Настилката край релсите нагоре, нова глоба за ремонта на "Графа"!

Фандъкова пита ще се свърши ли работата, пак искат оставката й
Обновена: 10 юни 2019 15:59 | 10 юни 2019 14:40, Веселина Йорданова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нова глоба от 280 000 лв. за ремонта на ул. “Граф Игнатиев” налага столичният кмет Йорданка Фандъкова. Причината е надигане на част от настилката около релсовия път, съобщи "24 часа".

Според експерти причината за дефектите в участъка, който беше пуснат в края на 2018 г., е температурно разширение при напречните отводнители, които са монтирани директно до релсите.

Още по темата
"Не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било! На този обект работиха огромен брой проектанти, инженери и строители. Когато за първи път си позволих да коментирам работата на проектантите, получих гневно писмо от Камарата на архитектите. Не е работа на кмета да казва колко дебела трябва да е фугата, но, ако трябва, вече ще се ангажирам и с това! Не знам вече какъв е начинът да се повлияе на всички тези хора да си вършат качествено работата", ядоса се Фандъкова.

С новата санкция общо наложените глоби за обекта стават близо половин милион лева. Изпълнителят трябва и да отстрани дефектите.

Днес от Гражданското сдружение "Спаси София" алармираха, че част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. "Славейков" и при кръстовището с ул. "Иван Шишман" се е надигнала, а плочките са се счупили. Направен е и крайно нескопосан авариен ремонт, целящ да замаже поредния провал по улицата, коментират от сдружението и искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

МРРБ пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират - около ул. "Граф Игнатиев" и около храма "Св. Александър Невски". Санкциите са в размер на 5% от стойността на всеки от двата обекта. Общината обжалва глобите, а причината за тях са изискванията към изпълнителите.

"Например за това, че изискваме висше образование. Но се вижда, че и това условие не е достатъчно. Може би вече трябва да искаме по 3 висши", каза Фандъкова при пускането на 20 нови автобуса, които ще се движат по линиите 280 и 85.

От днес 40 камери ще снимат нарушители, които карат в бус лентите в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
21
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Готово е, ама не е хубаво...
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина е умен,приказлив и мързелив! Обича трите П! Пари,***,пиене!
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това започва от сега. Представете си как ще изглежда улицата догодина напролет. Това е просто ужасно!
80
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще поправят и толкова! Голем шум за нищо! Я си вижте собствените блокове и входове на какво приличат! Що не си ги изчистите и боядисате? Всичко изкъртихте в панелите си,я си вижте фасадите! Нали сте собственици,а? За пет плочки проблем правите, ама нали е държавно...!
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
истината е че няма качество, специалисти и професионалисти, всичко го виждаме на работа или където и да отидем да ползваме нечии услуги...решението - учение, учение и пак учение и тъй като добрите учители посвършват - внос от германия. как една шахта не направиха без да потъне или набъбне нагоре след 3 месеца.. как една връзка не напрвиха на виадуктите със останалата част от пътя без да има дупки или метални шини които пукат гуми...те за това си говорим...внос на специалисти сега!
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SS 77Софтуера ама друг път.Явно си тотално заблуден.90% софтуер не може да направи.Тиквата ви го каза в прав текст: 2009та и магаре да бях вързал щяхте да го изберете.Ама нали и ти си *** като останалите българета та затова тЪ разбирЪм.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До зимата има време дано не се напукат всички плочки, колко е целият ремонт на ГраФа, не вярвам да е 280 хилки.
76
1
 
8
 
! Отговори
ремонт преди 4 години
Този ремонт още ли продължава? :D
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипаха една знакова столична улица.
74
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ КОМУНИСТ преди 4 години
До анти комунист -приемането и възлагането е ОТГОВОРНОСТ на комисията ВЪЗЛОЖИТЕЛ !Възложителя трябва да е в състав от СПЕЦИАЛИСТИ с ПРАКТИКА и ЗАВЪРШИЛИ У А С Г !!!За неудачите е ВИНОВЕН - ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ !Обикновенният Проектант и Строител на времето си изпълняваха стриктно ЗАДЪЛЖЕНИЯТА - при грешки - В ЗАТВОРА !!!
73
1
 
8
 
! Отговори
Орангутан Венецуелск преди 4 години
Това ми мирише на корупция и лошо управление! А това обикновено води до тежки кризи.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че работата се разтурва по-бързо, отколкото някой е очаква.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поредното шоу за баламите. Няма честен политик или бизнесмен в бегето и софето.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дошъл ред на *** и то попитал кмета на Ню Йорк и кмета на Лондон:- Виждате ли го онзи мост? - сочейки в нищото...А те хората нищо не видели...Тогава *** разгърден до пъпа, с наперени космати гърди се провикнал:- Няма и да видите, щот'паръта е в оня партант с асансьоро!Виз от комунизъма...
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Човек с достойнство когато са му отнети правомощията си подава ОСТАВКАТА и казва пред медиите ИСТИНАТА!!!А не мишкува.........схващаш ли?!
68
3
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Ти па откъде знаеш.,че кинти са отклонени бе ***?
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата на прехода проектират и строят в момента! Техните майки и бащи са за бой! Бедна работа!
66
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Нова глоба - нов късмет. Накъде отиваме? Знаков булевард в София да няма кой да му направи свестен ремонт. Фирмите ли са некадърни или общинарите (или и едните и другите).
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да отклониш половината кинти от и без това ниската оферта и да очакваш нещо друго.
64
0
 
18
 
! Отговори
Не е истина преди 4 години
Три висши! Е няма такъв майтап. Джи Пи Груп печелят почти всички държавни поръчки за изграждане на пътища в страната. А това е обществена тайна, че не става без високи протекции в държавата. Не знам да се смеем ли или да...