Свърши се: Ремонтът на "Графа" приключва...почти

До днес вечерта трябва да бъдат отстранени всички дефекти
28 май 2019 14:30,
25

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Епохалният ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев" е пред финал. В момента общината проверява за последно работата по проекта, станал скандално известен с естетически си решения и многократните ремонти на ремонта.

Нова настилка и безшумни релси, осветление, нови пейки и кошчета ще дадат новия облик на обекта.

На 21 май проверка на Столична община констатира дефекти, които трябва да се отстранят. Такива са неравностите по настилката, незапълнени фуги, тактилни линии за незрящи хора, които свършват в стена. Според надзора, строителят трябва да ги отстрани до края на днешния ден.

Още по темата
"Ако не са отстранени до вечерта, ще наложим санкции", каза пред bTV Даниел Евлогиев от Столична община и допълни, че глобите могат да стигнат до 1 милион лева.

"Дефектите са основно локални. Пропадане на места на настилката. Липса и на достатъчно фугираща смес по настилката. Повреди по боята на стълбовете на уличното осветление. В момента се поядисва. Съща така и проблеми с посадките на дърветата", пък обяви Тодор Тодоров от фирмата, отговаряща за ремонта.

Станалите вече легендарни ограничители пък трябва да бъдат подменени до месец, месец и половина, като за тях отново ще плати фирмата изпълнител.

Продължава да се уточнява начинът, по който ще изглежда обновеният книжен пазар, както и какво ще има в пространството пред църквата "Св.Седмочисленици".

По-рано днес активисти от гражданската организация "Спаси София" изчислиха, че финалът на ремонта ще дойде точно 384 дни след началото му и след 237 дни закъснение. Те сигнализираха и за други проблеми, като различното качество на плочите, в резултат на което настилката е с различен цвят. Според тях, липсват още спиркови навеси, засаждат се твърде малки фиданки, както и че се появяват локви по време и след държд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
3
 
! Отговори
я гледай... преди 4 години
До Байчо 18 Прав си Байчо , но ние нямаме претенции да сме някакъв фактор в света, за разлика от руснаците.Ризи, блузи кой каквото нахлузи. И В Русия , същата носия.Разбираш какво казвам , нали ?
23
2
 
26
 
! Отговори
Вие си ги искате преди 4 години
Само див селтик може да хареса грозната сивота, сътворена от Обръчите на Тиквун. На всичкото отгоре, цената, която съм ПЛАТИЛ за това извращение е поне 3 пъти над пазарната.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БайчоКакъв 21 век? Честно казано през 20 век не знам Маргарет Тачър лично да е рязала ленти на няколко километра нова магистрала.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво приключва - нали онези перки трябваше да ги махнат - между Алабин и Гарибалди още си стоят.
20
0
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Свърши се: Ремонтът на "Графа" приключва...почти"Много ми прилича на израза:"Татко каза,че ще ми купи колело ,ама друг път"
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще бъдат повдигнати обвинения на кметицата?
18
0
 
38
 
! Отговори
Байчо преди 4 години
Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улицата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват г
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минах наскоро пред Седмочисленици. Моето мнение е, че трябва да се докара един багер и тоя теракот да се изгребе и изхвърли. Да остане калта. Хората сами ще си довлекат камъни и ще си облагородят градинката. Ще стане много по-красиво и ще носи духа на София, който вярвам не е напълно умрял засега. А крадливците от общината - за тях да се построи затвор с точно такива плочки, точно тази грозотия и да си ги гледат по цял ден. След 20 години е възможно да се пречистят и да осъзнаят грешката си.
16
2
 
19
 
! Отговори
Да се рзстрелва преди 4 години
трябва !!!!!колко десетки милиони народна пара окрадоха тези гадове да рият по това половин декарово площадче .......
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плочките не са криви, просто се работи с такава точност и това не са дефекти. а компромиси.
14
3
 
30
 
! Отговори
преди 4 години
Дали ще може да ни върнете старата настилка и плочки ?Сега като то се замисля не бяха толкова лоши.
13
0
 
18
 
! Отговори
sport преди 4 години
До ФандъковаТакова чудо рядко се изпуска. :D
12
37
 
17
 
! Отговори
бг преди 4 години
Не бях идвал в София десетина години. За празниците гостувах на роднини. Пообиколих, поразходих се. Разликата е голяма и то положителна. Може да не живея в София, но тя е столица на всички българи. Харесва ми.
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами в АНглия, Германия и прочие как има глоби и има качество?
10
8
 
30
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Хубавое! Както гласувахте сега за Бойко, на есен пак ще ме изберете ,овце!
9
2
 
31
 
! Отговори
преди 4 години
При тия глоби как точно се очаква качествено изпълнение?Тури 90% неустойка за качество и да видим колко ще крадат...
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонтът не беше направен от такива като нас за такива като нас, както пише един тук. Ремонтът беше направен под ръководството на мафията, от едни дето не знаят да четат и пишат и обикновено живеят на социални помощи и кражби. Всеки ден ги виждам кой прави ремонта.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като за начало трябва да се пренаредят всички плочки, но още по-добре е да се сменят с други, с някакъв по-нормален цвят.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли е, че К. Нинова подала оставка?