Маринов разпореди проверка по сигнал за полицейско насилие

Младежи размахвали пистолети играчки към граждани
14 юни 2019 12:20,
42
Маринов разпореди проверка по сигнал за полицейско насилие
Снимка: архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разпореди проверка във връзка с информация за полицейско насилие във Второ районно управление на полицията, предаде Фокус.

"Вчера получих сигнал. Разпоредил съм проверка от директора на СДВР и тя вече е в ход, но общо взето случаят касае реакция на патрул при подаден сигнал, че лицата са размахвали оръжие", коментира той.

Двама 18-годишни младежи са задържани в сряда, след като гражданин подал сигнал, че насочват оръжие от автомобил срещу хора, чакащи на спирки на градския транспорт.

При проверката станало ясно, че оръжията не били бойни, а бутафорни,съобщиха от МВР, а в колата са намерени пневматичен пистолет, реплика на "Глок", както и пневматичен автомат.

Бащите на момчетата обясниха пред bTV, че въпросните оръжия изстрелвали пластмасови топчета. Момчетата пък категорично отричат да са ги насочвали към хора. Единият от тях просто разглеждал пистолета, докато другият шофирал.

От МВР пък отрекоха техен служител да е проявил агресия спрямо задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
11
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Тези две пишлегарчета, че и татковците им в полицията, бой и после да видим дали пак ще си играят с бутафорни пистолети .
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пневматичен пистолет не значи бутафорен, това е неогнестрелно оръжие по смисъла на ЗОБВВПИ! Не може да те убие, но спокойно може да се ослепи, или да ти нарани лицето, обезобрази и не само!Представяте невярно информацията!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво било разпоредило Шафьорчето на Маджо ?
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Бравос, сам ли го измисли?! На мама умника...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате, че в САЩ ако бяха вадили фалшиви пистолети срещу полицаи, а и срещу граждани, сега щяхме да ядем жито......
6
1
 
10
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 4 години
Аз предлагам следния ред за действие на полицейските служиетли, така че да няма такива оплаквания: При получаване на сигнал, че по ул. Еди-си-коя с автомобил се движат лица - размахващи пистолет, на подаващия сигнала да се обясни, че най-вероятно са деца, които си играят поради което няма да се изпращат служители на място. Ако децата евентуално застрелят някого - да се обади отново.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една друга медия статията се обясняваше как полицаите са пребили деца (???), които са си играли с пистолети играчки. Бащата на "децата" обясняваше, как те си разглеждали оръжията - "играчки" в колата, когато били брутално нападнати от полицаите. Оказа се, че "децата" са на по 18 години. Патрулът пък е изпратен по сигнал на гражданин, за въоръжени лица. Явно за да се обади някой в полицията, не само са си "играли" в колата "дечицата" с играчките.
4
4
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
1. забранете играчките които копират оръжие /правете ги оранжави, лилaви червени като искате/ щото някой ще даде фира. Не че ще е голяма загуба ама после ще ми реват 1седмица от телевизора. 2. добре са ги набили и ако нямат избити зъби и потрошени рева - да си траят. В САЩ да са ги надупчили.3. праснете по една глоба на родителите.4. В България намя полицейско насилие - проблема ни е полицейското БЕЗСИЛИЕ.
3
4
 
10
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Нормално,шопски ценностu
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И детска играчка да е прилича ли на истинско не се изкарва навън по улиците. Тези имат ли някой в главите. Ами ако е имало някой който има истински законен пистолет и да насочат това пластмасово оръжие към него, той откъде да знае че е Бутафорно. Ще ги гръмне като едното нищо. После *** доказвай че е било пластмасово откакто ги закопат в гробището.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак да кажа - Всеки път като имате работа с полиция имате право да запишете всичко на видео Полицай няма право да ви забранява да го снимате на обществено място Освен това има решение всички полицаи да се оборудват с бодикам Дотогава полицаите ще продължават най нагло да твърдят че те са били нападнати