След дъждовете: Пак пръскат срещу кърлежи в столицата

Високата трева и влажно време са идеалният им дом
23 май 2019 07:40,
6

След обилните валежи от последните седмици за втори път пръскат срещу кърлежи в столичния Южен парк, съобщи Bulgaria ON AIR. Традиционно обработването на паркове и градинки срещу кърлежи се извършва два пъти в годината – през месец април и през месец септември.

Специалистите съветват хората да избягват неокосени тревни площи, да носят дълги дрехи и да използват репеленти. Родителите да не позволяват на децата да играят около високи треви и храсти и вечер след разходка да се проверяваме за кърлежи по тялото и главата.

Още по темата


След разходка в парка извадиха 50 кърлежа в главата на дете

Необходимо условие за обезпаразитяване в парковете и градинките е поне 24 часа да не е валяло.

Дни преди планираното извънредно обработване на тревните площи в парка, лекари извадиха над 50 кърлежа от главата на дете. То е в добро състояние и без усложнения.

Детенцето е било на разходка през уикенда. То е посещавало и някакви храстчета, които са в непосредствена близост до тревни площи.

Високата трева и влажното и топло време са идеалният дом за кърлежите. През последните години се установява и удължаване на сезона им, който започва още в края на месец януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 4 години
Ами май наистина има нужда!
5
0
 
0
 
! Отговори
държавата преди 4 години
Кметството затова има власт и пари - редовно да се коси тревата. Държавата гледа да не се ангажира с нищо, а ние сме и вменили права над нас! Градушките съсипаха посевите на хората, нямало пари за ракети против облаците, фермерите да си плащат ракетите! Етажната собственост - хората от блока да си плащат на назначен изедник от фирма, за да им дере той по 3 кожи за ремонти! Санирайте за своя сметка. Защо плащаме данък сгради?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пръскат, когато всеки ден вали? Да забранят тревните площи, да изчакат 2 дни хубаво време и тогава да напръскат...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Виена примерно не птъскат против кърлежи защото това пръскане отравя птиците, пчелите и не е много подходящо за кучетата. А след години на постоянно пръскане се получава и количествено натрупване в почвите и растенията...
2
1
 
0
 
! Отговори
Хайшето преди 4 години
Какоооо, отарвете на от тез кърджалии, маааа
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е в дъждовете, а в това че не се коси тревата редовно.В британските паркове народа се търкаля по тревата,ама тревата се коси всяка седмица,а София е обрасла като джунгла