Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал

За 2 години: От 9 оставки седем са приети
14 май 2019 15:04,
118
Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки на министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференцията в централата на партията.

Още по темата

Повод за думите й стана поредната оставка в правителството - тази на земеделския министър Румен Порожанов. След редица скандали в Държавен Фонд "Земеделие", който е в ресора на МЗХ, в последните дни медийни публикации намериха проблеми в данъчните декларации на министър Порожанов. Днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката му с мотива, че въпреки негово нареждане, зам.-шефката на ДФ "Земеделие" не е уволнена.

"Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за слоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради ова, а защото не е уволнил чиновник", каза Корнелия Нинова и допълни, че това са очевидни двойни стандарти при решенията за освобождаване на министри.

Нинова обяви още, че според нея, едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и затова премиерът нямал контрол върху тях.

Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза:" Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симпатизирам на другарките К.Нинова и М.Манолова, обаче не им вярвам, защото са спасили децата си далеч от мястото където смятат да правят експерименти вдъхновени от Менгеле
67
10
 
20
 
! Отговори
Ама преди 4 години
Курнелке,кой ти пита мнението,ще сменява колкото трябва и колкото иска!изтрай още две год.,спечели изборите и ти ще казваш,ама надали!
66
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тая неразбрали че и изборите ще загуби Къде дават така да не ходиш на работа а да взимаш заплата и всякакви други придобивки.Това им изяде главите
65
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа: Борисов смени проваленито министри, това е похвално !Жалко, че не може да смени и Президента, ама това ще го направиме ние - Народа !
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В тези оставкиами краденото ще го върнат ли?
63
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи провал на Нинова-внедрена в СДС,измами милиони демократично мислещи българи. Втори провал - уволнена от Станишев заради ,,съмнения " за корупция.Трети провал - предстои .
62
4
 
4
 
! Отговори
злобарите преди 4 години
До Анониментурците или комунистите?
61
5
 
6
 
! Отговори
децентрализацията преди 4 години
До Da daМВР-митьо очите и др.
60
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига със споровете.И герб и бсп са едни и същи ченгета и крадливи комунисти.Вие ще си ги изберетв и ще си им сърбате попарата.
59
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ще смени Борисов ако трябва! На него му хареса да ходи по екскурзийки с държавни пари и да казва аз съм премиер на няква макар бедна и малка държава! Няма да пусне властта никога! А и тези покрай него много облажиха...мноооого!
58
15
 
9
 
! Отговори
Цвък Оцвък преди 4 години
недейте да ми гласувате бре! ако щете!ние с тиквето откакто почнахме сами да си правим изборните протоколи вече и от печатница нямаме нужда!ай със здраве, не се морете да гласувате, сега и с електронното гласуване, хептен лесно ще си правим протоколчетата!
57
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти обещаваш ако вземеш властта да не смениш нито един и така докато пак не ви изгонят. Ама то е така, като си обирал мандри, кашкавал няма да седнеш на произвеждаш!
56
11
 
23
 
! Отговори
Tolio преди 4 години
Корни Импехса другата Елена Съселова са наи-наглите и късопаметни политици които са минавали през бкп-ту,е и Мая беше краино нагла ,но тя беше бушон.Корни как така си забравила за онези моменти на блокади когато ви извеждаха с полицейски кортеж,и вашият наи-изявен управник с чийто постижения толкова се гордеите не можа да отговори на въпроса КОЙ.....предложо глигана...
55
1
 
8
 
! Отговори
Конфуций преди 4 години
Вдържавата, където има ред, бъдисмелв действията си и в думите си. В държавата, където няма ред, бъди смел в действията си и предпазлив в думите си.
54
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не иска да допусне злобари-комунисти до властта.Всички помнят какво са направили след 9 септември - геноцид на българите и присъединяване към руския Гулаг - същото което е правил Сталин с украинците !
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оня 80-те процента е супер кадър, Корнелио, не го изпускай, такъв гений никога не е газил родната земя
52
2
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Много интересно също, защо Цацаров не започна нареди разследване за хората които укриват от държавата обявените за национално издърване Бсп поискали оставката на Бенчу Бенчев и до там! Решено ами този Бенчу Бенчев възпрепяства държавата или? Г-н Цацаров нещо да кажете за случая ?
51
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идват старите гризачи от бсп.българския комунизъм - край няма.
50
8
 
13
 
! Отговори
Da da преди 4 години
Бсп е никаква партия председателът ви в Бургас Бенчо Бенчев го хванаха да окрива мафиот обявен в България за държавно издирване в Истанбул Митъо Очите, сот фирмите на кого очитат парите за охрана по морето? Защо като има полиция в България ще трябва да ми охранява магазина някаква частна фирма ? Едните плашат собстениците и търговците по морето, другите им събират парите за охрана чрез Охранителните ви фирми и най на края вашите председатели се опитват да окриват Престъпниците
49
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 47Спомням си, че през 2008 г. и тройната коалиция България беше давана за пример на Румъния. Тогава дори се говореше, че България ще влезе в ЕС, а Румъния ще остане да чака. Сега 2019 г. Румъния се дава за пример на България. Хайде сега кажи кой е по-лош БСП или ГЕРБ? Само факти!