Ново гето в столичния кв. "Орландовци" плаши местните

Над 500 души се подписаха за премахване на незаконни постройки
Обновена: 25 апр 2019 11:02 | 25 апр 2019 10:45,
32

Над 500 души са подписали искане за незабавното премахване на постройките в новоизникналото гето в "Орландовци".

Според жителите на града, в къщите живеят криминално проявени хора и това буди страх сред останалото население. Страхуват се и останалите роми в "Орландовци".

ВМРО се зае с казуса, а от Столичната община обещаха проверки.

В "Орландовци" има проблем с пришълците, споделя общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пред Bulgaria ON AIR. "Нещата ескалират в годините. Дори на местните роми отдавна им е писнало от пришълци. Стига с този хаос и анархия! Заселва се някой и си прави каквото иска, абсолютна анархия е това нещо", добави той.

Въпросните хора обаче живеели там от поне 25 години. Това заяви Христо Николов от Фондация "Саворе". Според него това е фарс, който се използва чисто на партийна основа.

"Полицията прави проверки. Ако има криминално проявени лица, на тях там ли им е мястото?! Къде е структурата на държавата в лицето на институциите", настоя Николов в "България сутрин".

На въпроса на ВМРО защо българите дърпат децата от училище, за да не са с ромчета, Контрера подчертя липсата на ваксинация и наличието на хепатит в гетата.

"Самата полиция много пъти е натискана от НПО-та и им се дават указания да не закачат гетата", заяви общинският съветник.

Карлос Контрера очаква да приключи целият процес по събарянето на незаконните постройки, а СДВР да засили полицейското присъствие в "Орландовци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ОрландовциВМРОгето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
И какво излиза - шведите най-големите антиваксъри. За жалост и някои българи прихванаха от любовтта към инфекциозните болести.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кв."Орландовци" няма ли община?Върху каква земя е изникнало гетото?Ако е общинска,всички общинари да си подадат оставката.Включително столичната кметица,за която освен южния парк и южната дъга,останалото не е София.
2
1
 
20
 
! Отговори
МВРО преди 4 години
Една плеяда национални герои се обръщат в безименните си гробове заради тая шайка, дето им е свила името с милиционерската си наглост. Внуците на тия, дето затваряха в лагери и избиваха без съд борците за свобода и българщина, сега са заграбили правото да се наричат "войводи". Войводи по студиата и бардаците.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите майка Индия ги зове и чака.