Военноисторическият музей посреща Деня на бащата в събота

Многобройни атракции и вход свободен посрещат празнуващите
13 юни 2019 11:48, Павел Гълъбов
3
Военноисторическият музей посреща Деня на бащата в събота
Снимка: НВИМ

На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и многобройни атракции в Националния военноисторически музей ще се проведе Денят на бащата, посветен на специалната връзка между татковците и децата им. За осма поредна година музеят посреща гости и празнуващи.

Още по темата

С експозиция, боб чорба и свободен ход: НВИМ посреща 6 май

Специално за събитието Българската армия представя военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, брониран боен джип „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала  в мисии, и учебна катапултна седалка. Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“.

В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, виртуална зона за игри, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и създаване на мечтания град, решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение.

В празничния ден на децата ще се позволи всичко
– те ще може да скачат на огромен матрак, ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще станат главни герои в детска приказка и дори ще играят минифутбол, докато родителите им се запознават с Програмата за ранно детско развитие на Уницеф.

Жадните за знания малчугани
ще разберат любопитни факти за пътя на метала от звездите до нашия живот, а най-съобразителните ще имат възможност да покажат своите знания в куиз за финансова грамотност с награди.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива
, интригуващи истории и книжки за оцветяване. Любителите на природата ще изживеят вълнуващи емоции в скаутски лагер, а изпълнените с енергия малки и големи гости на музея ще се потопят в магията на народните танци между 10 и 13 часа.

Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили
и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели велосипеди.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Jj преди 1 година
Предлагам догодина там да се празнува и денят на майката :)
1
0
 
3
 
! Отговори
Не разбрах нещо преди 1 година
До автора: Какво означава думата куиз?

Да не е нещо като викторина, игра с въпроси?