Лоши ремонти доведоха до санкция от 1.5 млн. лв. за София

От тях - близо 800 хил. лева плащат данъкоплатците
10 юни 2019 09:54, Петя Славова
31
Лоши ремонти доведоха до санкция от 1.5 млн. лв. за София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София е санкционирана с над 1 млн. и половина лева заради ремонтите в центъра. Глобата е наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е заради установени нередности в обществената поръчка при изпълнението на ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Още по темата

Така близо 800 хил. лева ще трябва да платят данъкоплатците, предаде Bulgaria ON AIR.

5% финансова корекция е наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Свети Александър Невски". Това са други 900 хил. лева, които ще са за сметка на софиянци.

Столичната община оспорва всички аргументи на министерството, сочи отговор на кметството. Ремонтите в отделни общини като София и Пловдив вече породиха серия от скандали заради лошо качество на изпълнението на договорите и високите цени.

На над 3 млн. лева възлизат наложените финансови корекции на община Благоевград. Сред другите общини, които търпят финансови корекции са Варна, Карлово, Смолян, Пазарджик, Димитровград, Перник и други.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
mn преди 4 години
"На над 3 млн. лева възлизат наложените финансови корекции на община Благоевград"Гарнтирано от ГЕРБ. Само за справка, и кметът на Благоевград е от ГЕРБ.
23
0
 
9
 
! Отговори
До: 24 преди 4 години
Ами... хм, таковато... ти не разбра ли, че "бизнесът" се оплаква от липса на работници?Всички избягаха към "лошия" Запад.Тук вече наемат афганистанци да работят, та затова и ремонтите са с такова качество.Щото не могат да намерят по-качествени работници.Ама афганистанци не от ония, нелегалните, а нашенски. Такива, с българско гражданство, все учени, от академичните квартали като "Факултето"!Резултатът - един работи, други петима пушат цигари и го наблюдават как работи (сайт меринджеи!).
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така заради *** бюрократи да плащат Софиянци, оставка на цялата община и смешна та Фъндъкова. БОК ЛУ ци мръсни.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо не вървят нещата - просто е - взимат се пари от хората посредством данъци в общината, тя ги дава за ремонти - понеже някой е откраднал парите идва глоба, която плащаме ние.В цялата схема фирмите изпрали едни пари са чисти. СО е глобена ама те парите чужди и няма отговорен за случилото се.Колективна безотговорност са казали хората.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе - тия нормални ли са?????Прескачахме купчините с чакъл, сега локвите върху страхотната настилка, изтрепа се народа върху "перките на акули", фалираха магазините.........ууууфффф хайде да не изброявам - всички си го знаем!!! И сега таз глупост!!!!!ДА ПЛАЩА КМЕТИЦАТА И ПОДЧИНЕНИТЕ И!!! Нали всички неуредици били са сметка на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ??? Е и на ПОРЪЧИТЕЛЯ да са!!!
19
2
 
43
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
"800 хил. лева ще трябва да платят данъкоплатците"А защо не изпълнителите или лично кмета? Нали кметът е МОЛ?
18
2
 
42
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Държавата глобява държавата (общината). После държавата отпуска финансиране на държавата (общината) ... И с това прехвърляне от крачол в крачол се занимават една камара калинки от най-различни институции
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, като няма гражданско общество и протести, ще плащате.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toq tikvata nqma li da Podava ostavka I da vliza v zatvora che ness moje da go gledam kolko e prost.
15
3
 
0
 
! Отговори
Дороти преди 4 години
И.....
14
2
 
25
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Истината за нейната кадърност си пролича от тези ремонти, сама се закопа с тях ! Предлагам всички гласували за нея да платят въпросната неустойка !
13
3
 
29
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
Навремето имаше качествени 3-годишни строителни техникуми и Строителни войски, от където излизаха хора които знаеха кое от къде да подхванат , независимо турци, роми или 80-процинтници. А сега всички се изживяват на уста Колю Фичето, с разликата че неговите мостове прежиивяват 150 години лошо ползване и почти нулева поддръжка, а сега не доживяват да им резнат лентичката.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че един милион пари ли са за Боковата чета! Като факир си бърка в джоба,вади плаща-де се вика като арабин!
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера логиката, един път ремонта от нашия джоб, некачествено изпълнение и глобата пак от нашия джоб. Вече започва да ме избива на агресия.
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах защо глобата ще я платим ние, а не виновниците - Фандъкова и бандата й в общината?!
9
3
 
14
 
! Отговори
Теди преди 4 години
Който не знае- комисионната като си вземат властимащите и после само с вълшебна пръчка може да се свърши качествен ремонт.
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова не изглежда проста жена, но и тя се понаучи на номера. Помня как яростно отричаше, че пейките щели да са 10 хиляди лева, пък те се оказаха 8 хиляди и нещо :). Пък една хубава дървена пейка е около 300 лв., ама не та не, не щем пейки за 300 лв, нали ние им ги плащаме.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирано от ГЕРБ (и от останалите в Парламента, понеже всички са на една маса и външна партия не допускат, включително и с референдума, който Слави направи, за да попречи на нови, действително опозиционни формации да имат шанс да променят нещо... субсидията от 1 лев затваря порочния кръг и не дава шанс на малките партии).
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви глоби не помагат, защото работници няма и няма да има. Наблюдавах по Графа само *** братя да работят , а те не могат едно паве да нивелират. Така е в цяла България и отива на по лошо.
5
1
 
34
 
! Отговори
XXL преди 4 години
За поредната далавера да плати народа.Бокоизбраните срама нямат