"Джи Пи Груп": Проблемът с "Графа" е в проекта, не в изпълнението

Обектът бил приет още на 18 декември
11 юни 2019 11:00, Йордан Бързаков
77
"Джи Пи Груп": Проблемът с "Графа" е в проекта, не в изпълнението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като вчера в социалните мрежи бяха публикувани любителски снимки как на места новата настилка на току що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев" се е надигнала и кметът Йорданка Фандъкова наложи глоба от 280 000 лв., днес отговор дойде от фирмата-изпълнител на проекта.

Според "Джи Пи Груп" проблемите са заради недостатъци на проекта, а не на изпълнението им.

"Обектът е приет на 18 демекври, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълним зададения ни проект и го направихме", обясни пред bTV Георги Гигов, продуктов мениджър на компанията.

Още по темата

По думите му, след като бъдат направени проверки, ще се види откъде реално идва проблемът.

Даниел Евлогиев от дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична Община пък беше категоричен, че не приема оправданията на строителя относно това, че няма никаква вина за изпълнението.

"На база на това се налага и санкцията, която е в размер на около 280 000 лв. Назначена е проверка на всички проектни решения, които са взети. Ако са допуснати грешки, проектантите ще си понесат пълните последствия, а именно - глоби", изтъкна той.

Глобите за фирмата-изпълнител до момента са около половин милион лева.

Вчера стана ясно и че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е глобило София с над 1 милион лева заради нередности в обществената поръчка по ремонта на "Графа".

5% от сумата е финансова корекция наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Св. Александър Невски".

Столична община вече обяви, че ще оспорва всички аргументи на министерството в съда.


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами толкова си могат некадърниците от ГЕРБ.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чудех се защо тротоарите в Западна Европа траят десетилетия без да мръднат, а тук траят по няколко месеца. Оказа се, че там слагат педя бетон под плочките, а тук ги хвърлят направо върху калта, само подлагат малко пясък.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Просто са свикнали на декоративно изпълнение на строителството, което да изглежда прилично само докато се отреже лентата. Ама в случая става дума за място, което привлича огромно обществено внимание и като започне да се руши месец след като обекта е предаден хората го приемат доста остро. Иначе, всички ремонти в София са така - няма здрав тротоар няколко месеца след като е направен. Велоалеите се оказа, че са правени от декоративна червена замазка за имитация от 2 мм, която вече се е олющила.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Работниците им на Джи Пи са винаги от тия тъмносините. Въртят ги през няколко месеца, сигурно за да не им плащат. Тъй че Номер 6, като вали си носете чадър за метрото
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В нормална държава тия щяха да са разследвани за поръчково убийство на журналистката Вики Маринова!
В Гербав Бантустан, вместо това морализаторстват по медиите
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евалата, ГеПиГруп! Цeпитe мрака с фенерче!
Дето се вика, думите са излишни!
Това, авторски надзор, това супервизия на обекта, това обектови ръководители, няма такива животни за бандитите нали?
А счетоводителят им сигурно използва АК-47 вместо компютър - за уреждане на сметки?
Народът, народът си заслужава и управляващите и бандитските групировки около тях назначени и покровителствани да гeпят колкото могат повече пари.
Е да, ама парите свършиха... И ся? Ко ши прайм?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проблемът е в корупцията.
6
1
 
12
 
! Отговори
// преди 11 месеца
Наглите в действие. Каквито са ни управляващите, такива са и изпълнителите на обществени поръчки-НАГЛИ.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мили съграждани, то туй с Града едно на ръка. Само се сетете ,че тези некадърници ДЖИ ПИ ГРУП строиха и метрото- логото име изтипосано над всяко стълбище. Да гледаме и да ахкаме. Дано за там поне да не са наемали некадърни " майстори" да им свършат работата за без пари. Че иначе ядна ни майка - сешъш се???
4
0
 
16
 
! Отговори
Цонко преди 11 месеца
На всички ни беше пределно ясно от самото начало, че който и да е виновен накрая, и сметката, и глобите, че и печалбите на виновните ще ги платим от джоба си ние данъкоплатците! На всички замесени и техните семейства исдкрено желая дълга старост, в тежка болест!
3
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 11 месеца
,,Джи Пи " знаят ли , че на крив ..... и козината му пречи ??!!!!
2
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 11 месеца
ХЕМ ***, ХЕМ ГОЛЕМИ! Баси мошениците са тея Джи Пи Груп, то е явно, че изпълнението на заданието е като в час по трудово обучение, а те си търсят някой друг виновен?! К'во става с тая държава, не е реално просто...
1
0
 
31
 
! Отговори
Бръм преди 11 месеца
Те глоби хубаво налагат, ама някой да е видял да са ги събрали ????