Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал

За 2 години: От 9 оставки седем са приети
14 май 2019 15:04,
118
Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки на министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференцията в централата на партията.

Още по темата

Повод за думите й стана поредната оставка в правителството - тази на земеделския министър Румен Порожанов. След редица скандали в Държавен Фонд "Земеделие", който е в ресора на МЗХ, в последните дни медийни публикации намериха проблеми в данъчните декларации на министър Порожанов. Днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката му с мотива, че въпреки негово нареждане, зам.-шефката на ДФ "Земеделие" не е уволнена.

"Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за слоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради ова, а защото не е уволнил чиновник", каза Корнелия Нинова и допълни, че това са очевидни двойни стандарти при решенията за освобождаване на министри.

Нинова обяви още, че според нея, едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и затова премиерът нямал контрол върху тях.

Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза:" Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов поне ги сменя,а у БСПто несменяеми номенклатурчици, и на Нинова дясната ръка Кирето контарабандиста.Това ако не е провал,какво е?
87
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нинова се бори да паднат санкциите срещу руските олигарси, а това няма нищо общо с развитието на родината мибори се за газови коридори, пак за чужди господарибори се срещу инстамбулската конвенция, а това пък е съвсем измислен проблемс една дума - НИЩО
86
8
 
5
 
! Отговори
от 88 преди 4 години
Просто видимо е че Борисов ако трябва да решава някакви рутинни проблеми умира от скука и няма желание и ентусиазъм, а когато проблемите изглеждат невъзможни за решаване кипи от ентусиазъм.И това е причината да се отказва винаги по средата на мандата.Естествено Нинова Знае много добре това.
85
5
 
15
 
! Отговори
визия за отечеството преди 4 години
в документа на другарите се споменава 8 пъти русия и само веднъж УКРАЙНА въпреки че в УКРАЙНА живеят 10 (ДЕСЕТ) пъти повече БЪЛГАРИ отколкото в русия
84
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво толкова нападнахте жената казва 2 години 9 министъраВие какво толкова се хванехте за министрите по важното е 2 години традиционно Бойко си подава оставка по средата на мандата си , логично би трябвало да си спазва традицията така че вероятно има вероятност отново да подаде оставка по традиция.И съм напълно съгласен с нея Борисов е Силен когато има много сериозни проблеми Отначало беше ентусиазиран трябваше да се справи с фалиралата банка и др.А сега рутина скуката го убива видимо
83
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Така е, Началника се окъка до плешките.
82
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една последователна позиция на комунистите би била да бойкотират изборите за Европейски парламент
81
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, де, ще гласувам за БСП, че нещо съм напълнял много
80
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
GERB цяла година не ходиха на работа в парламента. Какви ги говориш БЕ колега?????? И сега тези които ядоха парламентарни кюфтета и пиха на държавна софра цяла година без да ходят на работа се възмущават, така ли????????
79
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките *** тук си правят словесни упражнения кой по-голяма простотия да напише...че то аудиторията тук е интелигентна и я подценяват...Такъв език буди само отвращение и съжаление,че допуснахме герберастите да ни управляват и е време хората да се осъзнаят и да поправят грешката си...ама кой да предположи че шайката на Боко ще се окажат такива маскари...а уж са граждани за европейско развитие на България...пък те били крадци и измамници...при това безскрупулни,арогантни,нагли и цинични.
78
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обещава жената, че ще наложи прогресивен данък, ще даде на бедните и ще вземе от богатите, ще привлече инвестиции, ще даде повече пари за социални нужди, за здравеопазване, за отбрана, за образование, за ... какво ли неа парите ще ги вземе от богатите, т.е. от съпартийците сипредставяте ли си, идва р.овч. и вика взимай ми милионите щом е за доброто на пенсионерите, после идва гергов и той дава пари за училища и болници, и така ще стане това с лекота и усмивка
77
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяхме 8 млн. бих пробвал да гласувам за ниновата утопия, обаче вече няма хора за експерименти.
76
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНеприятна жена.--По-скоро женище.
75
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко Нинова ще гласувам за вас при условие, че престанете да ме стряскате от малкия екран, имам интимни проблеми от вашето назидателно говорене
74
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП/бсп се превърна бастион на зомбирани, освирепели, фригидни, самозабравили се посткомунистически активистки, загубили изцяло представа за времето в което се намира Света.
73
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така и не разбрах какво ни предлагат комунистите, то не остана време от доноси и кал да кажат нещо конкретно, явно пак ще я карат по старому, ще строят белене и ще си осигуряват старините и старините на децата си
72
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неприятна жена.
71
12
 
22
 
! Отговори
лудост преди 4 години
Зла комунистка, власт сънува.
70
7
 
22
 
! Отговори
Край преди 4 години
Бе госпожа - ти си кръсти сина Рафаел па после питай да ме управляваш. Няма как да стане. От сега и казвам и на Венета Райкова със син Патрик.Също и на Юлиана Дончева със син Явор - Дако.Хора които си кръщават децата - Стивън, Кевин, Памела и пр. по нищо не се различават от тия дето след 9ти. септември си ги накръщаваха Ленин и Сталиновци.
69
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смяната на провалени министри е Демокрация, а вождуването на Нинова в БСП/бкп е Диктатура на комуниста-олигарх !