Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

Фалшифицирали подписите им преди 8 години
Обновена: 16 май 2019 13:43 | 16 май 2019 10:44, Петя Славова
136

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия  от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Нормално е при демокрацията да те оберат или да те пребият и да ти вземат дома. Като не гласуваш правилно - нормално е. Демокрацията е най-добрата система - който знае за кого да гласува е добре.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТиневНикъде не видях да пише за кой са гласували тези "двамката".Вие да нямате ясновидски способности?
80
11
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Но иначе и двамката гласуват за ГЕРБ. Е, сега си сърбат попарата!Как иначе Цветан-чо ще се сдобие със СЕДЕМ апартамента!Как иначе болшинството министри от ГЕРБ ще са си закупили апартаментчета ей така по-евтинко?Е, да продължават да гласуват за ГЕРБ. Засега все още имат *** на г*за си. ВСЕ ОЩЕ?
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бившите собственици си пазели всички документи и още от началото на 90-те години започнали дела, които печелили, но слугинята непрекъснато обжалвала. Статия за този случай прочетох някъде към 2001-2002 г. и от любопитство минах да видя къде е къщата, тъй като в статията беше посочен и адресът.Интересното е, че до ден днешен тази къща е необитаема. Значи още се водят дела.В статията пишеше също, че по времето на соца слугинята станала тъща на известен комунист от съседна държава.
78
2
 
12
 
! Отговори
На ул.Цар Асен, в Сф преди 4 години
близо до пресечката с ул."Гладстон" има една такава къща, за която се писа и по вестниците. Навремето, когато са били национализирани имоти на богати хора, собственичката на тази къща успяла да прехвърли на името на слугинята си само пристройката към къщата, срещу задължението тази слугиня да се грижи до живот за племенница със забавено умствено развитие. Това момиче-болното, починало не след дълго. Когато дойде реституцията се оказало, че слугинята си е извадила нотариален акт за цялата къща.
77
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75Преди 12-13 години се говореше, че в София действат двама такива нотариуси, при които се "изповядват" такива мошенически сделки и че юристите ги знаят кои са.Не знам какво е положението днес, но ако ще купувате или продавате имот, най-добре е до вас да бъде адвокат, който е вещ в имотните дела и вие знаете, че можете да му имате доверие.
76
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До mmКолко хора изгоряха, без да са подписвали договор, а само след като са дали съгласието си наемателят им да се регистрира на съответния адрес. Как се вади нотариален акт от такъв човек, само на базата на адресната му регистрация? Значи има цяла мрежа от чиновници и юристи, която се занимава с такива измами.
75
2
 
20
 
! Отговори
от МВР преди 4 години
Ние сме по шубраците в момента да търсим убийци, не ни занимавайте с глупости!
74
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България е най-добре да си мошеник, тогава нищо не те лови. Всичко можеш да си правиш безнаказано,особено ако познаваш, когото трябва. Жалко за хората!
73
0
 
31
 
! Отговори
Малкият Мук преди 4 години
първо се откраднаха държавните заводи и фабрики,училищата и болниците,ткзс дворовете,в последните години започнаха да се крадат ниви масово.сега е ред на жилищата на хората.това става чрез корупция на най-високо юридическо ниво. такива проблеми се изчистват и решават само със стрелба и никакви закони.адвокатската мафия са около 200-300 души заедно със съдиите и нотариусите които са в схемата.ако питате правосъдният министър,ни лук ял,ни лук мирисал
72
20
 
1
 
! Отговори
mm преди 4 години
Историята е много съмнителна, поне както е представена в статията. Няма как да ти направят каквото и да е с един предварителен договор.
71
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има престъпници, защото има и доверчиви ***. Жал ми е за тези хора, но средата, в която живеем днес в БГ, е за хищници без душа! Простодушните и местни хора са плячка. Интересно е кой нотариус е изповядал сделката????? Крайно време е някой нотариус да влезе в затвора!
70
3
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Терминал 2 !!! Това е.
69
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този бум из цялата страна свързан със строителството се дължи на пране на пари. Първо се изпраха кинтите по морето,то се застрои,сега се строят из цялата страна блокове.Всички знаем кой краде най-много и стои зад строителната мафия.
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как се подписваш върху нещо, което някой непознат ти дава, без поне да го прочетеш
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само такса къща, смет. Има и месечно ел. Вода . Тел.
66
1
 
24
 
! Отговори
ачо цигaнeтo преди 4 години
А бе когато един адвокат,бодро ухилен,ви казва че има закон да те вкара в затвора,и има закон да те изкара от там,силно ви препоръчвам да му вярвате!
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак път такава шашма без да има наказани по веригата. От толкова много документи където се изисква???? И то с един подпис за скица.
64
5
 
19
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Цветане, ще си купиш ли едно апартаментче в бъдещата сграда?
63
0
 
24
 
! Отговори
Пишман юрист преди 4 години
И няма как плащане над 10000 да стане в брой. Кой впоследствие е платил данък за придобиване на този имот? В тази статия има доста въпросителни.