Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

Фалшифицирали подписите им преди 8 години
Обновена: 16 май 2019 13:43 | 16 май 2019 10:44, Петя Славова
136

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия  от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Не знаятт ли тези хора, че нищо не се подписва току така. Че не се пуска в къщи никой непознат. Наиввността им е изяла имота. Жалко.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 100Тази Анушка или нещо подобно не е на Римската стен а по-надолу до училището. На Римската стена имаше един Крашев, дето продаде Мерцедеса на Първанов. МОже да са се размножили
120
0
 
5
 
! Отговори
Не помага преди 4 години
До ГошетоТе и могат да те разпишат сами, нищо че подписът не е твоя, при подходящите хора, сделката може да мине!
119
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, следете този случай, не го отминавайте, защото това е дело на мафията от високите кулоари на властта, щом става дума за Долен Лозенец. Много отдавна са си точили зъбите да си присвоят апетитен парцел. На тиха уличка до Площад "Журналист" . Мафията иска нормалните хора да изчезнат от този квартал.
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките хора! Милите! Да им се върне имота!
117
0
 
13
 
! Отговори
Добър човек! преди 4 години
Как може, д им се помогне? Моля кажете? Искам д а помогна на хората.
116
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето как Герб се бори с престъпността... Да сте чули за арестуван нарокдилър нещо? Хора осъзнайге ке и кхасете България от коалицията на ГЕРБ и Певски-ДПС
115
2
 
8
 
! Отговори
тираджия 3 преди 4 години
ГЛУПОСТИ! АЗ ИДВАМ ОТ БЪДЕЩЕТО. Казвам Ви. БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА. НИТО НАТО, НИТО АМЕРИКА, НИТО РУСИЯ.НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ,когато настъпи момента.Брюксел вече не ни иска,защото на избори БЪЛГАРИНА СПИ В НЕДЕЛЯ ДО КЪСНО. НЕ Е СВИКНАЛ ДА СТАВА ДА СЕ ЧЕРКУВА, ДА ГЛАСУВА. Олигарси и МАФИЯ определят вота. Русия, Америка, ЕС... Никой не иска ДЪРЖАВА-МАФИЯ.Нима БРЮКСЕЛ не критикува реформите в съда. Вече 20 години само критики и нищо.Само вижте топ депутатите днес. Еми, те всичките СТАР
114
6
 
6
 
! Отговори
тираджия 2 преди 4 години
Брюксел не може да смогне на БГ ПРОСТОТИЯТА. Едно нещо няма дето да работи читаво в тази страна. Всичко живо краде. Вярвате ли,че откраднаха възглавницата на детето ми в детската градина? Да не вярвате- истина е!!!Разберете, БРЮКСЕЛ СЕ ОТКАЗА ОТ БЪЛГАРИЯ. РУСИЯ СЪЩО. МНОГО СКОРО ЩЕ СЕ СБЪДНЕ НАЙ-МРАЧНОТО ПРОРОЧЕСТВО.България ще бъде разпокъсана. Турция ще откъсне една голяма част от България. Казват,че после сме щели да воюваме с руснаците,щяли да се оправим. ГЛУПОСТИ! АЗ ИДВАМ ОТ БЪДЕЩЕТО
113
0
 
3
 
! Отговори
тираджия преди 4 години
Вие ако знаете сайта на Агенцията по Вписванията за какъв хаос става дума. Справките са им грешни. Ако искаш може да вкараш Дядо Мраз, *** е собственик на имот, който е продал на Снежанка.ГАРГАМЕЛ ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ разбира от КВАНТОВИ АЛГОРИТМИ, но не пожела да тества сайта.Много скоро базата им ще ГРЪМНЕ. Какъвто е сайта ум - АМАТЬОРСКИ С ГРЕШНИ ДАННИ, такава и базата им.Брюксел не може да смогне на БГ ПРОСТОТИЯТА. Едно нещо няма дето да работи читаво в тази страна. Всичко живо краде. В
112
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е добре обмислен план с участието на адвокат, нотариус и съдия . Съдебната система у нас позволява всякакви измами с имоти.
111
2
 
29
 
! Отговори
селянин преди 4 години
МНОГО ХОРА, КАТО ТЯХ ИЗГОРЯХА С ЖИЛИЩАТА СИ. А ИЗМАМНИЦИТЕ ПИРУВАТ ВЪВ ВСЕКИ ОКРЪЖЕН ГРАД И ОСОБЕНО В ТАКИВА С АПЕТИТНИ И СКЪПИ ЛОКАЦИИ.
110
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ще има промоция за някои хора хо 650 евро на зелено квадрата в новата кооперация .
109
0
 
15
 
! Отговори
До 100 преди 4 години
До до 81Нотариусът до Римската стена, за когото пишеш, жена ли е?Защото там имаше една А.И., не знам дали е още там.
108
0
 
30
 
! Отговори
P. преди 4 години
До P.След 2 години всичко ми просветна - снаха ми продала къщата и двор от 5 декара, присвои и наследството от 120 декара обработваема земя. Никога не ми е предлагано да се подпиша за каквото и да е. Зная, че няма давност да си потърсиш наследството що се отнася до земя. Говоpите за прости и наивни хора: обикновено измамените не са прости, а имат добро образование. И вярват, че другите са почтени както самите тях. А измамниците са обикновено простите при измамите.
107
0
 
17
 
! Отговори
P. преди 4 години
Тези брат и сестра са били изработени по начин, различен от моя: получих телефонно обаждане от снаха ми, за която съм се застъпвала,влизайки в конфликт с родители и роднини. След смъртта на брат ми, за която не получих съобщение, снаха ми се обажда уж от болница, където се намира заедно с нейна братовчедка, обажда се от телефона на тази братовчедка. Никога не можах да набера този телефон. След 2 години всичко ми просветна - снаха ми продала къщата и двор от 5 декара, присвои и наследството от 12
106
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има забрана за плащане по сделка на суми над 15000 лева в брой . От 2015 година за суми над 10000 лева
105
0
 
19
 
! Отговори
и аз преди 4 години
и аз имах 300 кв.м. до Чепинци, а се оказа че вече ги нямам щото съсобственикът го продал без изобщо да знам и без да съм подписвал нищо
104
9
 
13
 
! Отговори
До 102 преди 4 години
Абе ти много знаеш как е в целия Свят, ама дали си наясно, че в нормална държава няма сила, която да ти отчужди имота без да си съгласен. Комунистът влиза с галошите на килима на хората и ги унижава, щото е комплексиран колибар. Мога да ти опиша случая с моята прабаба, ама не ми се занимава. И да, има инфраструктурни проекти, зависими от отчуждаване. Има много случаи с летища, които не могат да се разширят, защото някой се е запънал и не си дава градината. Дай пример за обратното.
103
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
писали хората и до боко, но той само с нещо, с което си прави пиар - само тогава помага...