Наесен с песен и в третата линия на метрото: Централният участък готов на 80%

По план движението в участъка тръгва наесен
12 юни 2019 15:00,
43

Снимка: Facebook

 


80% от централния участък на третата линия на метрото са завършени, увери столичния кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

"Най-напреднало е строителството са станциите "България", “Медицински университет", "Театрална" и "Красно село", съобщи столичният кмет.

На 80% са готови станциите "Патриарх Евтимий", "НДК", "Орлов мост" и станция "Хаджи Димитър" – с изпълнение от 70%, нейното изграждане започна по-късно.

Метрото до "Слатина" – 6 станции, подземно трасе от 5590 м

Йорданка Фандъкова посочи, че по план движението в 8-километровия участък трябва да бъде пуснато до края на годината.

"Тунелът е завършен на 100% - тунелопробивната машина "Витоша“ започна работа през февруари 2017 г. и за 2 години прокопа 6 км тунел под центъра на столицата", подчерта кметът.

Варшава vs. София: Малко трамваи и метро на големи интервали!

В участъка между станциите "Хаджи Димитър" и "Театрална" вече е изграден тунел от 650 м по нов австрийски тунелен метод. Монтажните работи по оборудването и системите за управление на линията са изпълнени над 76%.

Вторият участък от третата линия – 4 км от "Красно село“ през "Овча купел“ до Околовръстния път при кв. "Горна Баня“ е с над 60% изпълнение. Най-напреднало е строителството на станция "Овча купел 2" (74% ). Участъкът ще е готов за експлоатация до средата на следващата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
До Munchen_DEТретата линия е с забавяне от поне 6 месеца заради един който по незаконен начин беше създал около 30-тина екологични организации чрез които съдеше общината че уж изграждането на третата метро линия ще причини проблеми с подпочвените води. Като пример посочи че езерото в Дружба било скоро пресъхнало. Е на въпросното езеро не му липсва ни капка вода и се чудя какви са точно били мотивите му. Да се чуди човек кой все стои зад това. Та май намери отговор за закъснението
36
10
 
11
 
! Отговори
браво на бате Бойко преди 4 години
Софиа придобива лик на европеиска столица, водих гости от Италия на скоро и наистина им хареса, въпреки че има доста неща за оравяне. И добре че не бяха на власт други щото нямаше да има никаква промяна. Браво на Бате бойко и Фандъкова, Господ здраве да им дава да продължават в същият дух. Ще гласувам пак за ГЕРБ. Не мога да разбера само едно нещо от недоволният българин, как може да гласуваш за комунистите при положение че от 750 години робство 50 години са под Руско.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евяла и хиени... Реват, че им правят метро... Бавно било. Аминпострийте си го сами, тогава.
34
3
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ромите след 50 г трябва да са ни благодарни каква държава с инфраструктура им оставяме, то метро, то магистрали, то атомни централи, модерни железници , мостове, пристанища!
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по проценти ли работим,има ли талива варианти примерно днес шефа на стоки казва тива най късно до колко си трябва да дойде и чака (50%) от стоката е достигнала другото квото станало станало..
32
6
 
23
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Май започваме с отсрочките. От последното изречение разбирам за половин година дотук. Участъкът от Красно село до Горна Баня трябваше да е готов до Януари 2020. Централният участък беше предвиден за Септември 2019. Аз поне помня какво беше обещавано в началото!
31
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди писах до столична,но отговор-Не.Да въведат стандарт за климатиците вметрото и наземния транспорт,съответ-но регулиране струята въздух.Сутрин към Експо центъра,климатика е на16студено и силна струя.В автобусите си енаправо гавра.При28,вътре е 35и севри в собствен сос.Или при50на сянкавътре16и те вледенява както си потен.
30
1
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Чиновник/Вместо да се правите на умен,което при вас е невъзможно и да раздавате нелепи съвети,след като сте чиновник,вършете си работата добре,а не само да следите комисионните.Освен това поне една незначителна част от строежа е финансиран от данъците на семейството ми и близките ми,така,че имам право да изисквам работата да се върши качествено на всички етапи.Като се почне от предпроектни проучвания,проектиране,приемане на проектите,СМР,финасиране,пробни изпитания,приемане за редовна експлоа
29
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намалете билетчето на 20-30 стотинки че нямаме пари.
28
1
 
34
 
! Отговори
сф преди 4 години
Метрото е предпочитания ми начин за придвижване в София. Влакчетата са доста редовни. Възможноста за прикачване го прави по-изгоден от останалия градски танспорт . Освен това, там гратисчиите са сведени до минимум, което спестява дискомфорта от близък контакт с нечистоплътни индивиди - основния минус на надземния градски транспорт.
27
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При тия цени на билета хората се върнаха на коли.
26
14
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
А климатик дали ще пускат във влакчетата...Барем по третата линия да не припадат хората вътре.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то с тая логика "ако не ти харесва хващай самолета" доникъде няма да я докарате, даже и poмите ви се смеят. Аз това го разбирам "като искаш да е както трябва хващай си пътя". Още десетина годинки и следва фалит на държавата.
24
13
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Waffen SSАко нещо не ти харесва, винаги може да отидеш някъде другаде, вместо да стоиш тук и да хленчиш. Границите са отворени, а самолетните билети вече са почти без пари.
23
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оф да идва вече БСП писна ми от тези герб само кpaдат пари и като построят нещо вече след 2 години е в разруха и е за ремонт и отново гepбаджийска фирма поема ремонта който пак е некачествен и така има едно безкрайно крадене на пари! Да дойде някой друг най-накрая стига вече с тая кpaдлива шaйка 10 години едно и също
22
23
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Добре че Бойко извади парите и ни построи метро. При червените се чакаше по 10 години за кола.
21
15
 
18
 
! Отговори
Браво, Диди.. преди 4 години
Наесен с песен, щото живота с ГЕРБ е чудесен и ни отървава от червената отровна плесен!!!!!ДА гласувам---избора е лесен!
20
1
 
22
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Супер! Ще се возим на метро!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям залък глътни, голяма дума не казвай.
18
6
 
24
 
! Отговори
хуху преди 4 години
второ отлагане след като трябваше първоначално да бъде готово за пролетта на 2019, със заглавия все едно са постигнали нещо невероятно.