Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

Фалшифицирали подписите им преди 8 години
Обновена: 16 май 2019 13:43 | 16 май 2019 10:44, Петя Славова
136

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия  от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
24
 
! Отговори
Пишман юрист преди 4 години
Предварителният договор пораджа само облигационно отношение (т.е. задължение от едната страна към другата). С окончателният договор - нотариалния акт се прехвърля недвижимата собственост. Трябва и той да е подправен, значи (чрез недействителен пълномощник). Иначе няма как да е продаден имота.
61
0
 
28
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
В случая къде са данъчните??Кой е плащал данъка на този имот ?
60
0
 
49
 
! Отговори
Милена Димитрова преди 4 години
На тези хора трябва да им се помогне. Най-вероятно има трудно забележими дребни фалшификации по делата им, но те могат да бъдат открити при един внимателен подробен преглед. Все още не са загубили. Сигурна съм, че могат да бъдат обърнати нещата. Просто трябва да се работи от квалифицирани и честни юристи по случая.Нека да ми се обадят, ако някой има интерес от това. Бих се заела да помогна. millennium***abv.bgИ пожелавам успех.
59
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече се плаща само по банков път. Заради такива измамници.
58
3
 
21
 
! Отговори
Мазохисти ли са ? преди 4 години
До 34567Ако са взели парите къде са?Лесно може да се провери дали имат вложени в банка подобни пари.Не са си купили жилища (спят в една естая наето до щилището им )Остава да са ги заровили някъде и да чакат 5 години да се обезценят ,а те да живеят в мизерия на тия години и да чакат ?
57
1
 
44
 
! Отговори
?! преди 4 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
56
1
 
44
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Отивате на битака.1000лв.макаров +100патрона Със 50 се научете да го използвате и застреляйте адвоката ...след това чакайте никому ненужното МВР и калпавата корумпирана правосъдна система ...
55
26
 
2
 
! Отговори
34567 преди 4 години
А дали пък не са си правили сметката да приберат едни пари и да анулират продажбата? Какво казва другата страна? Потърпевшите са хора на държавна работа, което ще рече *** някакви. Не бързам да съдя...
54
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При мобилните оператори и Еконт винаги се подписваш на таблет. Кой знае колко хора ще изгорят...
53
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големия проблем е че не се търси устойчиво решение на проблема, сега си изпада в някакви тежки драми, реване, клетви, закани за саморазправи и утре пак сме на същото положение. Трябва има ясни и опростени процедури, да има електронен регистър, всеки да може да влезе и да провери какво се случва с имота му, тоест публичност. Сегашното положение на ненужно усложнени процедури, на неясноти и непрозрачност, работят изцяло в интерес на престъпниците.
52
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До51. Какво да проучват след като е правено зад гърбът им. Такова проучване се прави в началото когато има договор. А не договор за скица. Така, че няма какво да се мота съда а да ОБЯВИ ДОГОВОРА ЗА НЕВАЛИДЕН. И ОНИЯ ВСИЧКИ ТАРИКАТИ В ЗАТВОРА ПОД СТРОЙ С ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА ИНФОРМИРА ОБЩЕСТВЕНОСТТА..
51
11
 
37
 
! Отговори
История даге преди 4 години
Още 1885 г когато Сърбия нахлу в България да я завладава трябваше да преместим столицата във В.Търново или Пловдив.От край време се знае ,че шопите са майстори на измамите и единствената хубава черта им е мързела.....
50
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам хора, които имат къщи в централните части на София. Успели са да си ги запазят, но минавайки през всички кръгове на ада. Казват, че могат да напишат истински трилър за ужасите, които са преживели. Не е лесно да живееш в България. Не ти е позволено да вярваш, на когото и да е било.
49
2
 
49
 
! Отговори
нотариална мафия преди 4 години
в случая тежестта пада върху нотариуса.Само дето в България норариусите не носят отговорност за нищо.Като вкарат при бай Ставри двама трима нотариуси за такива схеми за по 20-тина години ,подобни схеми ще спрат много бързи.Само дето ГЕРБЕРСКАТА мафия се възползва и няма да го допусне.
48
20
 
5
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Съжалявам, но тези *** ли са, че са подписвали официален документ върху таблет. И второ- защо не са проучили какви са тези промени в скицата, какви са тези общински служители и какво общо имат техните подписи.
47
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е ролята на държавата и държавните институции в този пладнешки обир. В кой век живеем та не може да се докаже измамата. Докога ще плащат честните хора, а мошениците ще безчинстват
46
3
 
31
 
! Отговори
на баба ви фърчилото преди 4 години
До Анонимен 46Искам да кажа, че дори и аз (смятам се за образован) няма да разбера ако под някакъв документ има таблет (има едни такива дето се изполват от графични дизайнери, тънки и без екран). Сега дали ще се въжа на това, че някакви са дощли на крака за накакви скици - не знам, не мога да преценя, но и това е възможно - всичко е психология. Искам да каже, че при добре измислена схема, трябва да си наистина параноик за да и устоиш.
45
3
 
48
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
На ромите като бутнат една къща и скача цялата мААла ....при българите незаконно ти отнемат имуществото ....съдията казва "законно е отнето" и българите си мълчат ......багери лиии ? Да има по ербап българи там от тоя квартал че да ги обърнат .....римляните щяха да ги разкостят за ДжилязУ пък ние мълчим !
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба ви фърчилотоКакво значи по-млад и/или по-предпазлив? Всеки трябва да е отговорен за действията си, не може просто така да подписваш разни документи, които ти ги носят разни непознати! Пак ще напиша, аз също мога да бъда измамен, но не и по такъв евтин начин. Това че в схемата има нотариус е ясно, въпроса е че тях не можеш да ги пипнеш за нищо, защо такива са ни законите, общо взето бюрократите не носят никаква лична отговорност, те може да ти скапят живота, но ти не можеш да ги съдиш.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно не разбирам - ежегодно се дължи данък. Особено хора на тяхната възраст предпочитат да плащат лично и на място. Как така не са разбрали навреме, че имотът вече не е техен?