Ново гето в столичния кв. "Орландовци" плаши местните

Над 500 души се подписаха за премахване на незаконни постройки
Обновена: 25 апр 2019 11:02 | 25 апр 2019 10:45,
32

Над 500 души са подписали искане за незабавното премахване на постройките в новоизникналото гето в "Орландовци".

Според жителите на града, в къщите живеят криминално проявени хора и това буди страх сред останалото население. Страхуват се и останалите роми в "Орландовци".

ВМРО се зае с казуса, а от Столичната община обещаха проверки.

В "Орландовци" има проблем с пришълците, споделя общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пред Bulgaria ON AIR. "Нещата ескалират в годините. Дори на местните роми отдавна им е писнало от пришълци. Стига с този хаос и анархия! Заселва се някой и си прави каквото иска, абсолютна анархия е това нещо", добави той.

Въпросните хора обаче живеели там от поне 25 години. Това заяви Христо Николов от Фондация "Саворе". Според него това е фарс, който се използва чисто на партийна основа.

"Полицията прави проверки. Ако има криминално проявени лица, на тях там ли им е мястото?! Къде е структурата на държавата в лицето на институциите", настоя Николов в "България сутрин".

На въпроса на ВМРО защо българите дърпат децата от училище, за да не са с ромчета, Контрера подчертя липсата на ваксинация и наличието на хепатит в гетата.

"Самата полиция много пъти е натискана от НПО-та и им се дават указания да не закачат гетата", заяви общинският съветник.

Карлос Контрера очаква да приключи целият процес по събарянето на незаконните постройки, а СДВР да засили полицейското присъствие в "Орландовци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ОрландовциВМРОгето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Това са избирателите на Юрданка и герб...........Факт е това и Алиби на милиционерите за Бездействието им, че били "Много заети".
23
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
А кога ще доразчистят гетото в Захарна фабрика до река Суходолска?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега съдът в Страсбург и на тези ли ще ни кара да осигурим общински жилища?Прав е един, дето пише по форумите, че иска да се самоопредели като ром!
21
0
 
8
 
! Отговори
Картафена принцеса преди 4 години
В Рим всяка сутрин минават военните с багерите и "обитателите" се изпращат в Еритрея за дезинфекция.Но бездействието на кметовете е подозрителна. Вони на злоупотреба с Евро фондове за интеграция. Документите се разписват: Председател- Баш кмета фъндъкова и комисия от няколко съселяни и гнусливи дипломати от чужбина. Схемата е измислена. Сега *** ще ме изтрие.
20
0
 
9
 
! Отговори
Безобразие и наглост преди 4 години
Това, че някои са си направили незааконни "къщи" някъде преди 25 години, какво означава, според Христо Николов? Че 25 г. давност поради бездействие на институциите, им дава право да продължат да живеят в беззаконие и да подлудяват района ли?
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в парк Въртопа, община Младост и Студентски даже и ги регистрират по адрес, гласове трябват. Всеки ден нови се появяват.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То почти цяла София е заприличала на гето.
17
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 4 години
Нема да се плашите. Ще построят гето, след време ще го съборят, а съдът в Страсбург ще нареди да им се намерят общински жилища и тогава ще се махнат окончателно. Вижте Войводиново.
16
0
 
18
 
! Отговори
Модерното преди 4 години
В Модерно предградие има много незаконни къщи (странно захранени с ток и вода, които може би не плащат). В тях живеят прииждащи роми криминално и психически проявени, но общината ги разглежда като гласоподаватели.А нас ни кара да живеем в квартал без инфраструктура, мърсотия и да дишаме изгоряли гуми, дрехи и всякакви ***. А всяка вечер да слушаме музика, скандали и побоища.Общинарите треперят от БХК и взимат някакви заплати.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта даваха по тв един ром,който нямал лична карта.На същия адсрес били регистрирани 40 човека.Кой и защо регистрира десетки хора на един и същ адрес?Да ви светна ли или сами се досещате?
14
1
 
14
 
! Отговори
Петкан преди 4 години
МВРО, видяхме ви и вас що за прогнила стока сте. Част от престъпната шайка окупирала публичното пространство. До тука бяхте и вие.
13
5
 
12
 
! Отговори
Освалдо преди 4 години
От кой етнос е Карлос Контрера? Не е от българския със сигурност. Те от маалата не си ли кръщават чаветата с имена на герои от сериали?
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тихо мълком ромите превземат България, а борисов Тиквата ще си замине при дъщеря си в щатите да си харчат на воля с внучето!
11
0
 
22
 
! Отговори
Парабел преди 4 години
Гета, корупция, бедност, беззаконие, бездарни политици, професионални патриоти.... Много смет има за смитане
10
0
 
6
 
! Отговори
Чило преди 4 години
А пък тия на снимката плашат кокошките.
9
0
 
22
 
! Отговори
Орландовци преди 4 години
Завършил съм едно от местните училища 59-то СОУ. Там в момента преобладаващо учат основно ромчета. Избягаха всички читави учители. Личната ми лекара се махна от квартала, защото и писна да работи с етноса. Аз самият не живея вече там, заради постоянните проблеми. Маса хора се изнесе от квартала, обаче проблем няма, нали така ?
8
0
 
15
 
! Отговори
Симе преди 4 години
Правилно, шведите в Индия, латиносите в джунглата, а шкембестите воеводи в дранголника!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия морални *** са за затвора, не да се кандидатират за каквото и да било.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са почнали,да изгонят ромите и от софийските гробища! Близко е!Пълно е с ромски коли,търсят клиенти, дъни чалга,а за кражбите да не говорим! От общинската фирма си затварят очите и ушите!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя цяла Тиквария е едно парцаливо гето!