на университетите да не би да плащаме данъци за да поставяш условия и да изнудваш студентите.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1,5 млн.лв допълнително за открит топлопровод по сградата.?! Хаха тия лапат като невидели. За тия пари може поне 1 км. топлопровод да се направи
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ги интересува това тях нормалните хора ?
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с имотите на тоя маз ник ?Или и него го покриха, щото е от Шайката.
1
3
 
24
 
! Отговори
Некадърни ченгета преди 5 години
Ама закривайте я тази ченгеджийница! УНСС бълва некадърни ченгета и само с това се занимава. Ако имаха поне един свестен икономист (примерно Орешарски нали е там) до фалит нямаше да се докарат. Този кръжок на хрантутници просто трябва да се затвори и толкоз