Връщат пейката на баща и син Славейкови

Поставена е и "сянката" на пейката
29 май 2019 14:50,
8

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пейката на баща и син Славейкови беше реставрирана и отново стои на площада в центъра на града. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

„След реставрацията, която беше направена на пейката на баща и син Славейкови, тя вече е на площада. Пейката, която беше любима на всички софиянци, вече е реставрирана“, заяви Фандъкова.

Най-накрая! Махнаха оградите на площад "Славейков"

Тя обясни, че архитектът е настоял да се върне идеята в цялост заедно със сянката на пейката, която е била в проекта, но не е била реставрирана.

„Радвам се, че успяхме да върнем тези знаци на центъра на София, които са чакани, любими и необходими за облика на центъра на нашия град“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименПреди няколко години една репортерка говореше за "паметника на братя Славейкови", друга за 200 години от "битката на площад Трафалгар", един журналист писа, че Враца е идвестна със Софроний Врачански ...Това е нивото на сегашната ни журналистика ! Имам и още бисери, но мястото е ограничено.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе каква е тази *** сянка? Скулптурата на Чапкънов, далеч без да е гениална, е добро академично упражнение, но чия абортирала идея е въпросната сянка, и какво общо има тя с класическия характер на творбата? Вероятно я е набутал архитектът - ортак на проекта, за да вземе някой печален лев за творческото си скудоумие
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пейката на баща и син Славейкови"---Този път авторите в сайта познаха: "баща и син Славейкови".'Щото в предишна публикация пейата беш на "братя Славейкови". :)Бас държа, обаче, че авторката не може да ми каже, кой от двамата е бащата,и кой синът. Не поставям въпроса за имената на баща и на син Славейкови. :)P.S. Предполагам, че баща и син Слабакови са по-известни на сайта. :)
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Мръндъкова - голяма кметица.Върна пейката, която самата тя махна преди време.И това е новина, представете си.Смех.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне махнаха гробовете на светите братя Гарибалди.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова най-нагло излъга, че преките на акули били махнати от Граф Игнатиев.Днес минах оттам. Стоят си.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво сега - да не би заслугата случайно да е на Фандъкова ?Смешни станахте с тоя така наречен "ремонт" на Графа.Крадливата ви некадърност лъсна в целия си блясък.
1
2
 
15
 
! Отговори
чакайте малко преди 4 години
нали ремонта по Графа беше завършил