По "Графа": Връщат пейката на Славейкови, фонтанът ще работи

Пак ще отстраняват нередности от ремонта по известната улица
24
По "Графа": Връщат пейката на Славейкови, фонтанът ще работи
Снимка: архив, БулФото

По ул. "Граф Игнатиев", площадите "Славейков", "Гарибалди" и градината на "Св. Седмочисленици" се отстраняват недобре извършени работи, съобщиха от Столичната община.

Още по темата
Утре представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15.

Това е казал директорът на дирекция "Транспортна инфраструктура" Даниел Евлогиев при проверка на обектите, цитиран от пресцентъра на общината.

Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество.

По искане на кмета на София допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. "Славейков".

Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови ще бъде върната на мястото й веднага след приключване на реставрацията.

Възстановен е фонтанът, който ще бъде пуснат след въвеждане в експлоатация от главния архитект на Столичната община. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на "Свети Седмочисленици".

В началото на април разширеният експертен съвет по устройство на територията възложи смяна на ограничителите на трамвайното трасе.

Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя, е уточнил Евлогиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо фонтан, да бяха сложили чешма с вода за пиене!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега е време Фандъкова да задели 200 милиона лева от бюджета на София за нов ремонт на Графа, че сега някога хубавата улица на нищо не прилича" За 200 милиона,те ще сринат цялата улица и ще я направят на между- селски път.Не им давайте такъв съвет,че ще останем без улица.Не им трябва много.
7
1
 
8
 
! Отговори
Графа преди 4 години
Сега е време Фандъкова да задели 200 милиона лева от бюджета на София за нов ремонт на Графа, че сега някога хубавата улица на нищо не прилича.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пейката е задължителна там. Има много чар в нея.
5
1
 
16
 
! Отговори
ГЗ ГРАДИНА преди 4 години
Някога в София имаше огромен брой действуващи чешмички,сега трябва ,както се казва със свещ да ги търсиш.Защо не се възстанови тази традиция да има чешмички,както до се възстановят малките шадравани,които също ги имаше.Не знам дали работят тези зад паметника на съветската армия и зад братската могила.Езерото Ариана ,няма да го възстановят,за да не протече в метрото,но някои други като това до зала Универсиада могат да бъдат възстановени
4
2
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Целият процес по ремонта на ул.Г-ф.Игнатиев,може да бъде илюстриран с нещо като кавър версия на една песен на Тодор Колев ,"и след ремонта,пак ремонт".Щом е толкова златоносен този ремонт,защо не го дадоха на концесия на някоя чуждестранна компания.Нали една от целите на правителството е целият златодобив да бъде даден концесии,то тогава и ремонта да бъде даден.
3
6
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
И ток ще пердаши от фонтана - също както преди...
2
5
 
18
 
! Отговори
произход на видовете преди 4 години
Честито СъСеляни! От Кметицата Ви!!
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гранитните ограничители ще бъдат подменени с чугунени боларди. Демонтажът и монтажът ще бъдат извършени допълнително безплатно от изпълнителя, е уточнил Евлогиев."Ще бъдат подменени с допълнително бутане на държавен бюджет под масата.