Заради мръсния въздух: Столична община на съд

Не правила достатъчно, за да се бори с фините прахови частици
20 май 2019 08:20, Петя Славова
35
Заради мръсния въздух: Столична община на съд
Снимка: архив, Булфото

Организация съди Столична община, заради мръсния въздух, предава Нова тв. Хората смятат, че общината не прави достатъчно, за да намали концентрациите на фини прахови частици в града.

Още по темата


Съдът ще заседава по делото срещу Столичната община заради мръсния въздух. То е заведено от организацията "Група за чист въздух".

В иска пише, че за периода 2015-2017 г. Столичната община не е имала програма за качеството на въздуха. Тогава страната ни беше и осъдена от Европа заради неспазване на нормите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Дано още организации и физически лица осъдят СО. Може и да вземат да свършат нещо.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На прословутия Граф минаваха строителите с кофи и насипваха с канчета по фугите пясък. Сега се образуват дюни
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
друго си е да палнеш 10 автомобилни гуми за да изгорят и да изкараш жицата!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормалните държави не разрешават отопление с твърдо гориво в големите градове, а за да намалят в пъти разнасявнето на прахоляк от гумите на автомобилите, там местата за паркиране са асфалтирани и на нивото на улиците без бордюри, вкл. и тези паркоместа, които в България са зелени или кални площи или тротоари. Затова там не паркират по градинки и тротоари, а в България се паркира. Проблемът пак опира до некадърността на Фаднъкова и бандата й в общината.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че летата ни са дъждовни...
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът с наднорменото замърсяване е само през зимата заради отоплението, а Фандъкова само имитира дейност и нищо не прави да се спре това замърсяване. През лятото няма наднормено замърсяване въпреки неизмитите улици, които са единственият значим замърсител в София през лятото плюс евентуално пернос на замърсен въздух от Африка, какъвто има сега, но това е рядкост и с миене на улиците ефекта му се намалява значително.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един дизелов/бензинов автомобил като се движи и вдига прахоляк от неизмитите улици в София, замърсява с фини прахови частици 24 пъти повече, отколкото замърсява ауспуха му. Един тролей замърсява около 100 пъти повече, отколкото замърсява ауспуха на един автомобил с ДВГ. Общото замърсяване заради неизмитите улици е 30-40 пъти повече от замърсяването от двигателите на автомобилите. Вятърът, пешеходците, колоездачите, автомобилите, ... всичко, което се движи замърсява заради неизмитите улици.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От началото на годината, увеличиха данък МПС на старите автомобили "уж" с 30 %, но реално със 100%, с мотив екология.Изимнаха почти 5 месеца някой да е видял нещо да се прави за екологията и да се подобрява въздуха?Само някои хора вече ще си купят яхти, защото си имат достатъчно апартаменти.
22
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Автомобилите са пренебрежимо малък замърсител и е пълна загуба на време да се коментират тук. Отделно, че пак отвличат вниманието от проблема в грешна насока, както прави Фандъкова от години и проблема със замърсеният въздух в София се задълбочава.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Европа се мият улиците, и при нас беше така през Тошово време. Сега във Видин мокрят улици само когато идва Бойко.
20
0
 
9
 
! Отговори
Счети преди 4 години
В София има много улици, които въобще не са асфалтирани вие се оплаквате, че не са били метени. Това дело е абсолютно безмислено за обществото, единствените които ще спечелят очевидно са адвокатите и тов НПО. Иначе съм изключително разочарован от Фандъкова ! На София и трябват истински столичани да работят за столицата с желание, а не само за партийните интереси.
19
5
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ЕДНА .... преди 4 години
ТАЗИ НПО ОРГАНИЗАЦИЙКА СЛУЧАЙНО ДА Е НА ИЗДРЪЖКА НА СОРОС ?! МЕРСИ НЯМА НУЖДА ДА МИ КАЗВАТЕ ОТГОВОРА Е ЯСНО - ДААА, А ЦЕЛТА ОЩЕ ПО ЯСНА ДА СЕ НАЛОЖИ ОЩЕ 1 ЯМУРЛУК НА РОБЪТ ЕКОДАНЪЦИ ИЗМИСЛЕНИ ВСЯКАКВИ ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ ПРАВИМ ПО ЧИСТА ПРИРОДАТА. ТОВА ОБСЛУЖВА САМО ДОЛНИТЕ ЦИОНИСТИ И ТЕХНИЯТ ПЕРВЕРЗЕН НОВ СВЕТОВЕН РЕД, ЩОТО РОБЪТ СТАВА ПО ЗАВИСИМ КАТО МУ НАЛОЖИШ ВСЕ ПОВЕЧЕ НАЛОЦИ ДАНЪЦИ И ЕКО П.ШКИ У ГАЗО НА ГОЯТА ... ГЛАСУВАЙТЕ ЗА Т.НАР СИСТЕМНИ ПАРТИИ И ЩЕ СЕ СТИГНЕ СКОРО И ДО ДАНЪК ДИШАНЕ ...
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тръба.Добре,фолклор -престиж,има го.Но новите модерни коли на дизел,след година две пушат като трабанти.Строителните площадки ,са със стари дизели като техника.Авариините колина общината пушат яко.На фането истиска да пусне зеленото билетче,елек-тронното.Отделно съдът и каза ,че и този билет е над социална норма,нокметицата е над закона.Чехите казаха,за тази сума,всеки ден ще мият.Това е.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колите навсякъде са в градинките , разнасят кал по улиците и като изсъхне резултата е налице.Пример: ул. Деян Белишки кв. Гоце Делчев /градинките зад супер Дар и зад 73-то СОУ.
16
2
 
10
 
! Отговори
Провинциалист преди 4 години
Подобни регулации служат само за хранилка на НПО-тата. Как да има чист въздух, след като една трета от населението на България е принудено да живее и да работи в столицата?
15
2
 
9
 
! Отговори
пена преди 4 години
Продължавайте да гласувате за Фандъка...
14
2
 
11
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Да ги осъдят. Не се дишаше тази зима. Но ето зимата мина и като повее вятър се носят облаци прах. Вече не мият улиците дори в центъра и дори и за Великден. София не е била по-*** дори през 90те.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отоплението е голямият замърсител в София и в студените дни с най-голямо замързяване на въздуха, отоплението замърсява 10-20 пъти повече от вторият по големина замърсител - неизмитите улици. Замърсяването от неизмитите улици е около 30-40 пъти по-голямо от третия по големина замърсител - ауспусите на автомобилите.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След толкова години лъжи, че автомобилите замърсявали София и задълбочаване на проблема с отоплението, като единствен голям замърсител в София, сега трудно ще се решат нещата.
11
2
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Проблемът е ясен от години - отоплението през зимата и горенето на какво ли не, вкл. гуми и други големи замърсители на въздуха. Да се спре отоплението на твърдо гориво е единственото решение за град като София, но това ще засегне избирателите на ГЕРБ, които най-много използват гуми и други големи замърсители. В София има и друг проблем - некадърността на Фандъкова и шайката й, да се справят с организацията на движението и паркирането в София. Затова фандъкова обвинява автомобилите, че замърсява