Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал

За 2 години: От 9 оставки седем са приети
14 май 2019 15:04,
118
Нинова: Борисов смени половината министри, това е провал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки на министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференцията в централата на партията.

Още по темата

Повод за думите й стана поредната оставка в правителството - тази на земеделския министър Румен Порожанов. След редица скандали в Държавен Фонд "Земеделие", който е в ресора на МЗХ, в последните дни медийни публикации намериха проблеми в данъчните декларации на министър Порожанов. Днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката му с мотива, че въпреки негово нареждане, зам.-шефката на ДФ "Земеделие" не е уволнена.

"Днес имаме поредната подадена оставка от министър Порожанов, но мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за слоупотреба с власт, за корупция, но той не си тръгва заради ова, а защото не е уволнил чиновник", каза Корнелия Нинова и допълни, че това са очевидни двойни стандарти при решенията за освобождаване на министри.

Нинова обяви още, че според нея, едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и затова премиерът нямал контрол върху тях.

Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза:" Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Ако смяната на министър се таксува като провал, какво да кажем за уволнението на Импексова, като Зам.министър на икономиката и енергетиката лично от Сергей Станишев, за Корупция ... ?!
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БСП успех ли е ?
6
7
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
"Попитана кои са тези хора по отношение на Порожанов, лидерът на БСП каза:" Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски.Аре, не знам кой назначи Пеефкси за шеф на ДАНС. Същите лъжливи и крадливи *** сте като ГЕРБ.
5
11
 
13
 
! Отговори
Да, бе! преди 4 години
Половината министри смени, но на теб не ти предложи министерски пост!Как не го е срам! Разбира се, че това е провал!На колко хора даде големия черпак, а ти се облажваш само с лъжичка. На нищоне прилича това! Безобразие!
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменя и назначава по добри от тях, а БСП няма никакви кадри и още кандилка Румен Гечев министър на икономиката при Виденов.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма се притесняваш, резервната скамейка с мошеници е практически безкрайна, а и могат да се повтарят чат-пат, щото овчеподобието в територията е късопаметно с тежка деменция
2
12
 
20
 
! Отговори
Не е провал! преди 4 години
Провал щеше да е, ако не ги беше сменил!Вие това го можете перфектно - да казвате на черното - бяло! И вие не сте цвете за мирисане!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БНТ е провал .