Wi-Fi, климатици... Днес потеглят 20 нови автобуса в София

Средната възраст на автобусите в София ще е 6 години
15 май 2019 15:22,
38
Wi-Fi, климатици... Днес потеглят 20 нови автобуса в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес 20 нови авбобуса тръгват по линиите на градския транспорт в София. Те ще се движат по линия 11 - от кв. "Гео Милев" до кв. "Овча купел" през централната градска част. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщава Агенция Фокус.

По думите й, автобусите имат всички удобства за пътниците - климатизирани са, със зареждащи устройства за телефон, ще има безплатен Wi-Fi и с места за хората с увреждания, и майките с колички.

Още по темата

Фандъкова посочи още, че тези 20 нови автобуса са част от общо 60, които "Столичен автотранспорт" закупи по програмата за подмяна на автобусите в София.

"На финала на програмата сме - това са последните 60 автобуса, с които подменяме до средата на тази година 91% от автобусите в движение. Това означава, че средната възраст на автобусите в София ще бъде 6 годни - европейски стандарт, без никакъв компромис", обясни кметицата.

Тя изтъкна, че благодарение на подмяната на автобусния парк, София е успяла да намали два и половина пъти вредните емисии.

"Очакваме през юли да пристигнат първите 13 нови трамвая, а до есента - още 15 електробуса. Възложила съм и процедура за нови 25 трамвая, надявам се да можем да се възползваме и от европейско финансиране за тях" - каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
88762 преди 4 години
Само Локо София!
25
4
 
3
 
! Отговори
Люлки 88 преди 4 години
Само Левски!!!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци получават от Европейски съюз безплатни автобуси, трамваи и се возят безплатно на тях. Ово е комунизъм. Да живей Тодор Живков Втори.
23
5
 
9
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Сега чакам Президента да излезе, че е негова заслугата!
22
2
 
7
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Бойко е казал, първо Нотър Дам и чак тогава да се мисли за завършване на графа.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя Фъндъка разправяше как максимум 1.5 мин се чакало за превозно средство... Сигурно за нея такова е моментално налични и е направо празно. В редовен трамвай като 5-цата, тамън си го изпуснал и виждаш следващия, но пак минават 5 мин и пак трябва борба, за да влезеш в него
20
3
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
благорарим фъндъкова оставям майбаха и се мятам на градския транспорт от утреех сега как ще ни стигнат американците а че и задминат дори?
19
1
 
8
 
! Отговори
Кюстендилец преди 4 години
А в Кюстендил обществен транспорт няма !!! ТАХI...
18
2
 
4
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
"АВБОБУСИТЕ" на който средната възраст "ще е 6 ГОДНИ." нямах сили да продължа да чета.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората се връщат от луната...
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: Тя(фандъкова) изтъкна, че благодарение на подмяната на автобусния парк, София е успяла да намали два и половина пъти вредните емисии.В София един автобус само заради това, че се движи и вдига прахоляка от неизмитите улици, замърсява с фини прахови частици (ФПЧ) колкото 4 леки коли с ДВГ. Вредните емисии от двигателите на автомобилите (автобуси, товарни, леки, специални и влекачи), са под 1% от максимално допъстимите норми. Единственото значимо замърсяване в София е с ФПЧ от отоплението
15
3
 
7
 
! Отговори
111 преди 4 години
Седалки-масажори няма ли? И ние от провинцията искаме. (че кво от това, като искаме).
14
7
 
11
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Другарката Фандъкова кога ще махне дъртите червени автобуси ''Чавдар'' на които пише ''АВАРИЕН''?Бълват такъв задушлив дим,че и здрав да си започваш да кашляш.Само заради тях и искам ОСТАВКА!!!!Това е жесток тормоз!!!!Как изобщо минават ГТП тия бангии?!!!
13
4
 
9
 
! Отговори
Явертъу преди 4 години
Висчки ши ще плащаме билети или за определен етнос ще продължи да е безплатно?
12
5
 
11
 
! Отговори
venix преди 4 години
Всичко хубаво ама махнете уайфая, че е много вреден. Няма смисъл да се облъчват хората!
11
8
 
14
 
! Отговори
Невен преди 4 години
Защо дават пари за автобуси с климатици, след като шофъорите не ги пускат така или иначе.
10
12
 
6
 
! Отговори
софианец преди 4 години
БРАВО на кметицата !!! СФ. е в първата 10 -ка на градовете в Европа ../ качество на живот - цена / .наред с ...Монте Карло.....Амстердам......Париж....Флоренция.....Прага .Махачкабат ! ...ФАНДЪКОВА.....изпълни решението на СОС за премахването на *** ...и си ПОЖИЗНЕН кмет !
9
6
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Няма що , пътуващите с градския стават все шо малко.Довчерашната комунистическа рая , се качила на коли и турско да стане няма да я извадиш от там
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко учителке ела да те кача на автобус 79 да видиш какви климатици какво чудо е. От ауспуха на автобуса излизат кълбета красив пушек. Автобусите иначе са мерцедес от началото на 80-те години. Броните им са вързани с тел за да не падат. На седалките им се вижда арматурата. Но нали се движат за кв. Абисиния това на никой не прави впечатление. Ако те попитам къде е този квартал Абисиния дали ще можеш да ми отговориш. Едва ли знаеш за кой квартал става въпрос както и болшинството Софиянци.
7
2
 
11
 
! Отговори
Жител на Овча купел преди 4 години
А *** братя ще си плащат ли билетчето в новите автобуси?Не ми се вярва...