"Очи в очи с непознат": Едноминутни, мълчаливи срещи

Над 20 хил. българи проявиха интерес към социалния експеримент
21 май 2019 14:30,
7

Предстои поредното издание на социалния експеримент "Очи в очи с непознат". Инициативата събира ентусиасти за едноминутни мълчаливи срещи с непознати.

"Инициативата се провежда от няколко години. Разбрах за нея през 2015 г., но не посмях да се включва. Следващата година се включих и 3 часа имах срещи с хора. Отидох за самото изживяване, предизвикателство е. Идеята е комуникацията да е невербална. След това човек може да има нови запознанства", сподели организаторът на социалния експеримент Стефан Клисарски пред Bulgaria ON AIR.

Отнема доста време човек да се отпусне пред непознат, каза той в предаването "България сутрин". Често има напрежение и тъга, а понякога хората започват да се смеят, гледайки се един друг.

"Хората все повече забиват погледи в телефоните. Въпреки че сме толкова свързани, се чувстваме по-самотни от всякога. Тази инициатива ни кара да се замислим, че сме хора и връзката помежду ни става на живо", подчерта Клисарски.

Над 20 хил. души са заявили интерес към събитието. Участие в експеримента ще вземат и случайни минувачи. 

На 23 май от 17:00 до 20:00 на бул. "Витоша" в София ще се проведе социалният експеримент.  

Моята цел е самото събитие да има повече публичност, за да може повече хора да започнат да го организират в своя град, завърши гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
ватенка преди 4 години
До АнонименТака е. Там се пие.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако някои от участниците имат ревниви брачни половинки или консервативни свекърви/тъщи?После да няма скандали и разводи?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама какво точно ще се прави?Заставаш срещу непознат човек, гледате се в продължение на 1 минута и после кой откъде? И какъв ще е резултатът от всичко това?Или, след като приключи едноминутното мълчаливо гледане очи в очи, после си разменяте визитките?Или, 1 минута се гледате в очите с непознат, после отиваш още няколко крачки по-нататък и се гледаш в очите още 1 минута с друг непознат, после с трети и т.н., в продължение на 3 часа от 17.00 до 20.00 ч.?Обяснете, бе!
3
4
 
8
 
! Отговори
Бай Ончо преди 4 години
Шъ съ фключъ ако има сошъл експеримент Секс с непозната, желателно е да около 20 годишна, с атлетично тяло. Дебели и кльощи не моа да понасям.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива срещи може да завършат с юмручна схватка.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Велика Русия няма такива глупости!