Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

Фалшифицирали подписите им преди 8 години
Обновена: 16 май 2019 13:43 | 16 май 2019 10:44, Петя Славова
136

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия  от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактИ какво общо има тук демокрацията и пазарната икономика, другарю?
1
29
 
54
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Така е при демокрацията и пазарната икономика в България. Искахте капиталазъм, получихме го всички в най-дивашки вид.