Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

Фалшифицирали подписите им преди 8 години
Обновена: 16 май 2019 13:43 | 16 май 2019 10:44, Петя Славова
136

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия  от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновенно в такива случай в играта е нотариуса, но по закон той се измъква с наивно-глуповатото обяснение, че такива документи са му представени и той просто е заверил, тоест той отговорност не носи за нищо, нищо че уж удостоверява законността на сделката и неговата роля е точно да защити интереса на двете страни по сделката. И крайна сметка не става ясно, защо ги има въобще нотариусите? Елементарното обяснение е че това са едни хора които са назначени да прибират едни пари.
41
3
 
12
 
! Отговори
баба ви фърчилото преди 4 години
До Анонимен 39Защото едва ли къщурка или по-скоро терен от които могат да се искарат поне 2 милиона. Най-вероятно си по-млад и може би малко по-предпазлив. Не говоря дори за конкретния случай, винаги може да стане и в съвсем другя ситуация за което просто не си подготвен. Но не там е проблемът, Проблема е че с схемата 100% е вкарад норатиус, прокурор, кука и може би съдия. За апартаментче примерно за 150-200 бона като се разхвълят комисионните на всички по веригата - опрделено не се струва.
40
1
 
30
 
! Отговори
До Обективен преди 4 години
И по-шантави неща се случват.Филанкишията наема жилище, регистрира се там и после Бог знае как си вади нотариален акт като собственик на този имот. След това два пъти препродава жилището и чак на третия път,когато го купува нищо не подозиращ човек, реалният собственик разбира какво се е случило.Нашите закони застават на страната на купувача!От телевизията разбрахме, че в Русия законът е по-справедлив - връщат имота на измамения.Който купува, да проучи историята на имота, за да не бъде измамен
39
0
 
26
 
! Отговори
Око за око преди 4 години
Само АК-47 на автоматична стрелба оправя работата. Добре го е разработил чичо Миша.Чакаш ли справедливост от паразитните институции и гноясала съдебна състема - забравяш.Там където няма правосъдие, има саморазправа.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Изводът е,Чак в такива тежки драми няма смисъл да изпадаш, но когато нещо не ти е ясно, не го подписвай, прочети документа, ако не ти е ясно прочети в интернет, има публикувани закони, коментари на юристи и т.н., ако пак не ти е ясно се обърни към юрист.
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До на баба ви фърчилотоМного бъркаш, не мен това не може да ми случи, аз скици съм вадил и знам, че там мой подпис няма - аз документи без да ги чета не подписвам! Да всеки може да бъде измамен в това число аз самия, ти и т.н., но мен по такъв евтин начин няма как да ме вкарат в такива филми. За това че има измама, аз няма да споря и аз смятам, че това е факт, но е абсурдно хора с претенции, че са интелигентни да са толкова наивни и меко казано безотговорно спрямо себе си.
36
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понякога доверчивостта на умни и образовани хора ме смазва. Колко пъти трябва да те измамят, за да си вземеш поука. Да вярваш сляпо е да помагаш на престъпниците.
35
14
 
7
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Не вярвам и една дума на Тиквата, Доган, Местан, Каракачанов, ***....но.....съм озадачен от това да ти вземат по този начин имот----работя в съдебната система и нещо не ми се вярва всичко да е така както го представят по наш,те обективни медии.
34
0
 
31
 
! Отговори
Изводът е, преди 4 години
отваряйте си очите на четири.Не се доверявайте на непознати, представящи се за някакви служители.Когато ще поставяте подписа си под някакъв текст, четете внимателно и най-добре се съветвайте преди това с двама независими един от друг адвокати, ако нещо не ви е ясно.
33
0
 
22
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Реалността в България. Сега този човек му остава само едно, да стане "ловец" и да тръгне на лов. БЪЛГАРИЯ = ДИВИЯ ЗАПАД... СРАМ!
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Я направоОбществото от смъртно наказание нищо няма да спечели розова пеперудке. За кражба трябва каторга, да ходят да работят безплатно по полето, да са роби на земеделските производители, да си платят престоя в затвора където имат безплатен подслон и храна, да се научат на труд и дисциплина, да се научат че всяко следващо престъпление ще им струва скъпо.
31
4
 
34
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа как да вярваш на БГ съд и прокуратура!? Кажете ми! Те Иванчева осъдиха БЕЗ КАКВИТО И ДА БИЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА! А Цветан Цветанов дето си купува апартаменти за по 50-100 евро парчето му дадоха орден стара планиана за заслуги! Еми КАК ДА ВЯРВАШ НА ТАКВИВА ГУЙНА!? Ба си държавата ба си системата! Телефонни измамници обират майките и бащите ни и досега няма и един хванат! Убиват те за 10лв в джоба и виновни няма! Крадът ти имота по начин дето е много ясен и виновни няма! Еми до кога бе!!!????
30
1
 
20
 
! Отговори
Продължението преди 4 години
Казал им, че текстът е типов, от много страници. Но онази се заинатила и го прочела. Някъде към средата се казвало, че съдружниците поемат отговорност за загубите на фирмата чрез личното си имущество.И двете имали апартаменти и други имоти, а адвокатът нямал нищо на свое име.По-съобразителната от жените знаела и що е това запис на заповед и го подбрала, защо искаш да ти подписваме празен лист?Тези жени и двете са висшистки, но едната била много влюбена в адвоката. Добре, че другата била разумна
29
0
 
28
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Проблема е в законите ни, които вменяват огромни права на разни бюрократи като нотариуси, обищинари и т.н., които обаче не носят никаква лична отговорност за действията и бездействията си. Проблема е в колосалната нормативна база, то не са закони, наредби, укази, то не е чудо, непрастанни промени, взаимнопротиречащи си закони и т.н. - как в такава ситуация да има действащо правораздаване?
28
1
 
29
 
! Отговори
на баба ви фърчилото преди 4 години
До 23Очевидно не си изслушал репортажа - правила са две частни експертизи и там са устанавили, че под подписяните скици е имало таблет, с които са пренесли подписа. При правосъдна система и държава пленени от мафията. това може да се случи и на мен и на теб. За съжаление никой не е застравован на тази територия.
27
3
 
10
 
! Отговори
Я направо преди 4 години
смъртно наказание и за 2 лева и за 200 000, а? Кво ще си играем да чупим ръчички?
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оф /17/Не много отдавна ви разказах тук как сравнително млад адвокат, се беше опитал да накара жената, с която бяха гаджета и една нейна приятелка, да му подпишат празни листове, на които да напишат и личните си данни. Това уж било необходимо за регистрация на фирмата, която двете смятаха да създадат, а той се беше присламчил да е съдружник-юридически консултант. Бил подготвил и договор, който гаджето му наивно подписало, но приятелката й се оказала по-окомуш и първо прочела текста--------
25
1
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
Ти остави твърдението, че служители на общината отишли на крак да подписват каквото и да е било, но скицата се издава от кадастъра - никъде няма подпис на собственик.
24
3
 
5
 
! Отговори
Очевидец преди 4 години
Бабичките на село, имотни измами не ги ловат. Те съдействат дори на полицаи, доктори и общинари при залавянето на престъпниците, фърлайки "мазни" суми пари.
23
1
 
28
 
! Отговори
Филип Тотю преди 4 години
Европейска България 2019! Браво на тиквите, гласувайте си за мафията!