Лоши ремонти доведоха до санкция от 1.5 млн. лв. за София

От тях - близо 800 хил. лева плащат данъкоплатците
10 юни 2019 09:54, Петя Славова
31
Лоши ремонти доведоха до санкция от 1.5 млн. лв. за София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София е санкционирана с над 1 млн. и половина лева заради ремонтите в центъра. Глобата е наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е заради установени нередности в обществената поръчка при изпълнението на ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Още по темата

Така близо 800 хил. лева ще трябва да платят данъкоплатците, предаде Bulgaria ON AIR.

5% финансова корекция е наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Свети Александър Невски". Това са други 900 хил. лева, които ще са за сметка на софиянци.

Столичната община оспорва всички аргументи на министерството, сочи отговор на кметството. Ремонтите в отделни общини като София и Пловдив вече породиха серия от скандали заради лошо качество на изпълнението на договорите и високите цени.

На над 3 млн. лева възлизат наложените финансови корекции на община Благоевград. Сред другите общини, които търпят финансови корекции са Варна, Карлово, Смолян, Пазарджик, Димитровград, Перник и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Много се краде, в един квартал взеха да подновяват алеите и уж всичко сметнато , а паветата не стигнаха , питам един познат който работи , и на човека му се реве , взели го да работи със собствения си самосвал, и като сметнал работата и парите и не му излизат сметките, та са налага да спестява от курсове и да претоварва камиона , че да не е капо. В резултат си прецака машината и каза че в живота си не се набутва като подизпълнител при обществени поръчки.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Selenkata fandakova u4itelka po ruski da se maha ve4e milionerka stana kato sofianski ptokut.proverka na imotite na fandakova koga schte bade proverena sigianski mina metar bojkov mu e sad garba osigureni sa gam.sofianski
2
2
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
До Колю ФичетоНе е до майстори! Питай тия дето КРАДЪТ! Ааа пардон исках да кажа кметицата и зам кметовете и въобще тия от ГЕРБ дето оправят аа пардон исках да кажа управляват София сега! Инак майстори има и кадърно, *** досега кадърен ремонт в София ... е това е бялата лястовица!
1
3
 
19
 
! Отговори
Колю Фичето преди 4 години
Ами то в Днешно време доста пишман Майстори се навъдиха.