Настилката край релсите нагоре, нова глоба за ремонта на "Графа"!

Фандъкова пита ще се свърши ли работата, пак искат оставката й
Обновена: 10 юни 2019 15:59 | 10 юни 2019 14:40, Веселина Йорданова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нова глоба от 280 000 лв. за ремонта на ул. “Граф Игнатиев” налага столичният кмет Йорданка Фандъкова. Причината е надигане на част от настилката около релсовия път, съобщи "24 часа".

Според експерти причината за дефектите в участъка, който беше пуснат в края на 2018 г., е температурно разширение при напречните отводнители, които са монтирани директно до релсите.

Още по темата
"Не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било! На този обект работиха огромен брой проектанти, инженери и строители. Когато за първи път си позволих да коментирам работата на проектантите, получих гневно писмо от Камарата на архитектите. Не е работа на кмета да казва колко дебела трябва да е фугата, но, ако трябва, вече ще се ангажирам и с това! Не знам вече какъв е начинът да се повлияе на всички тези хора да си вършат качествено работата", ядоса се Фандъкова.

С новата санкция общо наложените глоби за обекта стават близо половин милион лева. Изпълнителят трябва и да отстрани дефектите.

Днес от Гражданското сдружение "Спаси София" алармираха, че част от настилката около трамвайните релси при новоремонтирания пл. "Славейков" и при кръстовището с ул. "Иван Шишман" се е надигнала, а плочките са се счупили. Направен е и крайно нескопосан авариен ремонт, целящ да замаже поредния провал по улицата, коментират от сдружението и искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

МРРБ пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират - около ул. "Граф Игнатиев" и около храма "Св. Александър Невски". Санкциите са в размер на 5% от стойността на всеки от двата обекта. Общината обжалва глобите, а причината за тях са изискванията към изпълнителите.

"Например за това, че изискваме висше образование. Но се вижда, че и това условие не е достатъчно. Може би вече трябва да искаме по 3 висши", каза Фандъкова при пускането на 20 нови автобуса, които ще се движат по линиите 280 и 85.

От днес 40 камери ще снимат нарушители, които карат в бус лентите в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
az преди 4 години
колко сме жалки...с какви глупости се занимаваме...колко сме далече от нормална държава...едни плочки няма кой да направи...нещо което се прави от векове...представете си само в друга държава това дали съществува...но с неуки строители и маргинали общи работници, какво да очакваш
122
0
 
1
 
! Отговори
хуху преди 4 години
Данче да лепиш плочки не ти трябва висше, а майсторлък
121
0
 
2
 
! Отговори
Цирк "Глобус&qu преди 4 години
Ние ще ги скъсаме от глоби, от санкции!А вие ще видите Графа, Княза - и каквото се сетите, КРАСИВО и ТРАЙНО НАПРАВЕНО, когато си видите ушите ...Ако се строеше с глоби и санкции ...Строи се с КАДЪРНОСТ, ОТГОВОРНОСТ, ИСКРА В ДУШАТА - у проетанта, у строителя, у надзорника.И държава, и сграда, и "Граф Игнатиев".Няма ли ги, ГЛОБИ ...
120
0
 
0
 
! Отговори
Но преди 4 години
Процентите няма да върнете, нали :)
119
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Спасението е фирми от СК и лично Кимчо да ги контролира.Малиий !
118
0
 
1
 
! Отговори
Тольо преди 4 години
До генетичен експертТи си експерт само по едно нещо или две,изхождане на големи фекалии,и изпразване на големи кисии.Само не разбирам как има този екземпляр толкова лаикове,толкова много комплексари ли има,или саита се чете от куп съграждани със сини венци.А що се отнася до строителството толкова си могат,лош матриал.30години наши момчета се набутваха по важните места повечето не много интелигентни,но пък послушни.Това е това беше и е хибридния модел за демокрация на БКП.
117
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
От ремонта лъха на български професионализъм.
116
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука се изказват само софийските кенефмайстори от спаси софия! Сега поне ще изчезнете от пространството като ви вземем субсидиите!
115
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#HUBAVOE
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не друго, така нареченият "ремонт" на ул.Граф Игнатиев, поне показа истинското лице на ГЕРБ - накадърно и крадливо.
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И вярвате, че тази некадърница и шефът й, неспособни да положат 910 метра тротоар цели две години, са построили Метрото, така ли ?
112
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самоковската *** пак цялата в бяло и отново някой друг й е виновен.А открадна десетки милиони с този ремонт.
111
1
 
5
 
! Отговори
belgieca преди 4 години
DOKATO NE POCHNETE S BETON ARMATURA I ASFALT NIKOGA NQMA A SE OPRAVITE TYPACIIIII
110
1
 
7
 
! Отговори
belgieca преди 4 години
EEI NENORMALNICIIII KOI SLAGA PLOCHKI NA TRAMVAQ BEE EEI ELATE V BELGIQ I SE UCHETE BETOON BETON S ARMATURA PREKYSNAT NA VSEKI 3 METRA
109
7
 
19
 
! Отговори
генетичен експерт преди 4 години
Българите просто носят много некачествен ген. В генетиката на българина са заложени: чaлгapcтво, ceляния и пpocтoтия. Все отрицателни черти.
108
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ***, като виждам колко сте прости какви да са ви управниците, какви да са ви майсторите, какви да са ви докторята, какви да са ви даскалята????Ами МНОГО ЯСНО, супер-прости.ТОЧКА.П.П. тиквата и теле да ви покаже на изборите вие пак ще гласуватИ за него така че не пискайтИ сел...ьовци.
107
1
 
28
 
! Отговори
При бат Сали преди 4 години
Общината възлага на една фирма, тя прибира половината пари и възлага на втора, тя прибира половината и т.н. Накрая стигат някой като бат' Сали със шведски майстори и затова качеството е такова.
106
0
 
24
 
! Отговори
Без поръчки за тях преди 4 години
До Софиянец: Глобите не са достатъчни, ако след това на фирмите, които са строили некачествено пак им се възлагат обществени поръчки. На фирма, която е строила некачествено поне за определено време не трябва да се възлага обществена поръчка. А собствениците да се разправят с персонала си.
105
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Софиянец 110Нещата ще се оправят когато изритате Боко и Лапачите от власт ама товаза теб е като диференциално смятане за маймун.Т..ъп си та дрънчиш.
104
0
 
22
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 4 години
Така ще е винаги с "шведски МАЙСТОРИ" !