Прословутият ремонт на Графа се удължава. Ще има ли фалити?

Ситуацията за търговците силно се влошава, обясни експерт
Обновена: 14 май 2019 09:12 | 14 май 2019 09:10, Петя Славова
49

Прословутият ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" се удължава заради дъждовните дни, които попречили на строителните работници. Търговците в района се опасяват от фалити и очакват с нетърпение края на ремонта. Работещите на "Графа" заведоха и съдебен иск срещу Столичната община заради загубите при продължилия вече година ремонт.
Още по темата

Дъждът осуети ремонта - не само, че попречи за строителя да работи, но и създава локви, когато е готов. От Столична община не предполагали, че има тръби под някои от главните улици като "Цар Иван Шишман" и "6-и Септември" и реконструкциите им се отлага".

"Обектът бе разделен на под обекти и от Топлофикация получихме информация, че трябва да се смени съществуващ водопровод", обясняват строителите.

От "Спаси София" поискаха оставка на зам. кмета Ирина Савина за поредното забавяне.  "За 5 години е трябвало да се съгласуват дружествата", обясниха от неправителствената организация.

"Проблемът на търговците е, че ситуацията силно влошава тяхната възможност да упражняват дейността, която са започнали. Виждаме как изглеждат улиците в центъра на София. Като потребили трудно бихме могли да стигнем до някои търговски обекти. Зад всички ремонтни дейности стои влошеното състояние на живот на хората, които обитават улицата. Те са и търговски зони. Така че комплексна трябва да е оценката на общината, когато планира своите намерения.", заяви Ивана Мурджева от Сдружение ''Справедливост за всички в България" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

От Сдужението са завели иск в съда, към който са присъединени 14 търговци. В него се иска обезщетение от 390 хил. лева за срок от 6 месеца. А от Сдружение ''Справедливост за всички в България" са в готовност да отговарят на всякакъв съдебен въпрос, касаещ засегнатите търговци.

Ивана Мурджева уточни, че не е правен отделен иск и изследване за състоянието на търговската дейност на пресечките на граф. Игнатиев, които също са засегнати.

По думите на Мурджева в ефира на "България сутрин", гражданите и общината имат сходни интереси и не са от двете страни на барикадата. До момента обаче нямало отговор на тяхната протегната ръка, посочи тя.

"Общината не предприема някакви различни мерки от досегашните. Надяваме се, че по време на избори политиците ще станат логични", каза още Ивана Мурджева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни съ притиснявайте, бе, ся се сетиха, че има топлопровод отдолу, след година ше се сетят, че има водо, после електро, после канал, после метро и туко виж след 10години някоя пъдпъдъкова ше резне лентичката, ама няма да има пред кого, дотогава всички ше сме имигрирали.
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла година ремонтират една улица, а иначе излиза министърът и отговорно заявява , че ще построят 150км магистрала за 5 години...
18
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо плюете по ГЕРБ, повечето от вас са гласували за него!По-добре вместо да плюете си направете изводи за кого гласувате, защото по изказванията ви личи, че на следващите избори ще направите още по-голяма грешка.Що се отнася до хитреца от Банкя, той с нищо не се различава от льотчика!Руски шпионин,сребролюбец на който не му пука изобщо за хората....абе истински КОМУНИСТ!!!!!!И ГЕРБ и БСП и атака и ДПС и всички в това НС са излюпени в полозите на БКП и ДС!!
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нивото на управляващите от ГЕРБ е показателен факта, че не знаят, че под улиците има и тръби.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е сега боце да се изцепи "АЗ АЗ АЗ дадох/ремонтирах/построих"?Що се крие, а не резне няколко лентички набързо?Нали герб са най-голямата сила в София, що се спотайва?
15
1
 
27
 
! Отговори
факт преди 4 години
До ТедиКогато знаеш че няма контрол и наказания и че партията ще те зашити и прати на друга партийна хранилка изобщо не ти пука какво ще стане!?и това не важи само за София а за цялата държава.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха Порожанов май си подаде оставката преди минута.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България се занимава една година с ремонта на една Софийска улица.
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, като няма гражданско общество. Щом даже търговците не искат да се държат като граждани и да протестират, нека да фалират.
11
1
 
38
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
На тази територия никога не е имало по-некадърно управление. София не е изключение навсякъде е пълно с послушни калинки и бушони като картофената на изборите пак си я изберете.
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова е само начална учителка назначена да изпълнява нареждания, на кого да се даде поръчка и от кого да се вземат парите.Всичко в бг е контролирано чрез герб от олигарси и кръгове , а те дружно лижат дирници и слугуват на сащ.
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момо,Нормално е. Защото ремонтът на тази улица е показателен за това защо държавата е на този хал - некадърност, корупция и в крайна сметка лош резултат и никакви наказания.(а на теория фирмата изпълнител само от неустойки сигурно вече трябваше да е платила ремонта от джоба си)
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой граф? Монте Кристо ли?
7
2
 
46
 
! Отговори
Теди преди 4 години
Какво е това. Къде са големите специалисти на СО. Не знаели къде са тръбите. Не знаят кога ще свърши ремонта. Докога . Шайка некадърници. Есента идва . Хора покажете им какво трябвало да знаят.
6
2
 
31
 
! Отговори
Защо преди 4 години
Какви фалити,преди изборите по витрините на повечето магазини по Графа имаше плакати на Фандъкова?!а тя сега им го нач.ука.
5
4
 
41
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Нормално ли е да занимавате цялата държава месеци наред с ремонта на една улица?
4
0
 
34
 
! Отговори
- преди 4 години
Тези псевдо фирми, както и управата започва твърде много да се подиграва с народа. На някой ще му падне пердето и ще стане страшно
3
2
 
40
 
! Отговори
факт преди 4 години
Софиянци,ГЕРБ ви прави на луди и ви краде а вия ги избирате пак и пак!!!заслужавате си го.....
2
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалити има постояно. Фалшиви и реални. Само Държавата е силна и може да оцелее.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не, Фандънджа не е корумпирана! Не, света вода ненапита е!