"Джи Пи Груп": Проблемът с "Графа" е в проекта, не в изпълнението

Обектът бил приет още на 18 декември
11 юни 2019 11:00,
77
"Джи Пи Груп": Проблемът с "Графа" е в проекта, не в изпълнението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като вчера в социалните мрежи бяха публикувани любителски снимки как на места новата настилка на току що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев" се е надигнала и кметът Йорданка Фандъкова наложи глоба от 280 000 лв., днес отговор дойде от фирмата-изпълнител на проекта.

Според "Джи Пи Груп" проблемите са заради недостатъци на проекта, а не на изпълнението им.

"Обектът е приет на 18 демекври, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълним зададения ни проект и го направихме", обясни пред bTV Георги Гигов, продуктов мениджър на компанията.

Още по темата

По думите му, след като бъдат направени проверки, ще се види откъде реално идва проблемът.

Даниел Евлогиев от дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична Община пък беше категоричен, че не приема оправданията на строителя относно това, че няма никаква вина за изпълнението.

"На база на това се налага и санкцията, която е в размер на около 280 000 лв. Назначена е проверка на всички проектни решения, които са взети. Ако са допуснати грешки, проектантите ще си понесат пълните последствия, а именно - глоби", изтъкна той.

Глобите за фирмата-изпълнител до момента са около половин милион лева.

Вчера стана ясно и че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е глобило София с над 1 милион лева заради нередности в обществената поръчка по ремонта на "Графа".

5% от сумата е финансова корекция наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Св. Александър Невски".

Столична община вече обяви, че ще оспорва всички аргументи на министерството в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
28
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Фирмите предварително си калкулират санкции в офертите, така те не плащат абсолютно нищо, а ние си ги плащаме.
30
0
 
17
 
! Отговори
Тея преди 4 години
*** не променяха ли материали от заложените по проект??
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само заради съсипаният бизнснес би следвало да има санкции в рамките на окоол 100 милиона за фирма.Всеки гараж прави оборот от о кооло 20 000 на месец, от които половината отиват за наеми и оборудване. Сложете средно сто гаража по 6 месеца. умножете ги по 20 000 и ще видите, че фирмата трябва да плати поне 12 МИЛИОНА.
28
0
 
10
 
! Отговори
Докога преди 4 години
Ще сте Лъжци и Мошеници!
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато правиха новия "уембли" за всеки ден забавяне наказанието бе 100 000 Евро, а отделно имаше комисия, която да следи за качествен контрол.У нас такива неща липсватОсвен това За подобни изцепки в Германия ще сложат фирмата в 4Черен списък" и няма да я допуснат повече за кандидатства до никакви държавни поръчки, но при нас фирим които са се провалили най-редовно си кандидатстват отново.А наказанията сас мешни - поръчката е за 20 000 милиона, наказанието за 200 000
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Витошка след като я ремонтрираха - след една седмица се нацепиха плочките. НДК го ремонтира Лили павлова - след една седмица нацепени плочки. Направиха АМ Струва - след 11 месеца се свлече. го правят вече 17 месец, ремонтират за 4/5 пъта за последните 7 месеца... Едни павета не могат ад сложат. Преди това пък имаше "акули"
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И проектанта и строителя са се справили добре - нали Графа догодина пак трябва да е за ремонт, ако правят ремонти, които ще пребъдат във времето, ще останат без работа, а има народни пари за усвояване.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bit"Я се раходете по бул. Дондуков да видите на заприличал."Да ви пратя ли снимки от тротоарите покрай ремонтираното Цариградско шосе - начупени, шляпащи в кални локви, разместени парчета от плочки.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата и Фандъка няма как да са виновни.Те са си по презумпция любимците на платената журналистика,която се държи 99% именно от ГЕРБ.В нормална държава щяха да бъдат изгонени с камъни.Защото гафовете им през годините са безбройни.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 17Аааа, не бой се, има, има такива!Щом още гласуват за ГЕРБ със сигурност балъците са много!Или както беше казал Бойко: "Аз съм пpocт, и вие сте ***, значи се разбираме прекрасно!".Това е положението, уви! И по-зле ще става!
21
0
 
27
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Първо виновни е нямало никога и няма и да има, особенно Джи Пи Груп.Второ цената е твърде висока и санкциите са смешни.Трето за какво са ни санкции, като мизерията остава до живот ичетвърто този ремонт няма да изкара дълго, на фона на останалите ремонтиточка
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно как "Граф" е бил проектиран навремето и в продължение на десетилетия нямаше пробллеми, а като се появиха ДЖИ ПИ ГРУП започнах ремонт върух ремонта? първо не можеха да работят върху дъждовно време, после асфалат им се надигнал защото било горещо. Ами сега ще стане още по-горещо. това значи, че изпълнението ви е некадърно. ОСвен това обявихте едни срокове, много ги наднахте, а не обезщетихтге търговците там.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато журналистката Виктория Маринова им каза открито, че са бо клу чи, те намериха един ман гъсар и му платиха да я ликвидира. Уж било изнасилване.Така ликвидираха и Мишо Бирата и Ало Ваньо - защото се опитаха да извадят кирливите им ризи на светло.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам кой е виновен - данъкоплатеца. Накрая ще видите, че той ще е наказания да плати двадесетина милиона срещу нищо.
17
0
 
19
 
! Отговори
Bit преди 4 години
Я се раходете по бул. Дондуков да видите на заприличал.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта гледах по Нова ТВ Румен Бахов. На "Графа". Хвана едно паве и го извади с голи ръце!И един общинар (самоиронизирайки се) обясни, че това което не са знаели работниците се учи в пети клас, за разширение на телата. Не са оставили фуги между отводнителните решетки и всичко се е нагънало на юфка!Смятайте, кои са тези, които не успяват да завършат пети клас?Аз се сещам за едни представители на малцинствата у нас.Български граждани са, не са афганистанци... а сетете се кои са?
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли още ба лъци, които да вярват че Борисов и Фандъкова са построили Метрото, след като не могат две години да направят 910 метра тротоар ?Добре, че беше Графа да лъсне цялата некадърност на лъжливите гробари.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА Е НАГЛОСТ.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така в тази наша мила родина все някой друг е виновен?!На Борисов - Орешарски, на БФС-то след резила срещу Косово - всеки друг, но не и те там ГОРЕ.На тия строители пък проекта им е виновен. На проектанта сигурно възложителя ще му е виновен.Как веднъж не излезе някой и да каже - виновен съм!
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами толкова си могат некадърниците от ГЕРБ.